NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Planlegger alpingigant i Myrkdalen

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 30.01.2012

Myrkdalen sikter mot å bli storebror i Hordaland og blant de største i landet. Men det er på Kvamskogen de tjener penger.

- Målet vårt er å bli blant de fire-fem største anleggene i Norge. Vi har potensial til det, mener Jon Ivar Norheim, daglig leder i Myrkdalen Fjellheisar.

Det er nesten dødt løp mellom alpinanlegget i Bavallen på Voss og konkurrenten i Myrkdalen i konkurransen om hvem som er det største alpinanlegget i Hordaland. Anlegget i Bavallen omsatte for 1,1 millioner mer enn hva man gjorde i Myrkdalen i 2010.

- Det hadde vært artig dersom vi kunne være størst, sier Norheim i Myrkdalen.

- Klart det er viktig å være størst, medgir Jan Einar Thorsen, daglig leder i Voss Resort Fjellheisar.

Regnskapstallene for 2011 er ikke klare ennå, men beretningene er like. Fjoråret var en liten nedtur for alpinanleggene, blant annet på grunn av en elendig påske.

- Men starten på 2012 har vært kjempebra. Sammenlignet med januar i fjor, har vi gått fra 13.000 til 23.000 gjester. Jeg opplever det slik at Voss er på vei tilbake til gammel storhet, sier Thorsen. Han melder om økende pågang fra østlendinger som flykter til snørike Vestlandet.

Gigantisk økning
Alpinanlegget i Myrkdalen startet opp i 2003. Uten at det har gått hardt ut over de andre skitrekkene i fylket, har Myrkdalen økt sin omsetning fra 1,2 millioner kroner i omsetning det første året til 20 millioner kroner i 2010. Planen er å vokse videre.

1. desember åpnes nytt hotell til 200 millioner kroner i Myrkdalen, og etter det er planen å utvide med flere heiser og leilighetsbygg. Eierne har så langt ikke tatt ut noe utbytte, alt er blitt reinvestert. På sommeren drives Fjellandsbyen i Myrkdalen også stort. Da kommer turistene fra utlandet.

- Vi har vokst mye raskere enn vi hadde antatt, men det er på mange måter nå det starter for oss.

- Vi har truffet godt med den typen anlegg vi tilbyr. Det var nytt med dette på Vestlandet, så i samme periode ting har stagnert på Østlandet, har vi hatt vekst, sier Norheim som blant annet tilbyr leiligheter til fjells.

Sunn konkurranse
Voss har årets Ski-NM og opplever vekst som skidestinasjon. Alpinanleggene i Bavallen og Myrkdalen, med de tilknyttede overnattingsmulighetene, mener det er bra for alle at Myrkdalen har vokst frem som en skikkelig konkurrent.

- I den perioden Myrkdalen har bygd seg opp, har vi også hatt en klar økning. Jeg tror Myrkdalen er bra for Voss som destinasjon og at det er en sunn konkurranse, sier Thorsen i Bavallen. Også han forteller om utbyggingsplaner.

- Vi må fortsette med å bygge ut flere hytter. Det gir oss et mer stabilt inntjeningsgrunnlag og gir mulighet til å utvide skianleggene, sier Thorsen.

Tjener penger i Eikedalen
Voss har mest fart i utbyggingsseilene, men det er på Kvamskogen de største pengene tjenes. Eikedalen hadde det største overskuddet blant de lokale alpinanleggene med et resultat før skatt på 2,4 millioner kroner i 2010. Mye fint vær, og mange dagsturer fra Bergen får æren for det.

– Starten på denne sesongen har også vært veldig bra. Akkurat nå er dette en fin bransje å være i, sier Fredrik Tønjum, daglig leder i Eikedalen skisenter.

Eikedalens største dilemma er å ha plass til utbygging innimellom alle hyttene. Det samme gjelder lillebroren i Furedalen.

Furedalen gikk nesten i null i 2010. Familieanlegget har eksistert siden 1965, og har nå en solid drift, ifølge daglig leder Brynjulf Bergesen.

– Det viktigste for oss er at værmeldingen sier sol. Da kommer bergenserne, sier Bergesen.

Kilde: www.aftenposten.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag