NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Interalpin 2007 - Pisten Bully 600 Polar og Prinoth Bison

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 18.04.2007

Som ryktene skulle ha det til, 600 Polar var den store nyheten på tråkkemaskinfronten denne sommeren. 12,8 liter, 490 HK, 2200 Nm er de varme fakta. Prinoth Bison erstatter T4S som ikke lengre produseres, og er egentlig en Bombardier BR350. Det er en god ting at Prinoth får deleoppfølgingen, da dette tidligere var et problem, men om maskinen er blitt noe bedre på grunn av navneskiftet gjenstår og se.

Trykk for større bilde
600 Polar © Ole Kr Hole Olsen
Rykteflom i 28 varmegrader
I sommertemperaturer i Innsbruck er det store vårslippet av maskiner i god gang. Skuffende nok, viste ryktene om at Prinoth endelig hadde noe nytt på gang i Everest segmentet, seg til ikke å stemme. Det eneste nye hos Prinoth er at Bison er offentliggjort - en maskin vi jo har kjent til gjennom hele vinteren, og også har prøvekjørt.

2200 Nm i PB 600 Polar - Ingen annen tråkkemaskin oppnår samme ytelse
Ikke mindre enn 2200 Nm trer frem ved 1300 rpm, og gir sjåføren en kraft som får det til å gå kaldt nedover ryggen! 300 Polar er rå med sine 2000 Nm, og det er ingen grunn til at 600 Polar skal oppleves som svakere. Med disse tallene skulle man forvente et diselforbruk som overgår en jumbojet, men tallenes tale er nok en gang klare; ved fornuftig kjøring skal diselforbruket kunne holdes helt ned til 20 liter, men forventet vil nok forbruket ligget på ca 23 liter i timen ved normal preparering, og vesentlig lavere på snøskyving.


Over: Den nye 600 Polar, her med vinsj © Tovang

AlpinFlex-fres - Den nye og lettere PistenBully fresen
Til Interalpin 2007 har Pisten Bully presentert en helt ny fres som overraskende nok leveres med en ny type finisher àla Prinoth. Stivere og skrudd sammen dobbelt, slik at glipper mellom finisherplatene unngås, og finishen blir optisk enda bedre. Ørene er ytterligere modifisert og forbedret for best mulig resultat. Den største forbedringen på fresen ligger naturlig nok i vekten, men også Everest finisher-løsningen vil være merkbar. I og med at vekt er alfa og omega på en tråkkemaskin, betyr det mye å slippe 200 kg fres, såpass langt bak på maskinen.


Over: Den nye AlpinFlex fresen © Tovang

En 600 - krydret med ekstra kraft
Førermiljøet, ramme og forøvrig alle andre komponenter på maskinen er som på en standard 600. Man kan forvente et ca påslag i pris utifra en standard 600 på ca 100.000,- kroner, og inkluderer da Polarskjæret og mer kraft. Da kommer den opp på samme nivå som 300 Polar.

Prinoth Bison - en ny maskin?
Våre forventninger til Prinoth Bison på Interalpin var på litt labre. Når ryktene om Prinoth Bison begynte å svirre høsten 2006 så vi for oss en helt ny maskin. Skuffelsen var egentlig veldig stor når det ved juletider viste seg at Prinoth Bison er en forkledd Bombardier som egentlig har gjennomgått minimalt med forandringer fra den amerikanske varianten. Forbedringene er at den leveres med Prinoth fres og Leitner skjær, og litt bedre frontlys. Utover dette er omtrent alle detaljer like med den amerikanske søsteren med det opprinnelige navnet; Bombardier BR350. Maskinen har mange gode løsninger, og amerikanerene holder Bombardier som en av sine favoritter. Vi er usikre på om denne maskinen i praksis skal erstatte LH500-markedet og T4S-markedet. Til det virker den for ulik begge maskinene.

Vi venter i spenning på at Prinoth kommer med en ny Everest, oppdatert og utstyrt etter dagens standarder.


Over: Bombardier BR350 eller som den vil hete i Europa; Prinoth Bison © Ole Kr Hole Olsen

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag