NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Sommeren er over

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 29.09.2006

Meteorologisk Institutt melder nå om en kjøligere værtype og mulighet for nattefrost. Det er godt nytt for alpinnæringen

Trykk for større bilde
Nattefrosten gjør sitt inntog © Hemsedal Turistkontor/Øystein Sagabråten
Kaldere på Østlandet
Helgen begynner med regn og lave tåkeskyer i Oslo og områdene rundt Oslo-fjorden lørdag, mens det på andre deler av Østlandet er mulighet for pent vær.

Søndag ligger det an til å bli perioder med brukbart vær mange steder, men et nytt nedbørsområde som kommer innover mot Sørlandet flytter seg nordover etter hvert. Dette fører til at mandag mer eller mindre regner bort.

- Tirsdag kan det fortsatt komme regn, men det er visse muligheter for ganske bra vær vestover i fjellet. På Hardangervidda vil det for eksempel bli noen skyer, men egentlig ganske bra vær, sier Sidselrud til aftenposten.no.

Videre utover i uka ser det ifølge meteorologen ut til at lavtrykket trekker seg litt unna, men det er ikke fritt for at det fortsatt kommer noen regnskurer inne i mellom.

- Mesteparten av tiden blir det tørt og nokså greit vær. Ikke de helt strålende soldagene, og vi får nok med noen skyer på kjøpet. Men usikkerheten ligger i et lavtrykkssenter som vi har i nærheten, og hvor det kommer til å plasserer seg, opplyser Sidselrud til aftenposten.no.

Fra midten av neste uke vil det bli en god del kaldere på indre strøk av Østlandet. Nå byttes de veldig milde luftmassene ut med kaldere luft.

- Det er rett og slett mulighet for nattefrost. Når vi har hatt det mildt så lenge, er det lett å glemme at dette ikke er uvanlig på denne tiden, sier Sidselrud til aftenposten.no. Temperaturene vil ligge på 12-15 grader på dagtid, og i Oslo-området vil det gå litt ned på kvelden.

Mye oppholdsvær i nord
- Nordpå er det nokså kjølig allerede. De første dagene til uken kan det komme noe nedbør i grensetraktene. Det vil kommer som sludd og kanskje snø. Mandag og tirsdag kan det regn ute ved kysten også, sier Sidselrud til aftenposten.no.

Etter hvert blir det stort sett oppholdsvær med mindre nedbør, men meteorologen tror ikke på strålende sol i landsdelen.

- I Nordland blir det litt mer nedbør mandag og tirsdag, særlig inn mot kysten, og det blir en del mer vind. Vi venter liten kuling på tirsdag og temperaturen går litt ned, sier Sidselrud til aftenposten.no.

Det blir ingen store temperaturendringer i Troms og Finnmark, men i Nordland faller kvikksølvet i gradestokken. Utover uken roer vinden seg, og det blir skiftende bris og oppholdsvær.

- I Trøndelag og Møre- og Romsdal åpner det med sørvestlig bris og litt regn mandag, deretter snur vindretningen på tirsdag med nordlig vind som kan komme opp i liten kuling. Men siste del av perioden blir det for det meste oppholdsvær. Det blir ingen store temperaturendringer, men i innlandet kan det bli litt kjøligere, sier Laila Sidselrud, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt til aftenposten.no.

Kilde: aftenposten.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag