NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Sjefen i alpinbakken

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 13.02.2008

Gausdøl’n besøker han på en drømmedag på jobben. Det er minus 6 grader på Skei, gnistrende sol og vindstille.

Trykk for større bilde
Alex Cimarolli leder 50 ansatte på Skeikampen © www.gausdolen.no
– En perfekt dag for en fin vinteropplevelse, sier Alex. Det er dette vi skal leve av.

Alex har skibukse på som kontorantrekk. Boblejakka og skiskoene er aldri langt unna, det er ikke snusasken heller. Borte i et hjørne står golfkøllene noe som bekrefter at han er praktisk interessert i det han driver med for både langrennsløyper og golfbanen er hans ansvar og lagt under Alpinsenteret.

Født i alpene
Men som navnet tilsier har Alex Cimarolli utenlandsk bakgrunn. Han er født og oppvokst i Ischgel en landby vest i alpene i det som kalles Paznautaldalen ikke langt fra grensa til Sveits. Fjellområdet der skianleggene er heter Silvretta. Byen ligger på 1.400 m.o.h og skiområdet dit gondolbanene frakter turistene ligger fra 2.300–2.800 m.o.h.

Ischgel har bare 1.200 fastboende men dalen landsbyen ligger i har 23.000 gjestesenger. Med andre ord et vintersportssted som lever av turistene fra november til april og resten av året forbereder de seg på det. Jobb med skiheiser og turister var den naturlige veien å gå for Alex. Familen har et Gasthaus med restaurant og overnatting midt i landsbyen. Søsteren til Alex driver det nå, faren er ordfører i kommunen.

Det var i Ischgel han også første gang møtte gausdøler. Først og fremst Agnes (f. Smith-Ericssen) som han nå er gift med. Hun var reiseleder for Ving Alpin på slutten av 90-tallet da de møttes. Norske jenter er pene vet du, sier Alex, så det ble til et kjæresteforhold.

Han husker også godt delegasjonen fra Gausdal med ordfører og politikere som var i Ischgel i 1997. Flere av dem bodde hos Cimarolli.

Nå etter 10 år antyder vi at sperrefristen for litt innblikk i hva turen gikk ut på må være over og vil fritte ut Alex om hva som egentlig skjedde når gausdalspolitikerne gjestet de Østeriske alper for å lære om vinterturisme.

Han svarer diplomatisk at det nok var en viktig tur for gausdølene for å se hvordan andre løser utfordringer med vinterturisme. Men det er ikke dette vi vil høre om. Etter en god latter strekker han seg til å si at: "Det var nok en tur med utpreget sosial karakter også".

Til Skei
Alex kom til Skei i 1999 for å drive skiskolen sammen med Agnes. Første jobben var å rydde traseen for nedfart og heis ved Skei Appartement. Jeg husker godt første ordet jeg lærte på norsk sier Alex. Det var tett lauvskog og mye kvist i bakkene noe han kommenterte på engelsk. Svaret fra de norske var det heter KVIST, jævla kvist. Etter det har han ryddet mye kvist og i det hele tatt ryddet opp i mye i bakkene ved Skeikampen.

Den første stolheisen fra Gausdal Høyfjellshotell ble klar til jul 1999. I 2003 flyttet Andreas Smith-Ericssen jr. til Hemsedal og Alex fikk tilbud om å overta som daglig leder i Alpinsenteret. Siden har det stort sett gått slag i slag.

Alex kom tidlig i kontakt med Olav Thon og har i disse årene lagt fram mange forslag til utbygging og forbedringer som er finansiert av Thon-gruppen. Da den nye stolheisen ble åpnet til jul i 2005 hadde han ledet den største utbyggingen i Gausdal i nyere tid. I tillegg er det bygd nytt servicebygg som inneholder skiutleie og andre funksjoner, ny garasje til prepareringsmaskinene og nytt og utvidet snøproduksjonsanlegg som nå dekker hele framsida av Skeikampen helt til topps.

Filosofien har vært å utnytte det vi har og ha et anlegg med god kvalitet i alle ledd sier Alex. Dette har han fått gehør for og har som retning videre. Skei får aldri de lengste og mest spektakulære nedfarter, sier Alex. Det vil alltid finnes en liten gruppe alpinister som søker større utfordringer både her i Norge og i utlandet, men for 70–80 % av skifolket har vi et anlegg som gir skiglede og passe utfordringer mener Alex. Vi har et alpinanlegg som passer for hele familien oversiktlig og sikkert. Her kan du kjøre på ski eller brett og vil noen av familien heller gå langrenn starter et unikt løypenett på samme sted. Og viktigst av alt – vi er snøsikre. Det er en vinterdes

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag