NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Estatia får bygge kjempehotellet i Fageråsen i Trysilfjellet

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 25.09.2007

Et flertall bestående av Arbeiderpartiet og Frp vedtok i går å si et endelig ja til byggingen av Estatia/Choice-hotellet i Fageråsen. Hotellet vil koste om lag 700 millioner kroner, og kan gi Trysil mellom 120 og 150 nye arbeidsplasser.

Trykk for større bilde
Bo Halvardsson, lanserte nylig tall som viser at det kreves en enorm økning i turisttrafikken til Trysil hvis alle hotellene skal kunne drive med overskudd. © ostlendingen.no
Det har vært mye strid rundt Estatias hotellplaner de siste par månedene. Blant annet har det vært rykter om politisk korrupsjon og stort press overfor de folkevalgte.

Men – til tross for at det også var uenighet og diskusjon om prosessen i kommunestyrets møte i går – valgte et flertall bestående av Ap og Frp valgt å si ja til hotellplanene.

– Vi snakker stadig vekk om å skape nye arbeidsplasser i Trysil. Nå har vi sjansen, og det kan vi ikke si nei til, sier ordfører Ole Martin Norderhaug (Ap).

Rådmann Kristian Trengereid la fram en analyse som forteller noe om hva de kommende hotelletableringene i Trysil vil bety for lokalsamfunnet. I tillegg til Estatia-hotellet er byggingen av et Radisson SAS-hotell allerede påbegynt. Også Planbo har hotell-/leilighetsplaner for hundretalls millioner kroner.
Og rådmannens analyse sier klart at politikerne må være aktive i forhold til å løfte det som har med infrastruktur og helse å gjøre:

• Det blir behov for en ny hel stilling innenfor laboratorie-/ekspedisjon/helsepersonell for hver 3.611 seng som bygges. Utviklinga vil også legge et ekstra press på hjemmesjukepleien.

• Det kreves flere leger på vakt, og med økninga som det nå er lagt til rette for i arealplanen vil antall røntgenundersøkelser hvert år øke med 300. Det kan også bli behov for flere ambulanser.

• På de mest trafikkerte dagene vil det bli en økning på opptil 70 prosent på vegene mellom Innbygda og Trysilfjellet. Disse vegene er allerede hardt belastet i for eksempel påsken.

– Må reagere – nå!
Varaordfører Gerd Elise Storvik (SV) mener det blir helt avgjørende å komme raskt i gang med tiltak.

– Utfordringene er til å leve med. Men da har vi ikke tid til å leke med visjoner. Nå må vi brette opp ermene og begynne å jobbe. Hvis ikke blir det ikke særlig trivelig for turistene å komme til Trysil etter hvert, sier Storvik.
Og nettopp det er skrekkscenariet: at utviklingen skal gå så fort at Trysil-samfunnet ikke henger med. Hvis ikke veger, vann/avløp og andre kommunale tjenester er gode nok, vil Trysils rykte raskt bli dårlig.
Dette var også delvis årsak til at de fleste partiene sa nei til Estatia-økningen.

– Vi er redde for produktet vårt. Derfor er vi villige til å roe ned litt. Nå tenkes det for mye kvantitet, og for lite kvalitet. Vi har egentlig tid nok til å skynde oss langsomt, sier Erik Sletten (Sp). Men verken han eller Høyres Jorunn Graff Bjørnersen får viljen sin.

– Innspurten i arealplanprosessen, og særlig dette med Estatia og deres ønske om enda flere senger, føler ikke helt riktig. Men når planen nå er vedtatt, blir det i hvert fall viktig å sørge for boliger og boligtomter. Det får være slutt på at vi skal lure på når tomtene skal komme. De må komme nå, mener hun.


kilde: ostlendingen.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag