NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Sesongåpning rundt i landet til helgen!

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 27.10.2010

Trysil, Gaustadblikk, Geilo og Skeikampen sesongåpner til helgen

Trykk for større bilde
Skeikampen idag 27. oktober ©
Trysil
Snøen er på plass og de første bakkene er klare. Fredag 29. oktober åpner skisesongen i Trysil.

Driftssjef Jan Linstad i SkiStar Trysil lover bra forhold i bakken.
- Vi har fått lagt bra med snø, og åpner hele løype 15 i full bredde. Det betyr at vi kjører stolheisen Fjellekspressen fra klokken 9.00 om morgenen, og kan tilby 2,5 kilometer skikjøring. Lørdag åpner barneområdet Eventyr og løype 63 i Høgegga. Sistnevnte for treningsgrupper, sier Linstad.
Flere bakker åpner
Nederst i Blåparken, ved siden av løype 15, vil det bli bygd hopp og satt opp rails.
- Parkkjørerne er ivrige, og vi skal gjør det vi kan slik at de også får et tilbud åpningsdagen, sier Linstad.
I Trysil har snøkanonene produsert snø siden forrige onsdag. Værvarselet for den kommende uken tyder på at snøleggingen kan fortsette som planlagt.
- Så lenge været tillater går kanonene døgnet rundt. Flere bakker vil bli åpnet så fort de er klare. I første omgang gjelder dette løype 28 ved Hesten, løype 62 på Turistsenteret og 75 i Høgegga, opplyser Linstad.

Begge sider av fjellet
Snøproduksjonen på nordsiden av fjellet er også kommet i gang.
- I Fageråsen går kanonene i løype 68, 53 og i barneområdet. Disse bakkene åpner så fort vi har fått lagt nok snø, forsikrer Linstad.
Tidlig sesongstart er alltid viktig, mener han. Viktig fordi det er mange som er sugne på skikjøring, og viktig fordi alle som jobber med dette har lyst til å komme i gang.
- Etter mange måneder med barmark gleder vi oss utrolig mye til en ny skisesong. Jeg skal garantert i bakken på fredag, og det er jeg helt sikkert ikke alene om. Det skal bli godt å prøve skiene igjen, sier Linstad smilende.

Gaustadblikk
Finn fram skiene, lørdag 30. oktober kl. 10 starter årets skisesong på Gaustablikk! - Jeg trur det blir helt supre forhold, sier Lars Svartdal

Hotellbakken er garantert klart til lørdag førstkommende, det samme er trolig også Pukkelen. Kanskje rekker de til og med barnebakken. I neste uke kommer Svarten etter, deretter Kula, Sondre, Utsikten, Tinnheisen og alle de andre med kunstsnøanlegg. Så bare vær beredt: Skisesongen 2010-2011 er straks i full gang.
- Det ser veldig bra ut. Vi har fått produsert masse snø i den kuldeperioden som har vært. Og sjøl om det blir et par dager med mildvær nå, så skal ikke det ha noe å si for åpningen. Bortsett fra litt på toppen og de to hundre siste meterne har vi nesten nok snø i Svarten også, men den ligger i hauger store som hus. Det tar tid å få den utover, sier Lars Svartdal i Gaustablikk Skisenter.

På "venteværelset"
Han følger spent med fra sitt private "venteværelse" i Oslo. Familien venter deres andre barn, og fødselen kan skje når som helst. Derfor har de installert seg i en leilighet i hovedstaden.

- Uten fødestue på Rjukan var valget lett. Det er lite aktuelt å risikere sjukebil-fødsel, sier Svartdal, som dermed er fraværende fra snøproduksjonen for første gang siden han kom tilbake til familieselskapet og ble daglig leder av skisenteret for 21 år siden.

Fornøyd med utvidelsen
Gaustablikk utvidet snøproduksjonskapasiteten med 100 prosent tidligere i høst, gjennom å øke dimensjonene på hovedvannledningen og i tillegg kjøpe en fjerde vannpumpe. Svartdal er fornøyd med resultatet.
- Bortsett fra de to-tre første dagene har vi produsert parallelt i Hotellbakken og Svarten. Det har fungert tilnærmet perfekt, sier han.

Første lørdagen som gjelder
Vinnerne av årets "først med snø"-konkurranse er allerede kåret. Sauda fikk 28 cm nysnø og åpnet tirsdag, Bjorli fulgte like bak. Men Lars Svartdal bryr seg ikke så mye om det.
- Hadde de åpnet sist lørdag, er jeg enig i at de hadde vunnet. Vi har alltid forholdt oss til den første lørdagen, den dagen publikum kan bruke bakkene. Det er jo for dem vi åpner, ikke bare for at heisen skal gå. Da er det viktigere å få produsert mer snø, sier han.

Superbra
Hotellbakken og Pukkelen er altså etter all sannsynlighet begge klare på lørdag. Det betyr at det er minst 30 cm kunstsnø i hele traseen.
- Når vi åpner skal det være mulig å sette porter gjennom hele løypa uten å støte mot bakken. Men nå er det nok enda mer enn det. Jeg trur det blir superbra forhold, sier Lars Svartdal i Gaustablikk Skisenter.

Geilo
Snøproduksjonen har gått for fullt den siste tiden på Geilo. Det har vært kaldt og lite vind, dette har ført til at man kan åpne to heiser på Geilo til helgen.

Fredag 29. oktober åpner Aslelypa i Geilolia kl. 12.00 for treningssamlinger og kveldskjøring for alle kl. 16:00-20:00. Pris for kveldskjøring er kr. 120,-
Lørdag 30. oktober åpner Arnetrekket i Havsdalen. På Geilo jobbes det for fullt med å produsere og dosere snø ut i bakkene. Så snart det lar seg gjøre vil vi åpne flere heiser og bakker.

Flotte langrennsforhold
Geilo Idrettslag har doblet produksjonskapasitet, jobbet hardt og hatt herlige minusgrader, og kan nå presentere en trase på 4,5 kilometer i lysløypa. Traseen er 5 meter bred med 40 cm kunstsnø av høy kvalitet, og prepareres for både skøyting og klassisk.

Geilo Idrettslag gleder seg over svært gode forhold og ønsker alle hjertelig velkommen!
Det er også rullet løype langs Ustedalsfjorden og inn til Prestholt fra Havsdalen. Disse løypene er kun dekket av natursnø.

Skeikampen
Pga. av god snøproduksjon åpner Skeikampen allerede 30. oktober, og følgende heiser og nedfarter vil være åpne: Klessnora, Aidon og barneland. Nedfart 1 og 2.

Dette utgjør ca 800 meter med nedfarter.
Det vil også være åpent 1,5 km med langrennsløyper på Austlid.Grilling og musikk på Nystua, og gratis saft til alle barn. Rabatt på heiskort.

Åpent lørdag og søndag 10.00-15.00

Kilde: www.skiinfo.noBildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag