NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Høylandet - Rosåsen skal rustes opp

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 23.11.2006

Opprusting av Rosåsen alpinanlegg i Høylandet har stått på kartet en tid. Nå planlegges det å investere nærmere en halv million i nytt skitrekk som man håper kan stå ferdig til sesongen 2007/08.

Trykk for større bilde
Grunneier Ulf Mediaas (til venstre) og Bjørn Ingvar Kjølstad har tatt initiativet til å få i gang aktivitet i Rosåsenanlegget igjen © namdalsavisa.no
Et prospekt er utarbeidet av Ulf Mediaas som er grunneier i området, Bjørn Ingvar Kjølstad og Thomas Halbostad. Her foreslås det blant annet å opprette et eget aksjeselskap, Rosåsen Fritid AS.

Forretningsideen går blant annet ut på å utnytte tidligere og nye investeringer til å bli en viktig ressurs for miljø og trivsel for oppsittere rundt Øievatnet og skiinteresserte på Høylandet.

Miljø og trivsel
Det er også et mål å kombinere miljø og trivsel med næringsutvikling. Videre vil man legge grunnlag for videreutvikling av Høylandet som en attraktiv kommune for innbyggere og tilreisende, framgår det av prospektet.

Ifølge et notat fra Finn-Åge Søråsen, som er anleggsrådgiver innen alpint, ble det innledningsvis foreslått å foreta ei mer omfattende utbygging. Da var det snakk om et nytt skitrekk på 700 meter.

Eieren av anlegget har senere kommet til at ei slik utbygging ikke vil være økonomisk forsvarlig. Man har derfor landet på å bygge et skitau i en lenge av 300 meter til en anslått kostnad på omkring 465000 kroner.

Det er også behov for oppgradering av den eksisterende varmestua. Et kostnadsoverslag som er utarbeidet, viser at nødvendige tiltak kan gjennomføres for rundt 700000 kroner.

Ligget brakk
- Det var i 2003 de første brikkene ble lagt. Litt av hensikten er å få liv i et anlegg som har ligget brakk. Det er lenge siden det har vært organisert virksomhet der, sier en av de tre bak prospektet, Bjørn Ingar Kjølstad.

Når det gjelder varmestua, vil det blant annet være behov for nytt sanitæranlegg.

- Planene for Rosåsenanlegget har indirekte sammenheng med de planlagte hyttefeltene i nærheten. Det vil føre flere til området, slik at det kan forsvare ei investering i alpinanlegget, sier Kjølstad.

Søknad om spillemidler ble sendt tirsdag, og i tida framover til januar vil det bli arbeidet med sikte på å skaffe til veie aksjekapital.

- Vi håper at vi kan starte anleggsarbeidet neste høst med montering av heis og opprusting av bygget, slik at de kan være klart til sesongen 2007/08. Monteringa av heisen er en kurant sak, påpeker Kjølstad.

Han legger til at man er opptatt av å få til flere tilbud til ungene som vokser opp i bygda - i dette tilfelle både alpint og andre aktiviteter ved siden av langrenn. Det tas også sikte på å knytte en langrennstrase fra Rosåsen sammen med Høylandsrennløypa og andre traseer innover fjellet.

Initiativtakerne inviterer for øvrig til informasjonsmøte om prosjektet på Børstad gård mandag kveld og på Ideriket kvelden etter.

- Vi håper at flere finner prosjektet interessant og møter opp. Vi trenger medspillere for å få det realisert, sier Bjørn Ingar Kjølstad.

Kilde: namdalsavisa.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag