NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Vikersund - I en tynn tråd

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 09.01.2007

Bildet lyver kraftig. Unnarennet i Vikersundbakken er mye brattere, og det er guffent å passere kulen når du henger i en tynn tråd

Trykk for større bilde
Verdens mest avanserte tråkkemaskin koster fire millioner kroner og er på plass i anlegget. Som første i verden styres skjæret med laser. Det sikrer en utrolig jevn overflate og bakken blir optimalt preparert. © dt.no
Enda mer uforståelig er at noen kan finne på å sette utfor frivillig i 100 km/t "uten en tråd". En tur opp og ned unnarennet i mammutbakken sittende trygt inne i en tråkkemaskin får være nok. En øreliten smak av hvordan det må føles når hoppkanten forsvinner og man kaster seg ut i intet. "The point of no return".

Drammens Tidende har fått lov til å være passasjer i den nye tråkkemaskinen til fire millioner kroner. Den blir styrt av sindige Odd Brandtenborg. Han har utrolig mange turer opp og ned unnarennet, og har ikke lenger småilter kiling i mageregionen når maskinen tipper fremover og begir seg nedover. Det eneste som hindrer at vi sklir rett ned og ut på sletta, er en tynn stålwire festet ved hoppet. Odd Brandtenborg har opplevd at den sviktet. Den turen kan oppsummeres enkelt ved å si at først gikk det hit, så gikk det dit, så gikk det bakover og så gikk det bra.

4 millioner kroner
Det sølvfargede monsteret, som mest ligner et reptil der den krabber seg av gårde, er verdens mest moderne tråkkemaskin. Som første sted i verden tas det nå i bruk laserstyring av skjæret for å sikre at unnarennet blir slett som et stuegulv. Utstyret er på plass og skal nå tas i bruk etter at Odd Brandtenborg har grovplanert etter øyemål. Han tror ikke det skal være så mye feil, men spent på om den gode følelsen stemmer overens med laserens nådeløse dom.
-Maskinen er fenomenal. Jeg vil anta at vi preparerer bakken på cirka halvparten av tiden denne gang, i forhold da vi bruke den gamle maskinen. Den nye tråkkemaskinen er sterkere, den er mer robust, den går raskere og den er ikke minst mer presis, sier Brandtenborg.

Opp og ned
På sin ferd opp og ned bakken får Brandtenborg god tid til å reflektere hvor stort og flott Vikersund Hoppsenter egentlig er blitt, og hvor utrolig mange timer som er lagt ned for å få etablert sentret. Nå er himmelen over Heggenåsen lysere enn på lenge. Det er nok snø i anlegget til å arrangere verdenscup og rundt om i anlegget myldrer det av flittige arbeidsmaur. Rødkleiva endte på kulen og gikk kast i kast til den forsvant.

-Vi har investert i den nye tråkkemaskinen fordi vi har veldig stor tro på at vi skal få arrangere mange skiflygingsrenn i årene som kommer, sier Odd Brandtenborg og skyver en snøskavl foran seg oppover unnarennet. Og så med ett går det nedover igjen. Og la det være sagt: det er stupbratt og det er mer uforståelig enn noen gang at folk frivillig setter utfor dette med ski på bena.

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag