NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Prinoth installerer helt nye testrigger på den nye fabrikken

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 31.08.2006

Installasjonen av to nye avanserte testrigger markerer enda en ny æra for Prinoth i den videre utviklingen av kvalitet og pålitelighet for deres prepareringsmaskiner. Investeringskostnaden for testriggene beløper seg til over en halv million euro - noe som tilsvarer ca 4 millioner NOK.

Trykk for større bilde
Testprosessen før en Prinoth maskin forlater samlebåndet har nå fått en ny standard - med ny testmaskin til 4 mill. NOK © prinoth.com
Disse moderne og kostbare riggene arbeider med strenge krav. Selv de minste avvik fra kravene hva angår støy og utslippskrav overvåkes nøye og rapporteres. De to testriggene som er installert på Prinoths fabrikk i Sterzing tjener forskjellige formål:

Testrigg 1 - Fylling, innstilling og justering:
Testrigg 1 brukes primært til å fylle maskinene med oljer, for deretter å stille inn og etterjustere hver enkelt maskin. I begynnelsen blir hydraulikksystemet, overføringen og kjølesystemet fylt med passende høykvalitetsolje eller væske. Optimal lufting av systemet er også kvalitetssjekket siden luftbobler i væsken etter kort tid vil gjøre omfattende skade. Spesialiserte Prinoth teknikere utfører videre justeringer av ventiler og justering av onboard og kjøreelektronikken. De bruker firmaets egne sjekkliste, tiltenkt de respektive maskinene og dens forskjellige varianter, og følger listen omhyggelig. Maskinen blir kun frigitt til det neste steget dersom alle parametrene ligger innenfor det oppgitte toleranseområdet.

Testrigg 2 - Testkjøring under reelle forhold
Etter maskinen har blitt rengjort og tørket, går den videre til rigg 2. Denne riggen inneholder den helautomatiske testbenken som lar maskinen bli testet under realistiske forhold. Drivlinjen er koblet til et dynamometer som er overvåket av testbenken. Spesialutviklet software brukes for å kjøre prosessen helautomatisk. Motorturtall, kjøreretning, bremsemoment og styremanøvre kan individuelt stilles inn, og blir derfor tilpasset aktuelle forhold. Prepareringsmaskinen kan derfor "kjøre" sin første prepareringsmil på testbenken. Gjennom å kjøre denne testen kan skjulte feil bli oppdaget og utbedret umiddelbart. Alle bevegelser på utstyr foran, bak, og den hydro-pneumatiske fjøringen er testet under den automatiske test syklusen. Det blir gitt spesiell oppmerksomhet til hydraulikksystemet, og defekter i dette. Den optimale plasseringen av hydraulikkrør og slanger blir også sjekket en gang til. Designen på testriggen gir også tilgang til inspeksjon under maskinen. Ingen oljedråper unnslipper den granskende testerens øye.

Testene er overvåket fra hjertet i systemet - kommando sentralen - en lukket og spesielt støysvak kabin hvor Prinoth spesialistene kontrollerer testprosessen. Bremsingen av kjøretøyene er gjort ved hjelp av generatorer. Omfattende energi er produsert i denne prosessen. Prinoth tar bruker denne energien til å mate testsystemet med kraft, og tar dermed også miljømessige hensyn. En ting er iallefall sikkert: Investeringen betaler seg allerede tilbake , for ved å investere i denne testbenken har Prinoth satt nye standarder hva gjelder kvalitet og pålitelighet for sine prepareringsmaskiner.

Kilde: prinoth.com

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag