NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Geilo - Vil gjøre alpintilbudet komplett

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 20.09.2006

Et nytt alpinanlegg i 100-millioners­klassen skal gjøre alpintilbudet på Geilo komplett. Initiativtakerene i Vestlia presenterer også planene som en invitasjon til å samle eierne til skiheisene på Geilo

Trykk for større bilde
Betydelige utbyggingsplaner på Geilo © hallingdolen.no
Tre brødre Uthus og tre brødre Halsteinsgård er sammen om planene, som blir mottatt med begeistring både av Destinasjon Geilo og av Geilo Skiheiser.

– Kanskje den viktigste satsingen på Geilo på 50 år, mener adm. direktør Tom Roll i Destinasjon Geilo.

Grunneigarar
Uthus- og Halsteinsgårdbrødrene er grunneiere av et større område vest for Geilolia Skisenter og eksisterende hytteområde i Vestlia. Planene som nå blir lagt frem, omfatter et område på 500 – 600 dekar. Anlegget vil senere eventuelt kunne utvidest ytterligere innover fjellet vestover.
Planarbeidet begynte så smått alt i 1993, forteller Pål Harald Uthus. Senere har det pågått en modningsprosess, før profesjonelle alpinplanleggere nå har detaljprosjektert alt rundt traseene.
– Med planane vil vi synliggjøre vilje og mulighet for destinasjonen Geilo til å utvikle et anlegg som gjør alpintilbudet på Geilo komplett, sier Uthus.

Utfyllende
Anlegget som er planlagt, omfattar to stolheiser på ca. 1.100 meters lengde. I tilknytning til disse er det planlagt åtte hovednedfartsløyper på mellom 1.000 og 1.300 meter. I deler av området er det svært bratt, så enkelte av løypene vil ha kategori svart, det vil si en vanskelighetsgrad som ligger over det meste av det som er å finne på Geilo i dag. Det er derfor noe av poenget at det nye anlegget vil komplettere eksisterende alpintilbud og gjøre Geilo attraktivt for nye grupper.

– Enkelte av løypene vil kunne få en standard som gjør de aktuelle for internasjonale renn, hvis det skulle være ønskelig. Dessutan vil vi kunne åpne for offpist-kjøring, noe som lenge har vært savnet på Geilo, sier Terje Halsteinsgård.

Invitt
Initiativtakerene tror det vil være praktisk mulig å kunne starte arbeidet i løpet av en femårsperiode. Anlegget er løst kostnadsregnet til rundt 100 mill. kroner. Det er fortsatt ikke arbeidet med finansieringa.

– Det er på tide å børste støv av debatten om samlet eierskap til alpinanlegga på Geilo. Vi håpar disse planene kan være en invitt til så snart som mulig å starte arbeidet for et felles eierskap til skianlegga, sier Uthus, som er spesielt glad for å ha en tidlig og tett dialog med naboene i Geilolia Skisenter.
Med det første blir planene sendt som et innspill til kommuneplanutvalget. For at anlegget kan realiseres, kreves det først en endring av kommunedelplanen. Senare vil det bli utarbeidet reguleringsplan.

Kilde: hallingdolen.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag