NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Her er nyhetene i Alpin-Norge

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 21.09.2007

Bruker 260 millioner kroner Ny stolheis: Kvitfjell får en ny seksseters stolheis til vinteren. Til sammen investeres det 190 millioner kroner i nye heiser foran årets sesong.

Totalt ble det solgt heiskort i norske alpinanlegg for 732 millioner kroner sist sesong, noe som var en tilbakegang på to prosent. Det er første gang anleggene opplevde en tilbakegang siden 1989/1990-sesongen.

- Likevel er vi godt fornøyd med resultatet som var det nest beste noensinne. Vi hadde tross alt minst tilbakegang i Europa, og noen av anleggene våre hadde gjort det usedvanlig godt året før, sier Andreas Rødven i Alpinanleggenes Landforening til Dagbladet.no.

Det var de lavereliggende anleggene som Norefjell, Tryvann og Kongsberg som fikk svi mest for den snøfattige vinteren. Samtidig var det nettopp disse anleggene som hadde den største veksten året før.

Færre skidager
Bjørn Viker ved Norefjell Skisenter anslår at de tapte en femtedel av omsetningen fordi snø og kuldegrader uteble på forsesongen. I Tryvann hadde de 40 prosent nedgang i antall skidager i forhold til sesongen før, mens Kongsberg hadde en nedgang på 38 prosent og Norefjell 30 prosent.

- En del anlegg fikk seg en på trynet, men vi kom oss helskinnet gjennom vinteren. All snakk om global oppvarming gjør at det nå rustes opp med tanke på snøproduksjon. Det er stor utvikling på snøkanoner om dagen, sier Andreas Rødven.

Dagbladet har gjort en runde til landets største alpindestinasjoner. Gjennomgangs-melodien er forbedring av snøproduksjons-anleggene. Og økt satsing på de minste gjestene.

Dunderklumpen
På Geilo heter det nye barnekonseptet «Hvor er Dunderklumpen?», i Trysil skal «smottene» få bedre plass og i Hafjell kan voksne som vil ha barnefri bestille «barnevakt med ski på beina».

De største investeringene på heisfronten kommer på Hovden og Kvitfjell.

På Hovden Skisenter er det planlagt en større utbygging. Kostnadene på første byggetrinn er beregnet til 50 millioner kroner og gir blant annet en ny fireseters ekspressheis.

Kvitfjell Alpinsenter hadde i fjor for første gang over 100 000 skidager. Det var nesten 30 000 mer enn året før. I år legges det 70 millioner kroner på bordet for å få på plass en ny seksseters stolheis i anlegget.

I tillegg til Kvitfjell og Hovden, får Rauland og Svarstad ny stolheis foran årets sesong.

Ifølge Alpinanleggenes Landforening beløper de totale investeringene seg til 260 millioner kroner.

- I dette er det med investeringer knyttet til heiser (190 millioner), snøkanoner (40 millioner) og preparingsmaskiner (30 millioner). Det er omtrent på samme nivå som de siste årene, sier Rødven.

Ellers er det verdt å merke seg at Norge får et helt nytt alpinanlegg i Målselv i år.

De fleste anleggene øker prisen med en tier på dagskort, både for voksne og ungdom. Kvitfjell øker mest og legger på dagskortprisen med 20 kroner, både for barn og voksne.

Det nærmer seg vinter og snø. Under finner du oversikten over nyheter og priser i de største anleggene. Sjekk også ut rabattordningene. Kanskje kan du spare noen kroner.

Trysil
Nyheter: Trysil fikk mye oppmerksomhet da de åpnet den nye heisen med varme i setene i fjor. I forbindelse med denne heisen åpner de i år en ny rød bakke i Fageråsen. For nybegynnere bygges en ny familiepark ved Trysil turistsenter. Smottene, som er navnet på Trysils småbarnskonsept, skal også få mer plass til å boltre seg i på Trysil denne vinteren. En forsterket snøproduksjon betyr at Trysil tør å gå ut med en bedre snøgaranti. Garantien innebærer at gjestene fra 15. desember til 20. april er garantert minimum 20 kilometer nedfarter og 620 meter fallhøyde. Les mer om snøgarantien.
Pris på dagskort: 330 kr/265 kr
Rabatter: Sikter du deg inn på et opphold over flere dager på Trysil i vinter, kan det være penger å spare på å bestille skipass, skileie eller skiskole innen 1. november. Da får du 10 prosent rabatt.
Åpning: Trysil satser på at de første heisene går 27. oktober fra klokka 09.00.

Hemsedal
Nyheter: Snø var mangelvare for mange skianleg

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag