NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Hafjell - Høyt oppe med gondolåpning

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 11.12.2006

STOLT TUR: Etter fjorten dagers drift var det i går endelig klart for den offisielle åpningen av gondolen i Hafjell. Det var høy skryteføring oppover alpinbakken.

Trykk for større bilde
Ordfører Ole Hageløkken får hjelp av skipresident en Sverre Seeberg til å klippe vaieren foran den første offesielle gondoltur i Hafjell. © Stein B. Olsen
HAFJELL: - Reneste reisen til julestjernen, sa styreformann i Hafjell alpinsenter, Jahn Petter Dahlum om utsikten på veg opp til Mosetertoppen, gondolens foreløpige endestasjon. Det blinket i lys fra alle nybygde hytter og leilighetskomplekser i bakken. Det eneste som manglet var snø.

Åpnes snart
De 65 vognene i Skandinavias største gondolanlegg hadde det travelt med å frakte offisielle og uoffisielle gjester opp Hafjell i går. Nede på bakkene jobbet snøkanonene for fullt. I løpet av uka er det meningen at bakken skal stå klar til å ta imot skifolket. Det eneste som er klart i dag er transportmiddelet. Gondolen kan i hvert fall kan sørge for en behagelig og rask tur opp. De stillegående vognene bruker åtte minutter til toppen. Den endelige åpningen sørget ordfører i Øyer, Ole Hageløkken for. Han klippet vaieren før han nøt utsikten over sine regjeringsmarker under sin første gondoltur i hjemlige trakter.

Helårsbruk
- En fin opplevelse. Jeg registrerer at lokalbefolkningen er interessert i å bruke gondolen. Om bare for å nyte utsikten på turen. Jeg ser store fordeler med å bygge gondolen. Nå har man et transportmiddel som kan brukes året rundt. Det er positivt for utviklingen i Hafjell. Den åpner også muligheter for folk som ikke kjører alpint, sier Hageløkken. Eirik Myhre Slåsletten (10) fra Lillehammer gir gondolen en sekser og ser fram til å bruke den i vinter. - Jeg var oppe for første gang i dag. Synes det var veldig bra. Jeg kommer til å bruke den hver helg. Kjører twintip og snowboard. Gondolen var mye bedre å sitte i og raskere enn en vanlig stolheis, sier han.

Gondol som opplevelse
Ifølge styreformann i Hafjell alpinsenter, Jahn Petter Dahlum, har det vært god trafikk etter to ukers drift. - Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Spesielt fra lokalbefolkningen. Har inntrykk av at mange bruker den for å komme seg opp i turterreng, eller bare for å nyte utsikten. Gondolen har sine klare fordeler. Den er innendørs og går begge veier. Det går an å ta turen opp uten å måtte stå på ski ned igjen. Gondolen er en opplevelse i seg selv, sier han. Etter vaieren var klippet inviterte alpinsenteret med på omvisning på anlegget og medieshow. Blant gjestene var skipresident Sverre Seeberg, leverandører, ansatte ved alpinsenteret og lokalbefolkningen. - Alle de som har jobbet med gondolen er stolte over det de har vært med på, sier Dahlum. - Det merkes på humøret, svarte en opplagt Hageløkken. Gondolåpningen ble avsluttet med afterski på Ryk og Reis og fyrverkeri i bunnen av bakken. Det var også en markering av 18-årsjubileet til Hafjell alpinsenter.


Kilde: www.gd.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag