NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Skiheiser i full blomst

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 18.03.2007

Midt i dystre miljøspådommer blomster skiheisene som aldri før. Skiheisservice A/S i Krokstadelva undertegnet nylig sin største enkeltkontrakt

Trykk for større bilde
Det er slett ingen krise i skiheisene, slår daglig leder for Skiheisservice A/S, Stein Arvid Strand, fast. Ordreboken for resten av året er nesten fullbooket allerede. © dt.no
Ikke glem at deler av landet vårt har fått mer snø enn de har satt pris på. Det er så visst ingen krise i alpin

Vinteren kom sent i år. Men til gjengjeld ser den nå ut til å forsvinne tidligere enn vanlig. Men vintergrønne plener og høye temperaturer reduserer ikke lysten til å satse i alpinanleggene.

Den lille bedriften Skiheisservice i Krokstadelva undertegnet nylig en kontrakt med Målselv Fjellandsby verdt 12 millioner kroner. Det er like mye som hele omsetningen i 2005, og innebærer at bedriften i Krokstadelva skal levere tre skiheiser og et skiband for de minste. Heisene skal være levert innen 15. oktober i år.

Mange grønne vintre
-Jeg merker ikke noe til den globale oppvarmingen i den virksomheten jeg driver. Folk glemmer fort. Vi har hatt mange grønne vintre i de 25 årene jeg har vært i bransjen, men det har ikke på sikt påvirket vår virksomhet. Vi har fått stadig mer å gjøre, påpeker daglig leder av Skiheisservice, Stein Arvid Strand (47).

Han ønsker ikke å legge seg ut med ekspertisen som mener at det foregår en menneskeskapt global oppvarming, men er overbevist om at det ikke vil får noen avgjørende betydning for den virksomheten han driver så lange han vil være yrkesaktiv.

-Ikke glem at deler av landet vårt har fått mer snø enn de har satt pris på. Det er så visst ingen krise i alpinanleggene, påpeker Strand.

For å understreke hva han mener, forteller han om ordre han har til Evje og Rauland i tillegg til Målselv i den motsatte enden av landet. Nå venter han på endelig gjennomslag i sine kontraktsforhandlinger i Røldal. Dette er en nesten like stor leveranse som til Målselv.

-Får vi den avtalen klarer vi ikke mer enn en heis til dette året. Ordreboken er da så godt som fulltegnet, forklarer mannen, som egentlig hadde tenkt å forlate skiheisvirksomheten allerede i 1996. Men som kom på andre tanker.

24 års fartstid
Helt siden 1983 har Strand vært i bransjen, først hos det tyske storkonsernet Doppelmayr i 13 år. I 1996 startet han et enkeltmannsforetak som satset på kjølebåter, men fortiden innhentet ham igjen. Han fikk kontakt med heisleverandører i Tyskland, og startet med å levere deler til skiheiser og utføre service. Etter hvert ble det stadig mer, og før han visste ordet av det leverte og monterte han hele skiheiser fra sine leverandører i Tyskland, Italia, Sveits, Østerrike og Sverige. Norge er et lite land for de store skiheisleverandørene i Mellom-Europa. Strand kan nyte godt av 24 års samarbeid med det tyske storkonsernet Doppelmayr.

Kronglete
Nasjonal konkurranse har han fra to selskap i Oslo og ett på Voss. Men det har foreløpig ikke forhindret at ordrepågangen bare har økt fra år til år.
Strand holder seg til to norske selskap når det gjelder montering av skiheiser. På høsten har han gjerne 12-15 mann i arbeid med monteringer av nye skiheiser eller service på de eksisterende.

Skiheisenes veier er ofte kronglete. Byråkratiske EU-direktiver og Veritas-godkjennelser kan gi de fleste bedrifter kapasitetsproblemer som kan bli i drøyeste laget. Da kommer Strands lange fartstid godt med.
-Vi merket godt at vi fikk ny fart allerede da vi i 2003 kom på listene til Veritas over de selskapene som var godkjent for montering av taubaner, avslutter Stein Arvid Strand.

Skiheis Service leverte i perioden 2001-2005 23 heiser

Kilde: dt.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag