NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Trysil - Har kjempetro på Radisson SAS-hotellet

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 24.10.2006

Holdingselskapet som skal eie de 210 hotellrommene ved Radisson SAS-hotellet i Trysilfjellet, har fått en pangstart. Aksjer for 86 millioner kroner forsvant i løpet av tre timer da salget startet i går morges.

Trykk for større bilde
SAS Radisson etablerer seg i disse dager i Trysilfjellet © Heggelund & Koxvold
– Kapitalbehovet var 86 millioner kroner. Det betyr at alt som fantes av aksjer allerede er solgt, sier Siri Helene Taugbøl i Nordea Markets.

Det nye holdingselskapet, som har fått navnet Hotell Leiligheter Holding AS, vil leie ut hotellrommene til Trysilfjell Hotellutvikling AS. I motsetning til suitene Trysil Prestige, som Østlendingen har omtalt tidligere, blir det altså ikke mulig for aksjekjøperne å bruke boenhetene sjøl. Her er det snakk om ren økonomisk investering.

– Salget startet klokka ni mandag morgen, og telefaksen på kontoret gikk nesten varm. Dette viser at kjøperne har tro på prosjektet.

Dobler kjøpesummen?
Radisson SAS Resort Trysil skal etter planen åpne i desember 2008. I prospektet, som ble sendt ut til et utvalg av Nordeas kunder og til andre aktuelle kjøpere, opplyses det at leieavtalen mellom holdingselskapet og hotellets driftsselskap, Trysilfjellet Hotelldrift AS, er på 20 år.
Investorene, som nå har satset på at hotellet skal bli en suksess, måtte handle aksjer for minst 430.000 kroner. Det tilsvarer 0,5 prosent av aksjene.

– Det er mange kjøpere, men det finnes også noen store investorer. Både investeringsselskaper og privatpersoner har tegnet aksjer, sier Taugbøl.
I prospektet antas det at aksjekjøperne kan mer enn doble investeringsbeløpet i løpet av fem år. Da er det forutsatt at leilighetene selges om fem år, og at kvadratmeterprisen stiger fra 31.000 til 35.000 kroner.

– Det er alltid en risiko forbundet med slike investeringer. Men vi har vært nøkterne og konservative i våre tall, så mulighetene for en slik avkastning er absolutt til stede.

259 millioner
Hotell Leiligheter Holding AS er tilrettelagt av Nordea Markets og Schøyen Prosjekt &Finans AS. Selskapet får altså en egenkapital på 86 millioner kroner, mens den totale kjøpesummen for de 210 rommene er 259 millioner. Det tas opp 168 millioner i langsiktig og 20 millioner i kortsiktig lån. Det dekker også oppstartskostnader og arbeidskapital.

– Radisson SAS-hotellet i Trysil er et prosjekt vi i Nordea regner som solid. Markedsgrunnlaget er tilstrekkelig, og beliggenheten er svært god.
Taugbøl sier at kun formaliteter gjenstår før hele hotellet er finansiert. Dermed skulle det meste være klart for bygging av hotellet, slik Østlendingen skrev i forrige uke.

– Er det noen tryslinger blant aksjekjøperne?

– Det vet jeg faktisk ikke. Jeg har ikke hatt tid til å sjekke hvor alle kjøperne er ifra, sier Siri Helene Taugbøl.

Kilde: ostlendingen.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag