NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

En merkedag for Tryvann Skisenter

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 14.12.2007

I dag, 13 desember 2007 mottar Tryvann Vinterpark AS miljøsertifisering fra Oslos ordfører Fabian Stang som viser at Tryvann Skisenter AS, som driver Tryvann Vinterpark og Varingskollen, offisielt er en Miljøfyrtårn bedrift.

Trykk for større bilde
©
Dette er en merkedag for vår miløsatsing som vi startet allerede 2002. Siden den gang har vi utført en rekke tiltak for å holde energiforbruket vårt nede.
Vi har utvidet anleggene kraftig de siste årene og i tillegg doblet besøksantallet uten at vi har økt vårt totale energiforbruk. Det vil si at energiforbruk per besøkende er halvert siden 2002.

Mer om vår miljøsatsing
Tryvann Skisenter AS som driver Tryvann Vinterpark og Varingskollen, har siden 2002 jobbet med en visjon om å bli de første alpinanleggene med CO2-nøytral drift. Vi har iverksatt flere tiltak og bruker i dag ikke mer energi enn vi gjorde i 2002 selv med kraftig utbygging av anleggene.

Tryvann Vinterpark har et totalt forbruk av ca 1,5 mill Kwh strøm på årsbasis. Varingskollen ca 0,5 mill Kwh.

Dette inkluderer all strømforbruk vi har i anleggene. Dvs snøproduksjon, heisdrift, lys og oppvarming av våre bygninger.

Ingen økning i forbruket side 2002
Vi har bygget ut anleggene betraktelig siden 2002. Det er blitt femti prosent større bakkeareal, antall besøkende er doblet og siden 2003 har vi produsert all snøen vi trenger selv. Dette har vi klart uten å øke vårt strømforbruk.

Halvert energiforbruk per besøkende
Selv med økningen av selvprodusert snø og forbedring av anleggene bruker vi ikke mer energi i dag enn i 2002. Sett ut i fra økningen av antallet besøkende har forbruket per besøk blitt halvert.

Forbruket per besøkende tilsvarer 7,5 Kwh (2006 tall)
For å gi et lite bilde av dette kan man tenke seg at hvis man skrur av 1 panelovn hjemme hos seg selv mens man besøker et av våre anlegg, så har man kompansert for den energi som blir brukt den tiden man står på ski eller snowboard.

Kostnadseffektiv drift med miljøtiltak
For å klare en kostnadseffektiv drift av våre anlegg er vi i dag helt avhengig av å produsere snø selv, slik at vi har mulighet til å ha en forutsigbar oppstart av anleggene. Natursnø er alltid velkommen, men vi vet aldri når den kommer og hvor mye. Derfor må vi i tillegg produsere snø selv for å sikre våre gjester gode opplevelser på snowboard eller ski gjennom hele sesongen.

Våre investeringer i mer effektive snøkanoner og snøproduksjonsanlegg har bidratt mye til at vi ikke har økt vårt totale energiforbruk siden 2002. I tillegg kommer nye bygninger med mer effektiv isolering og oppvarmingssystemer med varmegjenvinning.
Internt har vi iverksatt mange små tiltak for å være energigjerrige. Vi har halvert antall snøscootere og våre medarbeidere oppfordres til å være bevisste ved bruk av disse, samt at ansatte oppfordres til å reise kollektivt til arbeidet. I dag reiser de fleste av våre medarbeidere kollektivt.

Kilde: www.tryvann.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag