NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Verdens råeste for Norges beste

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 23.02.2012

Med den nye løypemaskinen til 3,4 millioner kroner setter løypesjef Johannes Haukåssveen fire spor samtidig innover fjellet.

Sjusjøen
Vinterferieturistene stanser opp og glaner på den 11 tonn svære italienske doningen som arbeider seg bortover skistadion på Sjusjøen.
I førersetet sitter ellers så sindige Haukåssveen og føler seg som en guttunge på julekvelden.
- Jeg skal innerømme at gutten i meg kommer fram i førersetet på denne maskinen her. 430 hestekrefter og 40 liter diesel i timen forteller om rå ytelse innover fjellet. Men jeg har den djupeste respekt for bruken av vår nye løypemaskin. En stein eller stubbe kan ødelegge for mange tusen kroner, sier Haukåssveen.


Verdens råeste
Nylig ble langrennsløypene på Sjusjøen kåret til Norges aller beste i tøff konkurranse med mektige vintersportssteder. Det er derfor rett og rimelig at Haukåssveen og hans fire løypekjørerkolleger kusker verdens råeste løypemaskin.
Trygve Owren AS på Vingrom importerer og modifiserer løypemaskiner for norske kunder. Den råsterke italieneren som nå er ankommet Sjusjøen, gjør ifølge Haukåssveen «alt uten om å lage snø».Kjører effektivt
300 kilometer med skiløyper i Ringsakfjellet kjøres opp minst en gang i døgnet. Det er effektivt med ei maskin som setter fire spor samtidig
-Maskinen er i tillegg utstyrt slik at den setter suverene spor uansett hvor hardt underlaget. Små sagblad gjør det mulig å frese spor i hard is. Avanserte pumper og mye hydraulikk gir et trykk på 350 bar ut i de fire sporfreserne, forklarer en engasjert løypekjører.

Kun det beste er godt nok
For å kunne beholde og utvikle sin status som Norges beste langrennsdestinasjon, satser Ringsakfjellet Drift AS alt på nypreparerte løyper.
- Vi starter ofte arbeidsdagen i løypemaskinen ved 03-tiden om natta. Ved sjutiden møter vi de første skiløperne i fjellet. Det holder ikke at folk skal jabbe rundt i løssnø i løypene våre. Vi bruker fra 17-23 timer på å kjøre opp hele løypenettet. Dette koster rundt 1.400 kroner timen. Det er greit at folk vet at vi investerer 3,2 millioner kroner årlig i drift av skiløypene i Ringsakfjellet, sier Haukåssveen.En glede å sette spor
Han koser seg bak rattet på sin nye arbeidsplass. Det er lange, men spennende dager i fjellet.
- Noe av gleden er å se alle de blide fjesene. Sjusjøen er i vinden nå. Vi må strekke oss for å lage et best mulig produkt - hver dag. Derfor har vi nå fire løypemaskiner. Maskinene skiftes ut etter åtte års drift.

Kilde: www.h-a.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag