NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Norsk pudder i verdensklasse

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 13.03.2008

Du trenger ikke reise til alpene for å lete etter snorkelføre - du finner det i Norge. Heisen har vært stengt i fire dager, 70 centimeter nysnø har falt og over 2 meter skimelis glasserer toppene av Sunnmørsalpene.

Trykk for større bilde
Stranda skisenter i all sin prakt © Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto og tekst: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Oslo, onsdag 27. februar: Føremeldingen viser langt fra det vinterferieværet mange vestlendinger kunne tenke seg. Snø, vind og labre utsikter preger varslet ut uken.

Fjellovergangene får også sitt av værgudene. Alle utenom Strynefjellet er stengt. Stemningen i minibussen vår er likevel allerede i vinnermodus. Dette betyr puddersnø. Ikke bare litt, men helt råe mengder med pudder. Bare de åpner heisene helt til topps nå ...

Kupeen er fylt med brett, ski, truger, feller, skredsøkere og alt annet som skal til for å gjøre pudderjakten til en suksess. Halvveis til Otta har nummeret til føremeldingen havnet på speed dial, og jubelen er stor når banen fortsatt er klar for å krysse over på den rette siden av løssnøskillet.

Neste stopp er Stranda Skisenter - Norges ukronede pudderperle.

Perfekt timing for løssnøjunkies
Åtte timer seinere sitter vi i den innleide hytta og diskuterer morgendagen.

- Det blåser fortsatt for mye og toppheisen til Roaldshorn åpner ikke i morgen tidlig. Men jeg tror det likevel kommer til å være masse off piste tilgjengelig fra den nedre heisen, sier tourmaster Michael Helgestad.

Den skigale høydemeterjageren har vært på Stranda før. Nå klarer verken han eller resten av gjengen å vente med tanke på hva som skal skje.

Tallene sier sitt om hvorfor det er akkurat slik. Heisen har vært stengt i fire dager, 70 centimeter nysnø har falt, og over to meter skimelis glaserer toppene av Sunnmørsalpene.

Lyden av stålkanter som suser i sitt rette element, dysser oss inn i en tidlig søvn.

Ikke et engangstilfelle
- Fyyy f ..., det er helt rått!!!

Ropene fra gjengen med ski og snowboardere som fyker nedover lia er ikke til å ta feil av. Selv om det er overskyet og noen snøfnugg fortsatt henger i luften, er dette som å gi en skoleklasse med ADHD frie tøyler hos Willy Wonka.

Bare to av fem heiser i Strandafjellet Skisenter er åpne denne dagen, men det er mer enn nok frikjøringsområder å boltre seg i - spesielt når vi kjører bortimot solo i bakkene.


- Det har vært en veldig bra sesong så langt i år. Gode snødager har nesten vært regelen og ikke unntaket, sier daglig leder Hans Anders Rindølen.

Han er antakeligvis den eneste som banner genuint denne dagen, ettersom bare en av fire prepp-maskiner fungerer som den skal.

- Snø er helt topp for alle andre enn dem som skal holde maskinene i gang i et skianlegg, sier han med et snev av undertrykt fryd i stemmen.

Så stiger han inn i rollen som Gud og tilbyr oss den ultimate billetten til himmels - en tur til topps med preppemaskinen når skisenteret stenger.

I reportasjens rette ånd, kan vi ikke avslå et så viktig oppdrag som å sjekke snøforholdene på sentrets høyeste punkt Roaldshorn (1.230 moh).

Snø til livet
Heisene stenger, vinden har løyet litt og det skal være fint å pløye seg ned siden mot Stranda sentrum i solnedgangen. Med oss som guider er Fredrik, Anders og Marthe fra skisenterets erfarne stab.

Etter å ha stuet en god gjeng både inn i og på toppen av prepareringsmaskinen, bærer det mot uante høyder.

Snømengdene er så store at vi må snu noen hundre meter fra toppen, før vi hopper ut i pudder til under armene. Skredsøkere sjekkes, kursen stakes og vi setter nedover fjellsiden med fornuftig avstand.

Og det er virkelig en "ut av deg sjæl" opplevelse, når du ubevisst finner deg selv ropende av glede der du danser i snøen. I horisonten, langt der nede, lyser en liten vestlandsbygd opp ermet av en fjordarm, omgitt av de hvite alpene. Beina dine skriker av melkesyre, men skigleden overstyrer resten av kroppen. Du kan ikke stoppe en god flyt

I hvert fall ikke når du vet at du har truffet smørøyet. For dette er ikke hverdagskost for skikjørere fra Østlandet. Riktignok kan det være en sto

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag