NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Reddet hele vinterferien

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 05.03.2007

I går krydde det av barn og unge i bakken på Blakkhaugen som feiret vinterferie og skolefri i fullt monn. Det kunne like gjerne vært helt folketomt. Men Rudi Amdal ville det annerledes

Trykk for større bilde
Da den gamle tråkkemaskinen til anlegget i Blakkhaugen brant opp for tre uker siden, var gode råd dyre. Daglig leder Rudi Amdal fikk imidlertid tak i ei ny tråkkemaskin i Italia, og sesongen og vinterferien var dermed reddet © namdalsavisa.no
For tre uker siden brant tråkkemaskinen til det lille alpinanlegget opp. Den ble totalskadd, bare restene var igjen. Nå var gode råd dyre. Det var overhengende fare for at hele sesongen skulle bli spolert.

Men at det heller ikke i år skulle bli aktivitet og glade barn i Blakkhaugen, syntes daglig leder Rudi Amdal var for galt. Altfor galt. I fjor greide de nemlig ikke å åpne i det hele tatt, på grunn av snømangel. At de nå ikke skulle greie å åpne anlegget når snøen endelig lå hvit i bakken, ville han simpelthen ikke finne seg i.

- Men en ting var å få tak i ei ny tråkkemaskin, en annen ting var kostnadene. Slike maskiner er ikke helt billige, og vi er en liten bakke uten den helt store inntjeningen, medgir Amdal.

Kommunen garanterte
- Men du ordnet biffen?

- Ja, Overhalla kommune var velvillige og stilte opp som garantister for et lån vi fikk ta opp. Kommunen behandlet til og med finansieringa som en hastesak, slik at det på få dager gikk å få ordnet finansiering av ei ny tråkkemaskin, forteller Amdal.

Dermed var det bare å sette i gang jakta på en ny tråkkemaskin: En maskin som var pent brukt, som ikke var så altfor dyr og som kunne fraktes til Norge og Overhalla på relativt kort tid.

- Jeg ringte rundt til alle firma jeg kjenner til som driver med tråkkemaskiner og fikk til slutt napp hos en kjenning i Stockholm. Han hadde ingen tråkkemaskin på lager, men skulle hjelpe meg. Det gjorde han. Kort tid etterpå fikk jeg beskjed om at han hadde en tråkkemaskin på hånden nede i Italia, forteller Amdal som klasket til og kjøpte på flekken.

Kjørte den fra Stockholm
«Italieneren» ble fraktet til Stockholm der Amdals kjenning gikk over tråkkemaskinen og helrenoverte den. En fredag lånte Amdal seg en lastebil med henger, kjørte ned til Stockholm og hentet tråkkemaskinen.

- Vi kom heim sent en lørdagskveld. Da var det bare å starte monteringa. Det var noen deler vi hadde vært nødt til å demontere i forbindelse med transporten, forteller han.

- Hvor mye kostet det?

- Sluttregninga kommer til å ligge rundt en halv million kroner. Jeg er også fornøyd med at jeg har fått garanti som går over to driftssesonger. Dessuten er jeg tilfreds med at vi fikk tak i ei ny tråkkemaskin på såpass kort tid, sier Amdal.

I går satt han på verandaen til varmestua og koste seg i solskinnet mens barn og ungdom boltret seg i bakken.

Tilbyr skyss med buss
I forbindelse med vinterferien har Amdal også prøvd seg med å kjøre buss fra Namsos og opp til anlegget i Overhalla på dagtid, men foreløpig har responsen vært heller liten.

- Jeg fortsetter ut onsdag. Hvis det ikke er blitt flere passasjerer til da, gir jeg meg, sier han og legger til at det var ment som et tilbud til barn hvis foreldre jobber i vinterferien. Amdal kjører både til og fra Blakkhaugen, og ruta går fra Svea til Gullholmstranda. Derfra følger han vanlig bybussrute til han tar av til Overhalla.

- Hvordan er stemninga i bakken?

- Den er topp. Både fordi vi greide å åpne anlegget til tross for vanskene i starten av sesongen, og fordi det er sol og bra med folk i bakken, sier Rudi Amdal og gliser fornøyd.

Kilde: namdalsavisa.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag