NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Optisk godt resultat det samme som holdbar kvalitet?

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 21.12.2006

Dolomittene - ni om morgenen. De første skiløperne er allerede i heisen. De vil være de første til å kjøre ned nypreparerte nedfarter. Ingenting annet enn prepareringsresultatet kan bli sett av det som natten før kunne skimtes som blinkende lys oppi fjellsida.

Trykk for større bilde
Er optisk finish det viktigste? © ropeways.net
Prepareringsmaskinene er på kjøring i flerfoldige timer mens de flytter snø oppover og mot midten av bakkene. Henter frem snøen fra gropene der det alltid ligger snø. Noen steder utpeker seg som faste punkter på grunn av at folk stopper opp enten for å vente på kompisen eller for å betrakte utsikten.

Om morgenen er det ingenting som tyder på gårsdagens ujevnheter; hele bakkens bredde er dekket av et jevnt og tykt lag med snø. Alt er silkemykt, flatt og likt preparert siden alt ble frest samtidig i ett drag med mange maskiner.

Skiløperne har perfekte forhold hver morgen, men bak høykvalitets preparering ligger det mye mer arbeid enn bare det å fyke over de isete og slitte løypene på kortest mulig tid. Hver dag - hele dagen igjennom - carver tusenvis av skiløpere snøen ned bakkene.

Akkurat her ligger forskjellen: Du skjønner, løypeutseende er ikke det samme som løypekvalitet!

Men, hva er forskjellen?

Dette kan relativt enkelt defineres gjennom en enkelt detalj: Har skiløperen som står opp i lunsjtider de samme forholdene som A-menneskene som nyter de første carvingsvingene om morgenen? Eller har de isete områdene som forhindrer skiløperne fra pur skiglede kommet til syne igjen?

Første steg, spesielt for ekstremt populære bakker, er å bruke frontskjæret. På denne måten kan harde partier og snø bli skjøvet tilbake i bakken. Den harde isen og snøen blir nå dekket med løs snø og sørger for et godt lag med snø over den isete og solide sålen. Deretter blir fresen brukt for å knuse de største snøklumpene, og finfordele det øverste laget med snø.

For å gi nedfartene sin karakteristiske rilleform og regulære mønstre, blir finisherne dratt over det nypreparerte snølaget til slutt. Dette resulterer i perfekte nedfarter hvor konsistensen tilbyr maksimal skiglede hele dagen igjennom!

For mindre bratte og mindre brukte nedfarter holder det ofte å kjøre over med fresen for å gjøre nok arbeid med snøen. Her er det viktig å holde styr på kjørehastigheten, roteringshastigheten til fresen og fresedybden. Desto dypere snøen blir behandlet, desto mer stabil og forutsigbar blir kvaliteten på bakken.

Til dette formålet trengs det kraftige maskiner og det nødvendige ekstrautstyret som er speifikt designet til formålet. Her er først og fremst posisjoneringen og antallet fresetenner som spiller en viktig rolle. Ved å velge disse parametrene med omhu, vil du få en bra behandlet og klumpfri snømasse som fryser til et kompakt lag over natten.Mange mennesker er lurt av hva som på overflaten ser ut til å være den perfekte nedfarten. Like fullt kan det være at kun de øverste 2 cm - som kun kan stå imot noen få skiløpere - som er preparert. Etter en eller to timer er det øverste laget igjen plassert på siden av bakken, og det er kun is igjen i midten.

Avtrykket fra tråkkemaskinen bør ikke være synlig i bakken, da dette som regle indikerer rask og snarfør bakkepreparering.

Det er veldig lett å gjenkjenne de skiområder hvor prepareringsproduktet an konsekvent fokus på tilfredshet hos de betalende gjestene ikke er hovedfokus. Det kan åpenbart ha en positiv effekt på den årlige balansen, fordi drivstoff og lønnskostnader kan holdes nede, men denne typen spekulasjoner kan lett føre til en entusiastisk ski gjest neste ferie velger et annet anlegg.

I utgangspunktet selger alle skiområder èn ting, og nettopp derfor er maskinførere som lager perfekte nedfarter topp prioritert!

Martin Runggaldier, direktør for research og utvikling hos Prinoth legger til følgende: "Bakkepreparering er tidkrevende, krever kraftige maskiner, optimalt tilpasset tilbehør, hardtarbeidende sjåfører og operasjonsansvarlige som vet hva som er viktig! Vi hos Prinoth tilbyr det optimale arbeidsutstyret for dette. Investeringen betaler seg på lang sikt i alle tilfeller - tilfredse kunder og høy optimalisering av system

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag