NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Stryn Sommerski - 8 meter pansersnø og 60 cm pudder

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 17.04.2012

Stryn Sommerski har massevis av snø og gjør seg klare til sesongstart 2012.

11.april: - Nå er vi i full gang med forberedelsene til sommerskisesongen og har 6 travle og spennende uker foran oss før vi skal være klare til sesongåpning. Vi har omlag 2,5 meter mer snø enn på samme tid i fjor og nærmer oss 9 meter totalt. Vi må tilbake til 2008 for å finne tilsvarende snømengder i april.

Fullt trøkk i sesongforberedelsene
Kl 05:00 i dag morges sto crewet vårt klare på Grotli og i soloppgangen kjørte vi de 19 km inn til Tystigen med to tråkkemaskiner og snøscootere, rapporterer ass daglig leder Alf Birger Olsen etter en solid arbeidsdag på fjellet. - Været var bra og vi har kommet skikkelig i gang nå. - Vi har doset snø og fått laget trasé for beltegående kjøretøyer både opp til brebassenget og vestover ned til Videseter slik at logistikken heretter blir svært mye enklere for oss, sier Olsen. Nå skal vi opp med gravemaskin, freser og annet maskinelt utstyr som kan dras på belter.

Planen var egentlig å jobbe for fullt i påsken, men snøværet i starten av påskeuka gjorde at vi valgte å utsette dette og i påskehelgen er ikke motorisert ferdsel innover i fjellet tillatt så vi er litt etter skjema. - Men nå er det full trøkk i jobbinga på fjellet og vi har innlosjert et par mann der oppe som skal jobber hver dag fremover nå, sier Olsen. Såfremt yr.no leverer det de lover nå så synes jeg det ser bra ut for fremdriften, sier Olsen optimistisk. - Men vi skal heller ikke stikke under en stol at det er en sabla jobb å sette i stand et skisenter langt utenfor alfarveg. - Vår største trussel er langvarige perioder med dårlig vær, - kuling, nedbør og whiteout er forferdelig vanskelige forhold å hanskes med, så vi må bruke været mens det er på vår side. Neste uke ser det lovende ut og vi håper da å få gjort mye av grunnarbeidene til oppgradering av breheisen. Vi skal også foreta full teknisk inspeksjon av stolheisen for å være på den sikre siden etter at orkanen Dagmar feide ekstremt hardt innover Stryn i romjula.

Breheis uten problemer?
Nå i april gjør vi større forbedringer på breheisen som skal fjerne de driftsproblemene man har opplevd de seneste årene. Det settes opp en ny mast i fjell som skal gi avlastning til trekket og muliggjøre normal drift. Leveransene er i rute og med været som er meldt bør prosjektet la seg gjennomføre som planlagt.

Mobildekningen mangler fortsatt
Etter at mobilmasta på Videseter ble fjernet sist sommer har hele Strynefjellet vært uten mobildekning og det er mangel på tilgang til strøm i Videdalen som har gjort det vanskelig å få dette i gang igjen. Stryn Sommerski krever mobildekning både av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker, men både Stryn kommune, Stryn Energi og Telenor jobber på høygir for å få en løsning på plass i tide og vi både tror og forventer at mobildekningen er tilbake tidsnok.

Pansersnø og vinteren fortsetter
25.mars målte vi snødybden nederst ved stolheisen og øverst i brebassenget og fant da hhv 8 og 7,5 meter med snø. Etter den tid har det falt minst 60 cm nysnø, så vi nærmer oss 9 meters merket nå. Og grunnlaget er bunnsolid: - vi forsøkte å sprenge ut en større fonn nære skisenteret, men selv 75kg dynamitt klarte ikke å løse ut noe ras. Her er det virkelig snakk om at snøen ligger som et panser over fjellet.

Nord-Vestlandet ble benådet med store snømengder i påsken og på Strynefjellet ser det fortsatt ut å være lenge igjen til de første vårtegnene. Langtidsvarselet viser flotte vinterforhold og heldigvis rolige vindforhold som er av betydning for produktiviteten på fjellet.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag