NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Nytt datterselskap i FKA

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 19.11.2007

Felleskjøpet Agri har, gjennom sitt heleide datterselskap GRØNT AS, overtatt firmaet ANTRA AS. Firmaet holder til på Lørenskog, mellom Oslo og Lillestrøm. 14 ansatte står for en omsetning på 75 mill/år basert på maskiner og utstyr til drift av vintersportsanlegg. Overtakelsen gjelder fra 1. november 2007. SELGER TIL GRØNT AS: De tre eierne av ANTRA AS, fra venstre Ove Svensli, Fredrik Lien og Gudbrand Dahl, har solgt selskapet til GRØNT AS, FKA sitt heleide datterselskap, her ved adm. direktør Kristen Bartnes til høyre.

Kristen Bartnes, adm. direktør i GRØNT AS, sier at oppkjøpet er en del av strategiplanen som ble nedfelt etter oppkjøpet av Reinhardt i fjor.
– Vi ønsket å se på mulighetene for å gå inn i markeder som kunne passe til de vi allerede hadde. Der våre eksisterende selskaper var store og gode på grøntsektoren, så vi at vi manglet satsing i vintermarkedet. En slik satsing ville hjelpe oss til å øke vår innsats på flere områder og skape aktiviteter gjennom hele året. Ut fra dette kom samtalene med ANTRA i gang, et godt agentur som fremstår som ryddig og med god profil i markedet, forteller Bartnes til Samvirke.

Hvorfor selge?
Dagens eiere vil i løpet av de ti første årene trekke seg tilbake for oppnådd aldersgrense, den første allerede om kort tid.
– Det er ingen av oss som har arvtagere som føler det er naturlig å overta driften. Dermed var vi interessert i en eier som er til å stole på, og som vi vet vil videreutvikle driften til det beste for selskapet og våre ansatte, forklarer Fredrik Lien, en av de tre eierne og daglig leder, noe han også fortsetter som.

– Det er klart at vi har hatt litt blandede følelser med å selge det selskapet vi har opparbeidet siden vi overtok det i 1989, men vi er sikre på at vi har funnet den beste eieren i dagens næringsliv, og føler oss trygge på at dette er til det beste for bedriften, sier han.

Stor aktør
I dag har ANTRA hånd om 60 prosent av markedet på prepareringsmaskiner både til løypetraseer og alpint. Dernest har ANTRA ca 25 prosent markedsandel på teknisk utstyr til snøanlegg og heiser. I tillegg jobbes det aktivt med salg og service på helautomatiske snøproduksjonsanlegg til vintersportsanlegg, i samarbeid med det franske firmaet York som har svært lang erfaring på dette området.
Som eksempel kan det nevnes at alt teknisk utstyr for snøproduksjon i Hemsedal Skisenter er levert av ANTRA. Også sikringsprodukter som matter og nett hører med til porteføljen.
Nytt er at ANTRA nå beveger seg inn i ishall- og isbanemarkedet. I Norge er det i dag 30-35 baner, ca 50 utendørsanlegg, 7-8 baner av 400 meters lengde og 2 store ishaller.
– Ishockey er en idrett i vekst, sier Fredrik Lien.

Skal satse videre
ANTRA skal fortsette som et eget økonomisk og juridisk selskap, likt de andre under GRØNT-paraplyen. Selv om firmaet opererer i et marked som ligger noe unna kjernevirksomheten i FKA, er det likevel flere områder som tangerer hverandre.
– ANTRA er en tung aktør i sportsmarkedet og en solid leverandør til det norske frilufts- og idrettslivet der mange bønder har interesser. Nå er eierne av FKA også eiere av det selskapet som leverer varer og tjenester til de lokale idrettslagene. I tillegg er skianlegg innen turistnæringa et viktig marked for ANTRA, og mange av Felleskjøpets medlemmer satser jo på denne næringen. Derfor er det naturlig at FKA er til stede i dette markedet gjennom ANTRA.
Vi skal nå se på hvordan vi eventuelt kan samkjøre Reinhardt og ANTRA med fysisk plassering av bedriftene. Begge har for små lokaler der de driver nå. Det vil også kunne gi oss noen muligheter til å hente ut synergieffekter på felles arbeidsområder. Men de skal fortsette å være selvstendige selskaper, understreker Bartnes.

Godt mottatt
Lien bekrefter at det var svært få som visste om oppkjøpet før det ble fortalt på et allmøte i slutten av oktober.
– Kommentarene i etterkant har variert mellom positivt og meget positivt. Vi har brukt litt tid på å snakke gjennom dette for at de ansatte skulle kunne sette ord på sine tanker. Slik har vi konkludert med at dette er det beste for hele bedriften. Det fantes rett og slett ingen bedre alternativer, hevder Fredrik Lien.

– Det var også viktig å understreke under allmøtet at bedriften skal videreutvikles for enda mer satsing i markedet. Det tror jeg bidro til at de ansatte forsto at firmaet ikke var kjøpt for å legges ned. Det er viktig at ANTRA fortsetter å

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag