NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Hafjell - Endelig varsles det vintervær!

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 15.12.2006

Snøfallet natt til torsdag har gitt oss muligheter til å åpne løyper i øvre del av anlegget, og værmeldingen de siste dagene har også gitt et entydig varsel om at vi endelig går mot ekte vintervær. Til helgen åpner vi ca 3,5 km med nedfarter.

Trykk for større bilde
Slik vi ønsker å oppleve julen i Hafjell © hafjell.no
Åpne heiser og løyper:
Fra Lørdag vil Stolheis 3, Gaiaheisen og også mest sannsynlig Fjellheisen være i drift. Toppløypa, Gaialøypa, Skiveien fra Stolheis 3 til Gaiastova og Bamseløypa vil også være klare for skikjøring. I tillegg klargjøres det nå adkomst fra Gaiastova til påstigning Stolheis 3.

Gondolen går daglig mellom 9.30 og 15.30, men på denne siden av anlegget vil det nok ikke la seg gjøre å stå på ski før over helgen, ettersom Kjusløypa og Seterløypa vil bli prioritert snølegging.

Snøproduksjon
Akkurat nå trenger vi faktisk like mye kulde som snø i Hafjell. Vann har vi nok av, så bare minusgradene fester grepet satser vi på fine forhold til jul.
Når det gjelder snølegging er det slik at jo kaldere det er, jo mer volum snø produserer kanonene. Over halvparten av alle kanonene er automatiske, og settes i gang via sentral driftsovervåkning. Disse kanonene aktiveres ved ca -2°C, og går så lenge temperaturene er lave nok. For å få maksimalt ut av kuldeperioden vil vi også ta i bruk pumpeanlegget ved Lågen. Det betyr full gass på alle 102 kanoner som er utstasjonert. Heiser og bakker vil åpnes fortløpende etter hvert som snøen doses utover, og prognosene sier sågar at kuldeperioden vil innledes med et lite snøfall fredag ettermiddag.

Vær og uvær
Det er blitt mye fokus på vær og uvær denne høsten, og for de som driver i vintersportsbransjen svinger humøret motsatt proporsjonalt av temperaturene. De siste varslingene har løftet stemningen ettersom værbildet ser ut til å bli mer vinterlig, og lavtrykkene synes å endre retning. Torsdagen meldes fortsatt på pluss-siden, men fra fredag og lørdag av skal vindretningen dreie fra sør- /sørvest over til nordvest. Dette er en retning som normalt betyr at det vil holde seg kaldt og klart. I følge meteogrammet som viser ganske nøyaktige temperaturutsikter vil neste uke legge seg på -5°C - -10 °C frem til onsdag.

Langrenn.
I fjellet er det fine langrennspor og desemberstemning med blålys over hvite vidder. I Øyerfjellet kjøres det nye spor hver fredag, og den 25 km lange runden Pellestova- Hornsjø-Sjøsetra-Pellestova har så langt hatt de beste forholdene med snødybde på ca. 40 cm.

Kilde: www.hafjell.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag