NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Uvdal Alpinsenter - Anmeldelse til ingen nytte

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 04.09.2006

Arbeidstilsynet i Buskerud har tidligere i år anmeldt byggherre Uvdal Alpinsenter for mangelfull sikkerhet og entreprenøren Baltic Construction Service for mangelfull lønnsutbetaling. Men i stedet for at de 38 arbeiderne fra Baltikum og Polen fikk tarifflønn, ble de fjernet fra arbeidsplassen - med rettens kjennelse.

Trykk for større bilde
Det nye servicebygget på Uvdal Skisenter - Det er betryggende å se at Uvdal tok affere når det først ble påvist mangler © uvdalalpin.no/
Jan Muggerud, tilsynsleder ved Arbeidstilsynet i Buskerud, rister på hodet. To ganger i løpet av det siste halve året har han undersøkt forholdene ved alpinsenteret. Tilsynet resulterte i to anmeldelser, forteller han til magasinett.org. Byggefirmaet Baltic Construction Service ble anmeldt for mistanke om brudd på allmenngjøringsloven, og byggherre Uvdal Alpinsenter for mangelfull sikkerhet på arbeidsplassen.

Utkastelse - istedenfor lønn
Mens Uvdal Alpinsenter sørget for at Arbeidstilsynets sikkerhetskrav ble oppfylt, betalte Baltic Construction Service fortsatt ikke den lønna de 38 baltiske og polske arbeidere hadde krav på etter allmenngjøringslovens forskrift - nemlig norsk tarifflønn, sier Jan Muggerud. Det baltiske firmaet skylder arbeiderne altså fortsatt store beløp i lønn.

– Jeg ble veldig overrasket, i den forstand at jeg trodde saken skulle ta en helt annen vending, fordi vi i utgangspunktet har anmeldt dette firmaet med sikte på å gi ansatte mer lønn, sier Muggerud til NRK.

Snudd på hodet
Overfor magasinett.org understreker Muggerud at hele situasjonen er snudd på hodet. Istedenfor at arbeiderne fikk utbetalt lønna si slik norsk lov krever, ble de kastet ut ved hjelp av politiet - som er på plass for å kaste ut arbeiderne, men som ikke er like ivrig når det gjelder Arbeidstilsynets anmeldelser mot sosial dumping.

– Politiet etterforsker jo ikke saker om sosial dumping. Det går ikke an at de legger det bort. Da er jo vitsen med anmeldelsen borte, sier en oppgitt Munkerud. Han vil be Direktoratet for arbeidstilsynet til å ta kontakt med Politidirektoratet slik at mistanke mot sosial dumping etterforskes - og ikke henlegges.

Prisgitt politiet
Som kjent har Arbeidstilsynet myndighet til å stenge arbeidsplassen hvis sikkerheten er mangelfull. Byggeplassen hos Uvdal Alpinsenter ble derfor stengt i vinter. Men Arbeidstilsynet mangler lignende sterke sanksjonsmidler når det kommer til manglende lønnsutbetalinger, poengterer Muggerud.

– Vi burde hatt de samme virkemidlene når det gjelder lønn i forhold til almenngjøringsloven, mener tilsynslederen. Fellesforbundet har over lang tid krevd at Arbeidstilsynet skulle få slike sanksjonsmuligheter - nettopp for å unngå at lønnsdumpingssaker havner helt nederst i bunken hos politiet.

Fikk 15 kroner i timen
Forskriften om allmenngjøring av tariffavtaler innebærer at alle bygningsarbeidere skal få tarifflønn i henhold til norske bestemmelser. Ved Uvdal Alpinsenter gikk arbeiderne på lønninger rundt 2.000 kroner måneden eller rundt 15 kroner timen, melder NRK. Tarifflønna for fagarbeidere ligger for tiden på 132,25 kroner timen.

Kilde: frifagbevegelse.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag