NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

450 mill for ny OL-løype

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 12.06.2012

Prisen på ei ny OL-løype i alpint på Norefjell er beregnet til 450 millioner kroner.

– Vi er det desidert billigste anlegget for å kunne avvikle de alpine greinene i et norsk OL i 2022, fastslår ordfører Skinnes.

Han har på langt nær gitt opp OL-håpet og forteller at Norefjell skisenter har hentet inn priser fra ulike leverandører av heiser, tråkkemaskiner og entreprenører, for å komme nærmere en endelig pris på hva utbyggingen på Norefjell vil koste.

Milliarder
– Skisenteret har sagt de vil ta halvparten av kostnadene og vanligvis dekkes 10 prosent av spillemidler. Da vil et OL-budsjett i så fall belastes med 200 millioner, mener Skinnes.

Han tror ikke engang Kvitfjell har startet beregningene for hva det vil løpe på av kroner for å oppgradere OL-bakkene fra 1994. Det er blant annet nødvendig med en ny trasé for dameutfor. Lillehammer-området har heller ikke en deltakerlandsby på plass.

– I Krødsherad har vi allerede brukt nesten to milliarder kroner på hotellet på Bøeseter, som kan huse deltakerne, sier Skinnes.

Det største argumentet er likevel nærheten til Oslo og at den internasjonale olympiske komité (IOC) har lagt sterke føringer for hvor langt det skal være mellom de ulike OL-øvelsene.

Uenighet
Dette er ting ordføreren sammen med Marius Arnesen fra Norefjell Skisenter vil selge inn til gruppen som eventuelt skal jobbe videre med en norsk OL-søknad.

Neste helg skal et ekstraordinært idrettsting avgjøre om Oslo skal søke Vinter-OL i 2022. Sier idrettens høyeste organ ja, hvilket mange tror blir utfallet, er Norge og Oslo mange skritt nærmere en søknad.

Før det skal byrådet i Oslo torsdag 7. juni vedta om det er vilje til å bevilge 150 millioner kroner for å gjennomføre en søknadsprosess mot IOC.

– De skulle hatt møte og avgjort dette allerede 23. mai, men møtet ble utsatt på grunn av uenighet, sier Skinnes.

Idrettsstyret og Oslo kommune skal presentere sine OL-planer på det ekstraordinære tinget i Stjørdal lørdag formiddag om en uke.

– Inntil prosessen videre er bestemt, vil vi sitte på gjerdet og forholde oss i ro, sier ordfører Skinnes.

Skidirektør Marius Arnesen i Norefjell skisenter vil ikke kommentere prislappen på en eventuell utbygging av en ny alpinløype.

– Det er to viktige ting som må avklares først. Oslo kommune må bestemme seg og så er det idretten sin tur, sier Arnesen diplomatisk før han fortsetter:

– Vi har vært på politikere og Idretts-Norge. Alle er klar over Norefjell som et alternativ. Vi sitter klare med vårt prospekt som vi vil selge inn mot beslutningstakerne om det skal søkes om OL. Men det viktigste er at idretten og Oslo samler seg rundt et OL.

– Om det ikke blir OL på Norefjell, vil dere lage en ny trasé likevel?

– Ingenting er bestemt og vi er ute med følere mot eier, grunneiere og idretten, så må vi ta en totalvurdering etter hvert, svarer Arnesen.

Kilde: www.bygdeposten.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag