NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Carving-paradiset Flachau

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 01.02.2007

En carvingkjører kan ikke få det bedre: Kilometer på kilometer med motorveibrede, velpreparerte løyper.

Trykk for større bilde
EKTE: Til tross for mange turister, ser Flachau fremdeles ut som en typisk østerriksk landsby, med hyggelige restauranter og barer langs hovedgaten i sentrum © Tore Kristiansen
FLACHAU (VG) Flachau er stedet for alle som synes at gode, grundig preparerte bakker med varierte utfordringer er det viktigste med alpeferien.

For bakker er det mange av! Flachau er tilknyttet området Ski Amadé, med til sammen 865 kilometer løyper - og 276 heiser.
Så sett gjerne utfor og la carvingskiene flyte i behagelige svinger nedover de kilometerlange løypene.

Mange barnefamilier
De samme bakkene kan bli OL-arena i 2014. Salzburg er en av søkerbyene, og planen er at alpinøvelsene skal holdes i og rundt Flachau.
Er du på jakt etter de beste offpistemulighetene, skibomsliv eller høy partyfaktor, skal du reise et annet sted i Alpene.

I Flachau er det ingen skiboms. I Flachau er det flere godt voksne gjester og barnefamilier. Flachau er perfekt for mor og far med barn som er store nok til å mestre røde løyper, og for den som vil ha en litt roligere alpeferie i tradisjonelle østerrikske omgivelser.

- Åtteåringen har smilt fra øre til øre hele dagen. Vi har ikke hørt et ord om at han er sliten eller sulten. Han har bare kost seg på ski, forteller Inger Johanne Bø fra Stavanger.

Hun er med i et reisefølge på tre familier fra Stavanger og Oslo, som teller 11 voksne og barn fra 8 til 42 år.

- Det var tilfeldig at vi havnet akkurat her. Vi måtte ha et sted med avganger fra både Stavanger og Oslo. Men vi er kjempefornøyd, både med løypene og stemningen, sier hun.

Vi treffer familien på afterski, etter en lang første dag i bakken.

De har gjort det samme som de aller fleste turistene i Flachau: avsluttet skikjøringen på Hofstadl.

Der runger den ene østerrikske og tyske hiten etter den andre over høyttalerne, mens slalåmstøvelskodde østerrikere og tyskere gynger arm i arm og synger med.

- Dette stedet er best, sier en nederlandsk turist, som har vært i Flachau 14 vintre på rad.

Tyskerne tar av
Det er mange nederlandske turister her. Og østerrikske og tyske. Det er få engelskspråklige. Og heller ikke mange skandinaver.

De tyskspråklige gjestene tar nesten av når DJ-en setter på refrenget «Wir spielen Cowboy und Indianer». De lager indianerfjær med hånden, og slenger liksom-lassoer rundt seg mens de synger. Når Village People overtar med «YMCA», blir også resten av gjestene med på allsangen. Denne kjenner alle.

Lyden runger langt utenfor baren, mot afterski-stedet på den andre siden av skiheisen. Der er det nesten tomt, mens folk nærmest står oppå hverandre på Hofstadl.

- Dette er absolutt afterski-sted nummer én, sier Anna Nordqvist. Hun er destinasjonsansvarlig for STS Alpereiser, og kjenner utelivet i Flachau godt.

På ski i mørket
For den som vil ha en roligere afterski, med litt lavere lydnivå, men likevel hyggelig, anbefaler hun Dampfkessel ved påstigningen til Achterjet-heisen. Der er det gode solforhold og bra ute-afterski når været tillater det.

Og på Purzelbaumalm oppe i bakken, er det dansegulv og god stemning, men ikke like fullt som på Hofstadl. Når afterskien stenger, må gjestene stå på ski ned bakken i mørket.

Etter en dusj og en middag, treffes de fleste igjen på Musistadl senere på kvelden. I et gammelt tømmerhus, midt ute på et jorde, er det levende musikk hver kveld.

Noen har kommet rett fra bakken, og danser med slalåmstøvlene på.

De eldste gjestene danser pyntelig to og to, mens brødrene Sigbjørn (8) og Hans Kristian Bø (11) fra Stavanger, spinner rundt på gulvet sammen med fetter Bjørn Erik Fatnes (11) fra Oslo til langt på natt.

Neste morgen klokken ni, er de klare for skiløypene igjen. Familiene fra Sandnes og Oslo skal følge Anna Nordquist fra STS på løypevisning i et nytt område av det enorme løypesystemet Ski Amadé.

Se bilder fra Flachau her

Av: Mona Langset
Kilde: www.vg.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag