NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Miljøkrav kan stenge Knyken – prislapp: 800 000

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 28.01.2008

– Vi mangler 800 000 kroner for å skifte ut PCB-armatur i 200 lysmaster. Får vi dagbøter i tillegg kan vi stenge Knyken for godt.

Trykk for større bilde
Driftsansvarlig i Knyken skisenter, Åge Rekstad, går på nåler for tida. Får han besøk av Eltilsynet kan anlegget bli stengt. To hundre lyspunkt i lysløypa skulle ha vært skiftet innen nyttår. Arkivfoto © avisa-st.no
Driftsansvarlig i Knyken skisenter, Åge Rekstad, går på nåler for tida. Får han besøk av Eltilsynet kan anlegget bli stengt. To hundre lyspunkt i lysløypa skulle ha vært skiftet innen nyttår.Arkivfoto

Driftsansvarlig Åge Rekstad i Knyken er ikke i tvil hvis Eltilsynet kommer på besøk.

Første nyttårsdag gikk fristen for utskifting av armatur med PCB-holdige kondensatorer ut. I Knyken er samtlige lyspunkt, rundt to hundre totalt, i selve lysløypa så gamle at de må skiftes ut. Skigruppa i Orkdal Idrettslag har regnet ut en kostnad på mellom 700 000 og 800 000. Det er en så stor kostnad at det utgjør inntekta av eksempelvis Orkdalsmessa tre år på rad. OIL har søkt kommunen om tilskudd. Der ble det blankt avslag.

– Slik situasjonen står i dag har vi ingen sjanse til å bekoste slik utskifting. Det vi nå spør oss er hvor kompromissløs Eltilsynet er når de kommer på besøk. Vi vet at så lenge armaturen står i masta er PCB-kondesatoren ikke farlig. Men det hjelper lite, for vi må demontere og levere armaturen til Hamos uansett. Vi har fortsatt håp om at vi skal klare finne midler. Men blir vi pålagt dagbøter i tillegg kan vi like godt stenge Knyken, sier Åge Rekstad.

Han presiserer at det er lysløypa som har gammel armatur. Lyspunktene i alpinanlegget er av langt nyere dato.

– Hvis vi er på besøk i Knyken for å kontrollere elektrisk, er det elsikkerhet og ikke miljøsikkerhet vi skal kontrollere. Men uansett er vi nødt til å rapportere til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Det sier leder i Eltilsynet i Orkdal, Morten Solem. Han sier til ST at så langt står ikke Knyken konkret på lista over anlegg som skal besøkes i år. Derimot står det at han skal ha kontroll på «et idrettsanlegg» i løpet av året. Solem forteller at det fortsatt nok er utrolig mange som har svin på skogen. Både offentlige, næringslivet og privatpersoner. Han sier at Eltilsynet ikke har noen myndighet til å ilegge bøter. Men avdekker de klanderverdige forhold, blir det rapportert til DSB, som igjen gir rapport til Statens Forurensingstilsyn.

Til tross for at PCB i lysarmatur ble forbudt i 1980, og at det har foreligget en utsettelse fra 2005 til 2008, opplever Morten Solem stadig at folk vet lite eller ingenting om kravene til utskifting. Når problemet nevnes har de ikke en gang hørt om forbudet og fristene.

– Det er mulig at det har vært for lite informasjon til enkelte grupper. De påstår at kravene er helt ukjent for dem. I løpet av året står et idrettsanlegg og et gatelysanlegg på lista mi over prioriterte kontroller, sier Morten Solem i Eltilsynet i Orkdal

kilde: avisa-st.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag