NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Mildvær stopper Trysilfjell-åpning

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 23.10.2007

Trysilfjellet Alpins mål har vært å kunne tilby gjestene sine snørike bakker allerede til helga. Men plussgrader gjør at åpninga må utsettes.

Trykk for større bilde
TRÅKKER GRUS: Driftssjef Jan Linstad i Trysilfjellet Alpin må konstatere at tråkkemaskinene som skal lage flotte alpinbakker foreløpig står parkert på grusen. – Vi er i hvert fall godt forberedt til kuldegradene kommer, sier han. © ostlendingen.no
– Det ser dårlig ut nå, ja. I følge værprognosene blir det nesten ikke kuldegrader på hele uka, og da er vi sjanseløse på å kunne åpne til helga, sier driftssjef Jan Linstad.

Nå er det riktignok ikke ofte alpinanleggene klarer å skape gode skiforhold allerede i oktober. Men tryslingene har alltid et mål om å være blant de første som tilbyr snø.
For det første betyr tidlig åpning oppmerksomhet fra mediene og skientusiastene. For det andre blir naturligvis besøkstallene på forsesongen bedre jo tidligere anlegget åpner.

Står klare
Jan Linstad sier det kan være sjanser for kuldegrader enkelte netter denne uka. Men for å kunne produsere nok snø, og i tillegg ha tid nok til klargjøring og preparering, trenger Trysilfjellet fem dager på seg.

Altså må kulda komme allerede i dag.
– Så fort det blir kuldegrader kjører vi i gang snøkanonene. Men svært mye skal skje om det blir kaldt nok nå. Vi får heller håpe på åpning første helga i november.

– Dere markedsfører at Trysilfjellet har verdens beste snøgaranti, og garanterer snø fra 15. november. Hvordan ligger dere an i forhold til den datoen?
– Dit er det langt. Og sjansene for at mildværet varer helt til da er små. Foreløpig føler jeg meg trygg på at vi skal oppfylle garantien, sier Linstad.

– Ingen krise
De foreløpige bookingtallene for vintersesongen ser svært bra ut for Trysilfjellets del. Salgssjef Sondre Amdahl sier utviklingen de siste ukene har vært stabilt god.
– At vi ikke har snø til helga er ingen krise, sier han.

Det er først fra ved juletider og utover i det nye året at Trysilfjellet tjener penger på overnatting, skipass og skiutleie. Forsesongen utgjør kun en brøkdel av den totale omsetningen i løpet av en sesong.
– Vi skal langt uti desember før vi kan kalle det krise. Men sjølsagt vil vi ha snø så tidlig som mulig. Det gir oss blant annet muligheten til å ta imot treningsgrupper. Så vi takker ja til kulde når som helst, vi.

– Er det i det hele tatt noen som booker overnatting og skipass så tidlig som i oktober?
– Nei, nå ligger de fleste bokstavelig talt på været. Blir det snø og åpning, så kommer de. Men forhåndsbooking er det svært lite av så tidlig i sesongen, sier Sondre Amdahl.

Kilde: www.ostlendingen.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag