NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Guide til skiopplevelser

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 12.10.2006

I fjor vinter besøkte ålesunderen Eivind Eidslott 50 norske og svenske skianlegg, og sto på ski hver dag. Det har resultert i en bok der hele 297 skiløyper blir presentert

Trykk for større bilde
Eivind Eidslott kommer med bok om 50 anlegg med tilhørende løyper i Norge og Sverige © smp.no
– Dette er den lengste vinterferien jeg noensinne har hatt. Men alle de flotte skiopplevelsene fikk mer preg av arbeid da jeg måtte sette meg ned for å skrive teksten til boka.

Slik beskriver Eivind Eidslott arbeidsprosessen med boka "Skiguide til Norge", som er rikt illustrert med fargebilder og omtaler av løyper og kjente skidestinasjoner.

For å innhente stoffet tok Eidslott seks uker permisjon fra jobben som leder for Søndags-Magasinet i Dagbladet, og kjørte 10.000 kilometer på kryss og tvers mellom Hemsedal, Geilo, Oppdal, Beitostølen, Bjorli, Kvitfjell, Røldal, Tromsø og en rekke andre skianlegg i Norge og et par i Sverige.

Stryn, Bjorli, Bondalseidet, Strandafjellet, Fjellsetra og Stordal er lokale anlegg som har fått bilder og hvert sitt kapittel i boka.

16. oktober er dato for lansering av skiguiden, men for et par dager siden fikk forfatteren boka i hende.

Bok for alle
– Jeg blir veldig glad når jeg blar i den. Ikke minst fordi den setter punktum for masse arbeid, og også fordi trykkvaliteten er overraskende god. Dette er en bok som inneholder mye foto av flott natur, og alle fargebildene kommer til sin rett, sier han.

– Hvilken målgruppe ønsker du å nå med boka?

– Alle som er interessert i ski, snowboard og offpiste som byr på opplevelser utenfor løypene. Håpet er at boka skal inspirere både nordmenn og utlendinger til å dra til skianlegg som de ikke har besøkt før. De fleste holder seg til anlegg og bakker de kjenner best og bor nærmest, og dermed går de glipp av mange nye skiopplevelser.

– De løypene du beskriver i boka, må en være en tøffing på ski for å kjøre dem?

– Nei, boka er for alle, og løypene deles inn etter forskjellig vanskelighetsgrad. De preparerte løypene graderes fra de grønne og lette til røde, blå og til det mest krevde svarte. Boka inneholder også informasjon om offpiste og alt det morsomme det går an å finne på utenfor de oppmerka løypene, sier Eivind Eidslott som understreker at offpistekjøring kan være farlig.

– For å drive med dette må en ha kunnskap om hvor en kan kjøre, og hvilke fjellområder en bør holde seg unna. Det er viktig å være klar over farene, sier Eidslott. Av den grunn har han tatt med et kapittel i boka som omhandler snøskred, og hva en må vite for å unngå havne i skredfarlig terreng.

Favoritter
– Har du noen favoritt blant alle de løypene og skianlegga du har testa ut?

–Strandafjellet er min favoritt. Der var jeg mye og kjørte på ski sammen med kameratene mine mens jeg bodde hjemme i Spjelkavik. Her er det både gode løyper og forhold for offpistekjøring, mener skientusiasten, som legger til.

– Andre sunnmørsanlegg som jeg trives godt i er Bondalseidet, Fjellsetra og Overøye i Stordal. Alle disse anleggene, med sine omkringliggende fjelltopper, ligger mitt hjerte nært. Har en først forelska seg i de fantastiske sunnmørsfjella, så mangler en ikke turmål resten av livet.

Kilde: smp.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag