NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Rekordbesøk i Røldal i år

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 09.04.2012

De tre store skisentrene i vårt distrikt omsatte alle for over ti millioner kroner i 2011. Folkene i Røldal kan juble mest over årets sesong.

SELJESTAD: Pengene strømmer inn i skisentrene også denne sesongen. Haukelifjell skisenter får mest penger inn på driften, men går fortsatt med underskudd etter store investeringer de siste årene.
Røldal skisenter opplevde motgang i regnskapsåret 2010, mens alt tyder på en solid oppgang i 2011. Årets sesong ser også ut til å bli meget bra i Røldal, hvor det rapporteres om rekordbesøk.

Sauda skisenter håper at en god påske og avslutning på sesongen skal hente inn det som gikk tapt da mildværet kom i mars.

Svandalen
Sauda Skisenter investerte før sesongen 4,5 millioner kroner i nye sanitæranlegg, utendørs sitteplasser, utbedringer i bakken, nytt kjøkken og ny afterski.

En ny terrasse under tak ble bygd, i tillegg til 13 toaletter på bakkenivå og en 180-personers afterski-pub. Ny tråkkemaskin og utbedringer i bakkene har også bedret forholdene.

Sauda Skisenter AS hadde et godt år i 2010 med 11,7 millioner kroner i omsetning og et overskudd før skatt på 2,5 millioner. Det var cirka halvannen million opp for begge regnskapspostene.

- Vi er ikke i mål med 2011-regnskapet, men jeg kan fortelle at 2011-tallene viser en liten tilbakegang på omsetning og resultat fra 2010, opplyser daglig leder Lars Reidar Fosstveit i Sauda skisenter.

2012-sesongen er ikke ferdig ennå, men Fosstveit forteller om en 2012-vinter med opp- og nedturer.

- Januar og februar var veldig bra, med flotte snøforhold og bra besøk. I mars kom nedturen, med «mye vær», konstaterer Fosstveit, og tenker blant annet på de høye temperaturene og påfølgende dårlige snøforhold.

Men den vinterlige inngangen på påsken gjør at Fosstveit og gjengen i Svandalen smiler igjen.

- Kaldt vær førte til at vi fikk kjørt på med mer snø og pyntet på de stedene hvor snøen var i ferd med å forsvinne. I dag er det strålende sol, kaldt og vindstille. Fantastiske forhold til å være påske, fortalte Fosstveit tirsdag.

Røldal
Røldal Skisenter investerte drøyt fem millioner kroner i bedre sanitæranlegg, bedre kunstsnøkapasitet og utbedringer i bakkene før denne sesongen.

Skisenteret hadde i 2010 en omsetning på ti millioner, noe som var fire millioner mindre enn i 2009. En usedvanlig snøfattig vinter til Røldal å være, må tå noe av skylden for det. Resultatet før skatt ble på minus 48.000 kroner, mot 2,6 millioner i pluss året før.

Fjoråret var en opptur regnskapsmessig. Foreløpige tall viser en omsetning på 13,6 millioner kroner og et overskudd før skatt på 1,1 millioner.

- Regnskapet er ikke revidert ennå, men det ser uansett ut til at 2011-tallene er en opptur fra 2010, konstaterer daglig leder Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter.

Årets sesong har vært en jubelvinter for Røldal skisenter. Heisene har fraktet folk opp i anlegget siden tidlig desember og skisenteret har vært blant de mest snørike i landet vinteren gjennom.

- Det blir ny besøksrekord denne sesongen. I hele fjorårssesongen hadde vi 49.000 besøkende i heisanlegget. Vi har en måned med drift igjen, men allerede tirsdagen i påsken passerte vi 47.000 besøkende, opplyser Bratteteig, som også kan smile over en bra besøkt første halvdel av påsken .

- Palmehelgen var så som så, men gufsent vær. Men mandag, tirsdag og onsdag har vært strålende, med fantastisk vær og mange folk i anlegget, sier Bratteteig.

Vågslid
Haukelifjell skisenter. Nytt av året er økt satsing på familie og småbarn, kraftig fornyelse av parken, blant annet med Big jumps, og at lysanlegget har blitt tredoblet med tanke på kveldskjøring.

Haukelifjell Skisenter AS hadde 15,5 millioner kroner i inntekter i 2010, men resultatet ble på minus 1,7 millioner før skatt. De to årene før ga til sammen negativt resultat på cirka fire millioner.

- Det ser ut til at 2011-regnskapet vil vise noe tilsvarende som i 2010. Både når det gjelder omsetning og underskudd, forteller daglig leder og deleier Halvor Vinje i Haukelifjell skisenter AS.

- Hva er det som gjør at dere har såpass store driftsutgifter?

- Det skyldes store investeringer de siste årene. I 2010 oppgraderte vi anlegget og investerte 14 millioner kroner. Også i 2011 investerte vi et betydelig millionbeløp. Selve driften av skisenteret går i pluss, påpeker Vinje.

Skisenteret eies av selskapet Haukelifjell Utvikling As, som igjen eies av Vinje og hans familie.

Eiendomsutviklingsselskapet hadde et overskudd på 12,5 millioner kroner i 2010 og omsatte for rundt 35 millioner kroner. Selskapet hadde et samlet overskudd på cirka 33 millioner kroner fra 2008 til 2010.

Årets sesong i skisenteret betegner Vinje som vesentlig bedre enn fjoråret, men litt dårligere enn supervinteren 2009/2010.

- Den vinteren var sensasjonell. Hovedgrunnen til det var at man opplevde snømangel både på Hovden og i Røldal, mens forholdene hos oss var betraktelig bedre, sier Vinje.

Besøkstallene og pengestrømmen til nå i påsken har vært bra på Vågslid.

- Ja, det er i overkant av de to foregående påskene. Vi har gode forhold her nå og værmeldingene ser bra ut. Det ser ut til å bli en bra påske for oss, sier Vinje.

Kilde: www.h-avis.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag