NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Prekær mangel på arbeidskraft

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 05.10.2007

Det er stor mangel på sesongarbeidere. - I Oppland er det behov for 300 personer, sier Bjørn Lillevolden, i Nav Lillehammer.

Trykk for større bilde
Birgit Prøsch ved Hafjell Alpinsenter mangler fortsatt 12 til 15 personer. - Det har kommet inn langt færre søknader i år enn før, sier hun. © Torbjørn Olsen
LILLEHAMMER: - Situasjonen foran vintersesongen i år er verre enn noen gang. Flere av våre alpindestinasjoner og hoteller er nærmest på desperat jakt etter arbeidskraft. Hafjell Alpinsenter er et godt eksempel på det. Tidligere har de hatt få eller ingen problemer med å fylle opp sine stillinger. Nå er situasjonen en annen. De søker og søker etter folk, men får rett og slett ikke tak i nok folk. Slik er det også andre steder, sier markedskoordinator i Nav, Bjørn Lillevolden.

Ledige stillinger
Birgit Prøsch ved Hafjell Alpinsenter bekrefter at hun fortsatt har mange ledige stillinger å besette.
-Det har kommet inn langt færre søknader i år enn før. Tidligere har vi ikke trengt å avertere etter folk, men i år må vi lyse ut stillinger flere ganger. Vi mangler fortsatt mellom 12 og 15 personer, sier Prøsch.
Lillevolden har ikke eksakte tall på hvor mange ledige stillinger det er for sesongarbeidere, men regner med at det dreier seg om rundt 200 i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Mangler ti
Mangel på arbeidskraft er også realiteten ved Hafjell Hotell & Appartments. Sesongarbeid ser ikke ut til å appelere til nordmenn, som gjerne vil ha heltidsstillinger og helst slippe å jobbe helg.
- Vi trenger flere folk. Jeg har fått inn tre søknader, men trenger rundt ti til. Jeg har noen på hånden, noen polakker, sier husøkonom Anne Skjerve. Hun sier at de fleste sesongarbeiderene kommer fra Øst- Europa, og at de tar over for mye av arbeidet svensker og dansker tidligere hadde.

Mangler renholdere
Lillevolden ser at det ikke lenger er lett å hyre inn folk fra nabolandene Sverige og Danmark.
- Disse landene opplever også bedre tider der arbeidsledigheten ikke er så stor som tidligere. Derfor må vi gå mer aktivt til verks og friste de som har lyst til flytte på seg, sier Lillevolden. Derfor siktes det nå i stadig større grad mot Øst-Europa.
- Vi har i dag mange fra disse landene innen bygg-og anlegg. Nå må vi ut å hente enda flere til andre bransjer. Og der vi ser det aller største behovet er innenfor rengjøring. Der har vi hele tida mangel på arbeidskraft, sier Lillevolden. Det bekreftes ved Skeikampen booking. Der søkes det primert etter renholdere.
- Nå har vi utlyst stillingene for andre gang. Heldigvis har vi fått inn en del søknader fra Europa, så det ser ut til at vi klarer oss, sier Paulina Witterbrood.

Ni nasjoner
På GudbrandsGard Hotell i Ringebu har de stått på gjennom hele sommeren for å skaffe nok arbeidskraft. Men også de har måttet lete utenfor Norges grenser.
- Det ser ikke så mørkt ut for oss. Det eneste vi mangler er en kjøkkensjef, sier administrerende direktør Ane Johnsen. Når vintersesongen starter den 27. oktober har hotelet en blanding av ansatte fra ni nasjoner.

Kilde: www.gd.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag