NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Norefjell - To årstider på samme fjell

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 07.01.2007

Norefjell permitterer på grunn av snømangel, men på andre siden av fjellet, på Haglebu, er det full vinter. Der preparerer Thor Åsland skiløyper på harde livet

Trykk for større bilde
Bjørn Viker har sett seg nødt til å permitere ansatte på grunn av snømangel © dt.no
-Her er det masse snø og full vinter, sier Åsland. Fra plassen inne i førerhytten på tråkkemaskinen sender han sine tanker over til andre siden av fjellet, der Bjørn Viker har måttet permittere ansatte fordi det rett og slett ikke fins snø i anlegget. Kun en liten heis er i drift på Krødsherad-siden av Norefjell og de taper selvsagt masse penger.

-Her på Haglebu laver nå snøen ned og det er full vinter. Vi har hatt gode forhold i hele julen også, selv om det nå er meldt litt mildvær er det foreløpig ikke noe problemer med snømangel, sier Thor Åsland.

Haglebu skisenter består av to bakker. Hver bakke er på cirka 1100 meter og de knyttes sammen i bunnen. Et lite skår i gleden er at anlegget bare holder åpent i helgene, men Åsland sier at det ikke er grunnlag for noe mer. All snøen som er kommet er det Vår Herre som har sørget for. Det har nemlig ikke vært spesielt kaldt på Haglebu og man har således ikke produsert særlig mye kunstsnø.

Rapporten fra Haglebu i går ettermiddag var imidlertid at det snødde enda mer og det skulle borge for fine forhold til helgen.

-Jeg er litt usikker på hvor mange som kommer hit til helgen. Det er første helg etter en lengre friperiode, men det er selvsagt mange som ønsker å prøve skiene, så jeg tipper det kommer en god del folk, mener Åsland.

Bra i terrenget
Åsland kan også fortelle at det er ypperlige forhold for dem som vil spennende på seg langrennsskiene. De fleste nærløypene er kjørt og også noen løyper i retning av Tempelseter, men der er det mindre snø enn på Haglebu.

-Vi har kjørt løyper i retning Småtjenna, men har ikke kjørt opp løyper bak Haglebunatten. Der har det vært for mye vind og snøen har mange steder blåst bort. Men vi har gode forhold for dem som ønsker å gå tur i området, sier Thor Åsland.

Ny heis
I midten av januar starter de arbeidet med å bygge en ny heis. For de lokalkjente vil den gå på høyre side av fartsretningen i forhold til dagens heis. Der ønsker de å få til et bedre tilbud for de mange som kjører med twintip-ski.

-Der investerer vi 3,5 millioner kroner, og håper å komme i gang denne sesongen, selv om må gjøre noen arbeider i denne delen av anlegget når det er bart, sier Åsland.

Hytteeldorado
Det har vært en enormt påtrykk av folk som bygger hytter på Haglebu og Tempelseter de siste årene. Når de nå kan tilby snø, når andre skisentre står sommergrønne, vil interessen for området neppe avta.

Kilde: dt.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag