NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Lover perfekte skispor i år

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 12.11.2010

I september skrev Adressa om Imås skigruppe som sårt trengte en ny tråkkemaskin til å kjøre opp løypene på Dømmesmoen med. Nå er maskinen bestilt, og i tillegg har ildsjelen Tore Tveit sendt en bestilling på snø

Trykk for større bilde
Skigruppa i Imås har bestilt denne maskinen og om snøbestillingen også går i orden, kan det se slik ut i lysløypa på Dømmesmoen om kort tid © pisten bully
– Jeg tror vi er inne i en tid der vi får mye snø om vintrene. I år har jeg bestilt mye snø til 15. desember, så da satser vi på å ha flotte løyper her, ler Tore Tveit.
Han har i mange år vært en viktig ildsjel i Imås, og nå har klubben endelig fått økonomi nok til å sende en bestilling på en ny tråkkemaskin.
Da Adressa pratet med skigruppa i september, kunne de fortelle at maskinen de har per dags dato er svært gammel, og at de nå sliter med å finne nye deler til den. Derfor trengte de en nye en, og slik har det nå blitt.
De 300.000 kronene de manglet for å kunne bestille maskinen den gang, fikk de nemlig på plass.
– Vi fikk litt flere pengegaver, og så har vi tatt opp et lån i banken på 250.000 kroner. Det er mange som sier at vi er gale i Imås som gjør dette her, og det er vi vel kanskje også, men det skal i alle fall bli flotte løyper til vinteren, noe jeg tror mange grimstadfolk setter pris på, sier Tveit.

Stor forbedring
De siste vintrene har det til tider vært mye snø i Grimstad, og skimulighetene på Dømmesmoen har vært til stede. Mange har vært storfornøyde med løypene, men nå vil de altså bli enda bedre. Det skal nemlig løypemaskinen som er 2,5 meter bred sørge for.
– Den pakker snøen veldig godt sammen, så det vil bli noe helt annet enn det vi er vant til. Det vil bli perfekte løyper, kan Tveit fortelle.
Da Adressa pratet med han og et par andre ildsjeler i klubben i september, hadde de fått inn over 670.000 kroner til formålet fra privatpersoner og bedrifter. Den siste tiden har de fått inn enda flere gaver, og i tillegg har de altså tatt opp et lån. Muligens får de råd til å kjøpe seg nok en ting de sterkt ønsker seg.
– Vi er optimistiske, og går det som vi vil, så får vi råd til å kjøpe en snøscooter også, sier Tveit.
Løypemaskinen de har bestilt, koster over en million kroner.

Nytt lys
Maskinen ankommer for øvrig Grimstad den 25. november, og bare to dager etter lover Tveit at maskinen skal få en verdig velkomst.
– Vi satser på å få ordføreren, Hans Antonsen, og lederen i Imås, Ingrid Aamot, til å holde hver sin ende av snoren, og så er det mulig at vi får Thor Hushovd til å klippe den, sier Imås-mannen. Hushovd var et stort langrennstalent i sin tid.
I tillegg til flunkende ny løypemaskin har også Imås andre forbedringer på gang på Dømmesmoen. Mye tyder på at det kan bli en knallvinter for de skiglade både på dagtid og på kveldstid.
– I løpet av den nærmeste tiden skal vi fikse lyset i den gamle delen av løypa også, så nå blir det virkelig bra her, avslutter Tveit.

Kilde: www.adressetidende.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag