NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Trygve Owren AS - Leverer flere tråkkemaskiner til Antarktis

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 02.10.2006

Råsterk: Her fraktes containere innover isen ved sydploen av en beltemaskin med spesialutstyr fra Vingrom. Nye leveranser til forskningsstasjoner i Anterktis utgjør cirka en tredjedel av salget til Trygve Owren AS i år.

Trykk for større bilde
En av maskinene som er i Antarktis. T4S © www.abachleda.pl
Bertran Kiil titter inn på et nytt, spesialbygd soverom på beltemaskinen. Her skal mannskapene ved den norske polarstasjonen i Antarktis søke ly i uvær og hvile under de lange reisene mellom iskanten og forskningsstasjonen. Kiil, som er seksjonslederen ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø, setter kursen for basen i slutten av oktober. Med på båten er enda en maskin ra Trygve Owren AS, den sterkeste utgaven av den italienskproduserte tråkkemaskinen Prinoth som vanlig benyttes til å kjøre alpintraseer, blant annet i Hafjell.

Drar 40 tonn
Modelen er vidreutviklet med spesialbygd utstyr i verkstedet i Vingrom for å operere i det ekstreme klimaet ved Sydpolen. Istedetfor prepareringsutstyr for løyper, er trekkrok, lastekran og ekstra hytte med soverom montert. Det skal forenkle transporten av alt utstyret fra iskanten og inn til forskningsstasjonen, en streking på cirka 30 mil. - Den nye maskinen dobler lastekapasiteten. Den kan dra 40 tonn in over isen. Det har vesentlig betydning når mannskapet bruker en uke på turen fra iskanten til basen og tilbake, sier Kiil. Mannskapet kjører i et hvitt, uberørt landskap over lange flater med dalstrøk og fjell som ligger opp mot 1700 meter over havet, forteller Kiil. I november skal 1.000 tonn fraktes inn til den helårsdrevne stasjonen, hvor seks nordmenn fra polarinstituttet overvintrer. En betydelig mengde er drivstoff. I det daglige arbeidet benyttes maskinene fra Vingrom til transport, blant annet til en bistasjon hvor det forskes på fugler.

14 millioner
Owren leverte den første maskinen til polarinstituttet i 2003. Siden er fire ombygde tråkkemaskiner og to beltevogner, produsert av Hägglund, sendt sørover. Den ene tråkkemaskinen benyttes til snøbrøyting av den tre kilometer lange landingsstripen. For Owren har leveransene stor betydning. Andre forskningsstasjoner vise nå interesse for utstyret fra Vingrom. Markedssjef Ingunn Skuggevik sier de leverer to maskiner til den belgiske stasjonen. USA har nylig handlet maskin, men vi er i dialog om spesialtilpasninger fra oss. Vi har kompetanse som ikke maskinleverandørene har, sier Skuggevik. I alt skal bedriften levere tre tråkkemaskiner og to beltevogner i høst, kontrakter på 14 millioner kroner som vil utgjøre tredel av omsetningen i bedriften i åt. Selve maskinen koster 2,5 millioner kroner. En halv million er egenproduksjon i verkstedet, arbeid med å finne løsninger, mekaniske tilpasninger og montering. Bertran Kiil forteller at de neste år skal kjøre helt inn til Sydpolen med en av beltevognene. - Det er en luftavstand på cirka 2.000 kilometer, men strekningen vi må kjøre er cirka 3.000 kilometer. Vi bruker 8-9 uker på turen gjennom et fantastisk og stort landskap. Antarktis er 40 ganger større enn Norge, sier Kiil

Kilde: Gudbrandsdølen Dagningen

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag