NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Brokke Alpinsenter - Utvider til sesongen 06/07

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 25.09.2006

Alpinister og brettkjørere vil merke stor forskjell når de kommer til Brokke Alpinsenter i Valle denne sesongen. Nå blir det terrengpark, ny nedfart, ekstra skitrekk og lysløype.

Trykk for større bilde
© Johs. Bjørkeli / fvn.no
I lia 800 meter over havet arbeider en gravemaskin med å planere terrenget til den nye 1100 meter lange nedfarten ved Brokke Alpinsenter i Valle.

Daglig leder ved det to år gamle alpinanlegget, Jan Wojtaszek, kjører fornøyd oppover lia med firehjulingen og inspiserer arbeidet. Det ryker fra noen kvistbål. Det blir mye rydding når ei skogsli skal forvandles til eldorado for alpin- og brettkjørere. I likhet med den eksisterende nedfarten får også denne en høydeforskjell 235 meter.

- Vi skal bruke fire millioner kroner i bakkene her i høst, sier han smilende.

- Vi skal også belyse bakkene helt til topps i vinter. Kveldskjøringene vi hadde i fjor var svært populære blant så vel husmødre i Valle og Rysstad og bygdeungdom, som hyttefolk og utøvere, sier Wojtaszek.

Terrengpark
Den største gladnyheten for de unge er trolig terrengparken som er under bygging på den andre siden av dagens skitrekk. Parken får to traseer. I den ene blir det «big jump» der lengden på hoppet kan bli 30 meter. Etter landingen kommer man til en kraftig «corner». Parallelt til «big jump'en» føres en trasé med fire hopp, en «funbox» og fire «rails».

Terrengparken blir 400 meter lang med en høydeforskjell på drøyt 70 meter.

- Det beste av alt er at terrengparken får et eget 400 meter langt skitrekk som skal betjene de som bruker denne samt øvre del av anlegget, sier Jan Wojtaszek.

Nytt skitrekk og lysløype
Ei flombelyst langrennsløype på fem kilometer skal også være klar til vinteren, lover han. Videre vil det bli kjørt opp 20 kilometer skiløyper innover det flotte heiterrenget fra toppen av skitrekket. Om noen år vil det bli kjørevei helt hit opp med parkeringsplass og kafé med veranda som gir utsyn i 360 grader.

Ny atkomstvei til selve senteret skal også bygges til neste år. Fremtidsplanene til grunneierne i Brokke er store. Til og med en 2 kilometer lang gondolbane til toppen av Rysstadåsen er tegnet inn på plankartet.

- Er det realistisk?

- Med den farten det er i utbyggingen i Brokkeheia vil det sikkert være mellom 1000 og 1500 hytter her om noen år, så det er realistisk. Om få år vil det være enda flere nedfarter ved Brokke Alpinsenter. En stolheis kan komme allerede innen et par år, sier Jan Wojtaszek.

Mangler folk
I disse dager klarer alpinsenterlederen seg med noen polske innleide arbeidere, anleggsfirmaet til Saavi Nomeland og den lokale elektrikeren. Men han mangler folk til vinteren.

-Jeg trenger blant annet en teknisk sjef på helårsbasis. Jeg har prøvd å få tak i lokale fagfolk, men det er umulig, sier Wojtaszek.

- Men modellverkstedet på Rysstad har jo nylig lagt ned driften og fem mann mister jobbene sine? For øvrig er det jo nettopp arbeidsplasser folk etterlyser?

- Det ser ikke ut til å hjelpe. Folk herfra ønsker ikke å binde seg til å jobbe i helgene om vinteren. De vil kjøre snøscooter og dra på hytta, sier Jan Wojtaszek.

Kilde: fvn.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag