NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Vassfjellet og Oppdal - Snømangel gir permitteringer

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 07.01.2007

Snømangelen i alpinanleggene i Vassfjellet og på Oppdal har ført til at nærmere 40 personer er permittert.

Trykk for større bilde
Snømangelen fører til permitteringer ved Oppdal Skisenter, men i Stølen er det nok snø til en krisetrase på 350 meter © adressa.no
Snømangelen fører til permitteringer ved Oppdal Skisenter, men i Stølen er det nok snø til en "krisetrase" på 350 meter.

Både i Vassfjellet og på Oppdal taper man titusener av kroner i omsetning hver eneste dag fordi snøen uteblir.

Ingen vil foreløpig bruke ordet krise om det som skjer, men dersom snømangelen fortsetter ut januar og inn i februar vil tapene øke til hundretusener daglig.

Oppdal Skisenter
-På grunn av ferdigstilling av en ny stolheis kunne vi sysselsette folk frem til jul. Men i romjula måtte vi gå til permitteringer fordi snøen uteble.

En stor del av arbeidsstokken vår er permittert på ubestemt tid, inntil snøen kommer. Totalt dreier det seg om mellom 30 og 40 personer. Dette inkluderer også personer som pleier å jobbe i helgene, sier driftssjef Håkon Vognild ved Oppdal Skisenter.

Med unntak av 1990/91-sesongen er det første gang skisenteret har permittert ansatte midt i sesongen.

Store tap
Vognild bekrefter at tapene er store.

-Vi taper titusener hver eneste dag fordi ingen av våre traseer er åpne. Foreløpig klarer vi å begrense tapene fordi vi sparer noe på permitteringer, men dersom snømangelen fortsetter i februar og mars vil tapene bli svært høye. Dette er de to månedene med aller størst omsetning og tapene vil bli meget merkbare, sier Håkon Vognild.

Trenger 30-40 cm snø
-Hvor mye snø trenger dere for å kunne åpne for fullt?

-Enten må vi ha 30-40 centimeter nysnø eller nærmere en uke med stabil kulde, slik at vi kan ta i bruk snøkanonene våre.

Slik situasjonen er nå har vi akkurat nok snø til å kunne åpne en trase på 350 meter i Stølen på lørdag. Dette ser jeg på som en ren kriseløsning for de som er så desperate at de bare må få prøve seg på snø.

Når traseen er så kort er det også begrenset hvor mange som kan kjøre samtidig, sier Håkon Vognild, som innrømmer at han leser hvert eneste værvarsel med meget stor interesse. Så langt har det vært svært lite å glede seg over.

Vassfjellet Skisenter
Daglig leder Ingar Hynne er alene på jobb i Vassfjellet. De øvrige fem fast ansatte er permittert. Snømangelen gjør at det ikke finnes sysselsetting for andre enn daglig leder.

Utenom de fast ansatte utgjør arbeidsstokken i januar vanligvis 20 dagsverk fordelt på 30-40 personer, de fleste skoleungdommer og studenter som blir tilkalt ved behov på kvelder og i helger.

-Vi sendte ut permitteringsvarsel for våre tilkallingsvakter allerede 1. desember. Det betyr at vi ikke har noe økonomisk ansvar for de etter 1. januar. Vi sparer noe penger på dette, men de daglige tapene er likevel betydelige.

Taper halv mill. i uken
Selv med et revidert januarbudsjett taper vi en halv million kroner i uken, forteller Ingar Hynne.

Ironisk nok var Vassfjellet Skisenter det første alpinanlegget som åpnet i Norge i 2006/2007-sesongen 2. november. Snøen holdt til kjøring i fire dager. Så ble anlegget stengt og har vært det siden.

-Vi hadde en million kroner i omsetning åpningshelgen i november. Det kombinert med en flott vinter det meste av fjorårssesongen gjør at vi gikk med en million kroner overskudd i 2006, opplyser Ingar Hynne.

Det er penger som kan komme svært godt med i 2007. For alpinanleggene er ikke forsikret mot snømangel. De er prisgitt det naturen kan by på av snø og kulde.

Kilde: adressa.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag