NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Vinteren kommer i desember

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 30.11.2006

Langtidsprognosene antyder at vinteren er i anmarsj. Lavtrykkene vil etter hvert innta en annen bane og dette vil medføre at temperaturen gradvis vil begynne å synke. I slutten av første uke i desember er det muligheter for at store deler av Østlandet vil se den blå siden av gradstokken.

Trykk for større bilde
© skiinfo.no
Snømeteorologen 29.11.2006

Langtidsprognosene i operativ værvarsling er ofte usikre. Men selv om de kan ta feil på værtype og nedbørsmengde, gir de allikevel et godt bilde av hvordan temperatur-tendensen er på bakgrunn av lavtrykksbane. Langtidsvarselet per dags dato antyder at lavtrykkene vil skifte retning og dette medfører lavere temperaturer. Og siden årstidene er definert ut i fra temperatur , kan man si at vinteren er i anmarsj. (Med forbehold at ikke langtidsprognosene tar fullstendig feil, noe jeg ikke tror.)

Frem til nå har lavtrykkene kommet fra sydvest og tatt en nordøstlig retning. Dette er typisk høst - situasjon, hvor det relative varme havet i syd i kombinasjon med lavtrykksbanen gir flere plussgrader på våre breddegrader.

Om vinteren passerer lavtrykkene fra sydvest i større grad syd for oss. Dette fører til at den varme lufta fra havet ikke når oss like ofte som om høsten. Dessuten blir også havtemperaturen lavere. I tillegg begynner lavtrykk fra nord å bevege seg sydover. Lufta i forbindelse med disse lavtrykkene er ofte kald og denne bidrar til betydelige lavere temperaturer.

I den første uka av desember vil vi merke at det gradvis vil bli kjøligere. Man må ikke regne med at alle steder i Sør-Norge vil få minusgrader og snø, men man vil merke at værtypen endrer seg. Alle steder vil få lavere gjennomsnittstemperatur og snøgrensen vil minke. Enkelte steder vil det bli kaldt, spesielt på Østlandet og i fjelltraktene av Sør-Norge. Det er dermed gode muligheter for snø fremover.

Noen skidestinasjoner har kanskje vært urolige for å ikke rekke sesongstart. Og noen har kanskje håpet på å kunne starte tidligere. Det eneste trøsten jeg kan komme med er at de ikke trenger å vente så veldig lenge. Ingen grunn til å miste tålmodigheten.

Allerede nå er det enkelte skidestinasjoner som har gode forhold. Så det er ingen vits med å vente på vinteren. Kom deg til fjells og spenn skiene!

Når det gjelder fremtidsutsikter for hvordan vinteren vil utvikle seg, kan jeg bare ta utgangspunkt i klimamodellenes resultater. De antyder at det er 50 % sjanse for vinteren vil bli som i fjor og 50% sjanse for at vinteren vil bli mildere. I fjor var vinteren mildere enn normalen, men samtidig kom det mye snø. Dersom det skulle bli samme vinter som i fjor, trenger ikke skidestiansjonene bekymre seg, men dersom det skulle mildere vil skiforholdene bli dårligere. Uansett hvordan vinteren vil bli, kan jeg garantere at jo lengre opp på fjellet du kommer jo bedre er skiforholdene. Snø blir det uansett!

Her kan du se en oversikt over de stedene der det er ventet snø i morgen (30. nov).

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag