NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Disse alpinanleggene er åpne i helgen

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 01.12.2011

Til tross for mildværet har ni alpinanlegg åpnet de første bakkene og heisene. Flere kommer til å åpne til helgen.

Noen av bakkene har fått et lite dryss med snø i dag, og mer snø er meldt nærmere helgen. Det gjør at forholdene ikke er så aller verst enkelte steder.

Men det har vært usedvanlig dårlig med kuldegrader hittil i vinter, og det er langt igjen til full drift i de alpinanleggene de som har åpnet.
Flest tilgjengelige løypekilometere får du i Hemsedal.

Her kan du stå på ski i helgen:

HEMSEDAL:
I dag er tre av 24 heiser og tre av 53 bakker åpne. Til helgen åpner ytterligere to heiser og tre bakker, og da blir det i alt 4,2 kilometer løype og 630 høydemetere tilgjegelig i Hemsedal.

Lørdag og søndag vil det til sammen være seks åpne bakker og fem heiser: Trolløypa med Ulven-heisen, Hemsedalsløypa og øvre del av Turisten med Hollvin Express, Holderløypa med Fjellrevenheisen, Begynnerløypa 1 og 2 med Elgen-heisen og Hallinghovdløypa med Fjellheisen. Åpent hver dag.

TRYSIL:
Foreløpig er to av 31 heiser og to av 66 bakker åpne. Det dreier seg om nederste del av løype 15, samt løype 21 i barneområdet Eventyr.

I tillegg er to kilometer med flombelyste langrennsløyper åpne.
I følge markedskonsulent Lise Moen er det OK forhold på det som er åpent. Nå er det meldt kaldere til helgen, så de satser på at en større del av anlegget kan åpne snart. Åpent hver dag

KONGSBERG:
Mesteparten av terrengparken og én slalsåmtreningsbakke er åpen, i alt 2 x 300 meter. Forholdene er ikke på topp. Sjefen, Peer Bakke, sier at det er meldt flere kuldegrader over helgen, så da satser de på mer snøproduksjon og bedre bakker. Åpent hver dag.

BJORLI:
Melder om perfekte forhold på den delen av skianlegget som er åpent: Den 1000 meter lange lysløypa og hele barneområdet. Åpent hver dag.

KVITFJELL:
To heiser, to bakker pluss en liten tidligpark er åpen. Foreløpig dreier det seg om er 1,2 løypekilomtere, men det skal utvides til 1,5 før helgen.

- Vi har lagt godt med kunstsnø, så forholdene er helt OK selv om vi har hatt mye trafikk, sier daglig leder Odd Stensrud. Åpent hver dag. KVITFJELL:
To heiser, to bakker pluss en liten tidligpark er åpen. Foreløpig dreier det seg om er 1,2 løypekilomtere, men det skal utvides til 1,5 før helgen.

- Vi har lagt godt med kunstsnø, så forholdene er helt OK selv om vi har hatt mye trafikk, sier daglig leder Odd Stensrud. Åpent hver dag.

VIERLI - RAULAND: Åpnet på helgebasis for to uker siden. Til helgen blir det ett skitrekk og en rimelig bra terrengpark med 12-15 elementer, big jump og en god del nysnø. Åpner på ukesbasis når det kommer enda mer snø.

GÅLÅ: Deler av Blåbærfjellbakken, ca 550 meter, åpnet sist helg. Den samme bakken vil være åpen til helgen.

Ifølge destinasjonssjef Anstein Krekke er det 40-50 centimeter snø og fine forhold på den delen som er åpen.

Foreløpig er det bare åpent i helgene. Det må komme mer snø før anlegget åpner også i midtuken.

HAUKELIFJELL:
Foreløpig er én heis og en 500 meter lang nedfart åpen i helgene. Det snødde bra i går, så nå tror markedssjef Ola Marvik at det skal bli veldig gode forhold til helgen.

TYIN-FILEFJELL SKISENTER:
- Nå snør det her, sier daglig leder i Tyin Ski, Morten Odden. Skisenteret åpner den første bakken med stort sett bare natursnø til lørdag.

- Vi åpner ca en tredjedel av Børrenøsetheisen og 600 meter bakke i første omgang. Mulig vi også kan åpne barneheisen, sier Morten Odden.

SKEIKAMPEN:
Familiebakken og barnebakken åpner til helgen med til sammen 850 meter nedfart. Ved siden av hver av disse bakkene åpner et skitrekk.

- Vi har produsert en god del kunstsnø. Men nå har det regnet de siste dagene, og når det fryser på om natten blir det hardt. Forholdene er ikke helt topp, innrømmer daglig leder Aleksander Cimarolli.

Men han setter sin lit til flere kuldegrader og mer snøproduksjon innen neste helg. Bakkene holder stengt på hverdagene kommende uke, men fra og med neste helg skal det være åpent hver dag.

Skeikampen åpnet de første langrennsløypene for tre uker siden, en 700 meters sløyfe ved alpinanlegget og en 500 meters sløyfe ved Austli. Der er det også bare kunstsnø inntil videre.

GEILO:
Foreløpig er én bakke og én heis åpen i Geilolia, men bare for organisert trening. Ennå er det usikkert når skianlegget åpner for andre.

Disse håper og tror:
BEITOSTØLEN:
- Vi håper og tror at vi kan åpne til lørdag, men endelig avgjørelse blir ikke tatt før midt på dagen fredag, sier direktør Atle Hovi.

Da blir det i tilfelle den en kilometer lange Bjødnabakken med treseters stolheis som åpner først.

Skiheisen kommer da til å gå lørdag og søndag i første omgang, så blir den stengt hverdagene til uken, før skisenteret åpner igjen hver dag fra og med neste helg.

Beitostølen har også fem kilometers langrennsløyper med kunstsnø ved Skistadion, og 8,5 kilometer løyper med natursnø i terrenget oppe i fjellet. I tillegg blir det kjørt opp en åtte kilometers langrennsløype med natursnø på Valdresflya.

RØLDAL:
Også her håper de å kunne åpne til lørdag, men endelig avgjørelse blir tatt fredag klokken 12. Daglig leder Oddvar Bratteteig lover i at det i alle fall kommer til å være brukbare langrennsløyper der i helgen.

VOSS FJELLANDSBY/MYRKDALEN:
Enda et skisenter som håper og tror at det kan åpne til helgen, men det er avhengig av påfyll av snø fra himmelen de nærmeste dagene.

Måtte stenge igjen
HAFJELL:
Hadde sesongåpning som planlagt den 19. november, men måtte stenge igjen. Satser på å åpne for fullt igjen lørdag 10. desember.

Kilde: www.vg.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag