NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Nyheter fra skianleggene, sesongen 2010/2011

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 22.10.2010

Skiinfo.no har snakket med alle skistedene i Norge, og kan presentere en komplett oversikt over alle nyhetene denne sesongen!

Trykk for større bilde
© Espen Børresen
Beitostølen Skiheiser
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger snø når mulig. Snøkanonene vil gå for fullt så fort kulden er stabil. Har 3 snøkanoner, og kan åpne 3 km nedfarter basert på kunstsnø. Har gjort enkelte forandringer i terrengparken med nye big air hopp. Beitostølen har kjøpt ny preppemaskin, og har nå 3 preppemaskiner totalt. Tilsammen er det nå 3500 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Troll- og nisselandet "Trollenes Kongerike" - et eventyrland på mer enn 2000 m² over 3 etasjer. Utvidet fast ukeprogram.

Bjorli Skisenter
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har testkjørt anlegget. Slår prognosene til, starter de opp snøproduksjon nå. Har 113 snøkanoner, og kan åpne 5 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Ny luftkompresor og dobbel kapasitet, noe som betyr at det kan produseres snø i mye større del av anlegget samtidig. 22 nye produksjonstårn i nedre halvdel av familieløypa. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Skicrossløypa, landets lengste, som ble anlagt sist sesong, men ikke tatt i bruk pga en uvanlig snøfattig vinter på Bjorli, er nå maskinpreparert og dosert. Den er prosjektert av løpere og trenere på skicrosslandslaget. Bjorli har nå 2 preppemaskiner. Tilsammen er det 900 varme senger til utleie på destinasjonen.

Bjørnestad skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 6 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfart basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. 2 preppemaskiner totalt.

Brokke Alpinsenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når mulig. Har 17 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Har nå 2 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 100 varme senger til utleie på destinasjonen.

Dombås Skiheiser
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 5 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Det er også gjort enkelte forandringer i terrengparken: Noen hopp er ombygd andre er nye slik at det nå er en linje på 9 hopp i variert størrelse. Dombås har 2 preppemaskiner. Tilsammen er det 800 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Dombås IL har bygd ut sitt skiskytter stadion til 30 skiver- nye løyper / rulleskitrase - m.m.- Internasjonal standard - Ligger ved siden av alpinanlegget

Drammen Skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 35 snøkanoner, og kan åpne 4 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene og bygget enda en rørgate for vann, samt montert opp ytterligere 3 tårn med viftekanon fastmontert i parken. Klar for åpning av ekspressheisen etter 3 døgn med snølegging ved -5 grader eller kaldere. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren, og noen av traseene er blitt enda litt bredere. I terrengparken blir det satt opp en ny park. Har nå 2 preppemaskiner totalt.

Eikedalen Skisenter
Begynner tidligst å legge snø i siste del av november. Ettersom de er det anlegget i Norge som ligger nærmest kysten, knytter det seg stor usikkerhet til snøproduksjonen. Har 21 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Forlenger nå rørgaten i Seterløypen med ca. 600 meter. 7 nye kanoner/lanser er bestilt til den kommende sesong. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Nederste del av Lysløypen er lagt om og planert. Kulebakken er også blitt planert og utbedret. Det er gjort enkelte forandringer i terrengparken, der det vil komme opp flere rails i løpet av vinteren. Har nå 3 preppemaskiner.
Andre nyheter: Planering og utbedring av løypene er den store investeringen i Eikedalen dette året.

Fulufjellet Alpinsenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 16 snøkanoner, og kan åpne 4 km nedfarter basert på kunstsnø. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Har planert flere av nedfartene, bl.a. kjelkebakken, slik at det ikke kreves like mye snø som tidligere før de kan åpnes. Deretter er det en helt ny terrengpark som Lars Eriksen har designet. 1. trinn som består av 3-4 rails, bigjump og corner åpnes denne sesongen. Neste sesong vil parken utvides ytterligere. Nyinnkjøpt preppemaskin, og de har totalt maskiner nå. Tilsammen er det nå 80 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Renovering av skiutleia med tilhørende bygninger, samt skistua Gapahuken, der man i år også vil finne nytt personale.

Furedalen Alpin - Kvam Fjellheisar
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 24 snøkanoner, og kan åpne 4 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Økt kapasitet på pumpen, så den kan produsere det dobbelte, samt 3 nye viftekanoner. Det er 2 preppemaskiner i skianlegget. Tilsammen er det nå 30 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: 60 kilometer med preparerte turløyper.

Gaustablikk skisenter
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har 85 snøkanoner, og kan åpne 9 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene Kapasiteten på rørgater og pumpe til løypene svart'n, kula og sondre er økt med 50 . Gaustablikk har 4 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 1500 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Gaustabanen, banen inne i Gaustatoppen er endelig åpnet.

Gautefall
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Gautefall har et stort automatisk snøanlegg som produserer optimalt etter gjeldene temp.forhold. Dette gir best mulig snø slik at forholdene blir så opimale som mulig. Har 60 snøkanoner, og kan åpne 5 km nedfarter basert på kunstsnø. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Øvre del an løype 12 er ny inkludert tilbringer til Rytterspranget fjellkafe. Helt ny terrengpark: Gautefall lager iår " Gautefall Element Park" dette blir et nytt tilbud med tradisjonelle og utradisjonelle elementer til bruk for våre gjester. Tilsammen er det nå 1200 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Ny kaffebar og AfterSki tilbud på senteret, nyoppusset på Rytterspranget fjellkafe.

Geilo
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har prøvekjørt snøkanonene som fungerer perfekt. Snøen har ikke lagt seg. Har 225 snøkanoner, og kan åpne 30 km nedfarter basert på kunstsnø. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. En av løypene i Geilolia er utbedret for ski- og boardercros for barn og nybegynnere , samt utbedring av Sonja-løypa. Det er også gjort enkelte forandringer i terrengparken: Større utvidet park med lys som inneholder røde og blå elementer, samt et svart element. Geilo har 7 preppemaskiner i anlegget. Tilsammen er det nå 4900 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Trollparken klatrepark for de miste barna (inntil 140 cm) - 12 utfordringer i høyden SnøRabatten gir deg 30 rabatt ved minimum 4 dager på skipass og skiutleie i periodene: sesongstart til 22.12.10 / 03.01.11 til 11.02.11/ 07.03.11 til 15.04.11.

Gol Storefjell
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 1 preppemaskin. Til sammen er det nå 1000 senger til utleie, totalt på destinasjonen.

Golsfjellet Alpinsenter
Har ikke snøkanoner, og satser på snøsikre Golsfjellet. Har gjort enkelte forandringer i terrengparken, og utvider parktilbudet. Det blir laget en ny trasee med parkelementer i tilllegg til eksisterende. Til sammen er det 100 varme senger til utleie på destinasjonen.

Grong Skisenter
Starter opp snøproduksjon så snart værforholdene tilsier en kuldeperiode på rundt en uke. Erfaringsmessig får vi dette rundt midten av november. Har 15 snøkanoner, og kan åpne 3 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og forlenget området for snølegging med ca. 200 m i hovedløypen "super'n". Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren, og har også laget en ny trase hvor det planlegges å arrangere en skicrosscup denne vinteren.
Andre nyheter: Gratis kveldsåpent på fredager.

Gålå Skiarena
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 70 snøkanoner, og kan åpne 3 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, samt gjort enkelte forandringer i terrengparken. Det er kjøpt inn en ny preppemaskin i tillegg til den eksisterende. Tilsammen er det nå 1150 varme senger til utleie på destinasjonen.

Hafjell Alpinsenter
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har 128 snøkanoner, og kan åpne 23 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene 8 nye snøkanoner. Ny båndheis for barn, 100 meter lang. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren, med utbedring av deler av lette nedfarter. Ny park for de minste på Mosetertoppen med egen båndheis. Mange nye rails i Hafjellparken. Hafjell har nå 5 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 4000 varme senger til utleie på destinasjonen.

Haglebu Skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 4 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Haglebu har laget enkelte nye nedfarter i løpet av sommeren, samt enkelte forandringer i terrengparken. Totalt 3 nye nedfarter og en ny preppemaskin. Det er 100 senger til utleie, totalt på destinasjonen.


Harpefossen Skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 27 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, samt anskaffet flere snøkanoner og forbedret tilgangen på vann. Ny t-krokheis som er 1270 meter lang. To nye nedfartar i tilknytning til den nye heisen. Totalt er det 3 preppemaskiner som sikrer fine nedfarter. Til sammen er det nå 60 senger til utleie, totalt på destinasjonen.
Andre nyheter: Ny heis med nytt servicebygg som sikrer lenger sesong og som gir tilgang til store områder for frikjøring/løssnøkjøring.

Haukelifjell Skisenter
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har 7 snøkanoner, og kan åpne 3 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten og lengden på snøleggingenen for å dekke fler meter av nedfartene. To nye tallerkenheiser, hver av de har en kapasitet på 900 personer i timen. Det er laget 3 nye nedfarter, og det er enda større offpist område. Det er investert i en ny preppemaskin, og Haukeli har nå 6 preppemaskiner. Totalt er det nå 700 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Utvidet lysanlegg

Hemsedal Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Mobile snøkanoner og tårnene står klare. Venter bare på kulda nå. Har over 300 snøkanoner, og kan åpne 18 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, totalt er det økning i produksjonskapasiteten med ca 25 . Det betyr at Hemsedal Skisenter kan legge snø i flere deler av anlegget på samme tid. Enkelte forandringer i nedfartene er også gjort i løpet av sommeren. Hemsedalparken er flyttet og fått ny trase ved Såhaugen. Den gamle parktraseen blir nå carvingløype. Hemsedalparken flyttes og har fått ny trase ved Såhaugen. Navnet Hemsedalparken blir beholt. Det blir nå mange flere elementer pr run. I Blåparken blir det gjort plass til minicrosselementer som doseringer, bølger og kuler. Vi har nå 6 preppemaskiner. Til sammen er det 6000 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Fra 17. desember vil det nå gå "skibuss" også etter kl 21.30 alle ukedager. Bussen vil gå hver halvtime og pendler mellom Skarsnuten, skisenteret og sentrum. Etter kl 21.30 koster det kr 20,- pr person. Siste avgang er kl 24.00. På dagtid og frem til kl 21.30 vil bussen være gratis som tidligere. I perioden 6/11-12/12 kjører skibussen kun i helgene.

Hovden Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 40 snøkanoner, og kan åpne 7 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og det er nå 1000 meter ny snøkanon-trase. På vestsiden av Nos vil det komme flere nedfarter, rød/ sort. Enkelte forandringer i terrengparken, og hoppene er stadig i endring. Det er nå 4 preppemaskiner på Hovden, og til sammen 2500 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Neste vintersesong 2011/12 er Hovdenut klar for alpinkjøring! Det bygges ut til enda et nytt fjell, hvor traseene og heisen da vil henge sammen med resten av Skisenteret.

Hurdal Skisenter
Utnytter enhver mulighet til å produsere snø inntil hele anlegget er åpnet. Har 30 snøkanoner, og kan åpne 6 km nedfarter basert på kunstsnø.
Det blir ny Barne-terrengpark i Barnebakken som skal inneholde forskjellige elementer i snø, en rail og en del figurer, denne skal tilpasses til alle barna som oppholder seg i Barnebakken. Det kommer til å bli mange aktiviteter i Barne-terrengparken. Familieparken i Familibakke 3 som var ny sist sesong blir også utvidet med flere elementer. Til sammen er det nå 330 varme senger til utleie på destinasjonen.

Jølster Skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 20 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø.
Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og utvidet anlegget for å kunne legge mer av heistraseene. Til sammen er det nå 70 senger til utleie, totalt på destinasjonen.
Andre nyheter: Bedre turløyper for langrenn. 8 km lange og 6 meter brede traseer, godt eignet til både klassisk og fristil.

Kirkerudbakken Skisenter
Bygger også i år ut litt på snøanlegget, med 12 nye tårn-kanoner og 1 stk vifte snøkanon. Kan nå produsere 675 kubikk snø pr time eller 68 lastebil lass med snø pr time og det er bra i lille Kirkerudbakken. Har 55 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter (hele anlegget)basert på kunstsnø.
Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Det er også gjort enkelte forandringer i nedfartene i løpet av sommeren, for å få plass til flere rails og hopp. Helt ny preppemaskin for sesongen.

Kongsberg Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Starter kanonene så fort de kan, og bruker bare 7 døgn på å produsere 1 meter snø i 30 meters bredde i samtlig 10 km bakker! Har totalt 270 snøkanoner, og kan åpne 9 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Forbedret snøanlegget i FIS slalåmbakken som heter "Slalåmen" og i Skicrossbakken "Konningen". Kongsberg har også laget enkelte nye nedfarter, bl.a en 3.5 km skivei fra toppen helt ned til bunnstasjonen. Anngående terrengpark har vi begynt å flytte rails ut av Parken og kommer til å ha hopp i hovedparken og rails på nytt sted. Tilsammen er det nå 350 varme senger til utleie i tilknyttning til anlegget, i tillegg til de i Kongsberg sentrum.
Andre nyheter: 2 for 1 på fredager. Kjøp heiskort på fredager og få med en venn gratis.

Kvitfjell Alpinanlegg
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 80 snøkanoner, og kan åpne 16 km nedfarter basert på kunstsnø.
Nytt skitrekk på vestsiden, "Oleheisen". Nye nedfarter: Blåløypa- innbyr til herlig cruising og er en flott skiopplevelse, den bukter seg mellom seterhusa og nedover setervollene mot Studio H og White Mountain Sport. Nyhet av året er en juniorterrengpark tilrettelagt for barn og nybegynnere som ønsker å prøve jibbing ved barneområdet på mellomstasjonen. I Juniorparken kan du prøve deg på railer og bokser som er tilpasset både barn og nybegynnere. Du kan også teste enkle men morsomme elementer bygget i snø. Når du er klar for det, kan du teste elementene i den store terrengparken på Vestsida. Kvitfjell har også kjøpt ny preppemaskin, og har totalt 7 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 1500 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Lillehammer Ski Pass, med flest km med bakker på ett og samme heiskort i Norge. Kvitfjell, Hafjell, Skeikampen, Sjusjøen og Gålå PS: Også 20 rabatt på ordinære heiskort før 12 desember.

Ljosland Skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 11 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfart basert på kunstsnø. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Mer skog er ryddet vekk for å få bredere nedfarter. Har nå 2 preppemaskiner. Til sammen er det nå 60 senger til utleie, totalt på destinasjonen.

Myrkdalen Fjellheiser
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 10 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfarter basert på kunstsnø.
Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Har gjort enkelte justeringer på snøkanonene i nedre del. Planlegger et stort snøanlegg til neste sesong som vil dekke 2 hovedløyper og barnebakken på tilsammen 4000m. Har flyttet en tallerkenheis ( Landsbytrekket ) til et helt nytt barneområde. Dette er 300 m langt og har en kapasitet på 755 p/t. I tillegg settes det opp et helt nytt og lenger Landsbytrekk. Dette er også en tallerkenheis med kapasitet på ca 725 p/t. Skibåndet har fått ny plassering. Nye nedfarter: Løype 3 og 12 har fått ny trase rett under skoggrensa. Dette er ca halvveis i løypene. I tillegg åpner et helt nytt barneområde. Dette er på ca 30 dekar. Denne vil inneholde et tallerkentrekk og skibåndet. Dette blir en barnebakke/park og vil og inneholde en liten akebakke til de minste. Myrkdalen åpner en ny 500m lang terrengpark ved Helgatuntrekket. I første omgang vil den inneholde 2 større hopp med mulighet for å utvide med to hopp til. I tillegg vil det være forskjellige typer rails, pvc rør etc. De har kjøpt ny preppemaskin, og vi har nå 4 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 400 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: 19-20 mars skal det vera WC Freestyle her i den nye VM Freestyle bakken son er under bygging. VM Freestyle skal vera her i 2013. Ellers er største nyheten det nye barneområdet. Barnefamiliar er et av destinasjonens store satsingsområde.

Målselv
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 15 snøkanoner, og kan åpne 11 km nedfarter basert på kunstsnø. Saglibakken er en ny bakke på 2,3 km. Dette er en krevende nedfart. De andre nedfartene er bedre planert og krever mindre snø før de kan åpnes. Det er også gjort enkelte forandringer i terrengparken, med eget område i en nedfart for til rails og hopp. Tilsammen er det nå 350 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Skikafeen vår har fått ny sjef som legger opp til en helt ny meny og lover alle en spennende matopplevelse. I løpet av sesongen vil det bli bygget et nytt velkomstsenter med resepsjon, billettsalg, skiutleie og sportsbutikk.

Nannestad Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 8 snøkanoner, og kan åpne 900m av nedfartene basert på kunstsnø. Økt kapasitet på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og større vannpumpekapasitet slik at vi får produsert flere kubikk snø pr time. Det er også gjort enkelte forandringer i terrengparken. Satser mye på å åpne parken tidligere enn det de klarte i fjor.

Narvikfjellet
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 13 snøkanoner, og kan åpne 5 km nedfarter basert på kunstsnø. Et eget område er satt av til terrengpark, og forberedelsene er allerede kommet godt i gang. Narvik har nå 4 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 349 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Narvikfjellet får en større skishop, som også vil komme til å inneholde en liten kafe. Ny skipark til skiutleien er også bestilt.

Norefjell Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har 85 snøkanoner, og kan åpne 10 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Nytt snøkanonanlegg i Bøseter-bakken som skal sikre tidlig snø også i øvre del av anlegget, og enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. I bakken på skikjørers venstre fra Vinkelheisen er det nytt lysanlegg, som åpner for nye kveldskjøring-muligheter. Trenger mye snø for å åpne parken, men tar sikte på at mye skal stå ferdig til jul. Tilsammen er det nå 3500 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Nytt fokus på barneområdet. Etter 12 år som sjef for det norske herrelandslaget i alpint, skal Marius Arnesen føre Norefjell opp i vintersportens elitedivisjonen som skidirektør på Norefjell.

Oppdal Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer når mulig. Har fått litt nysnø allerede og det er meldt mer snø. Starter opp med snøproduksjonen så snart de har kuldegrader og tar sikte på å åpne skianlegget i Stølen Skisenter den 13. november. Har 30 snøkanoner, og kan åpne 8 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Oppdal har laget en ny FIS godkjent utforløype i Hovden Skianlegg. Tidligere worldcup kjører Marc Giraldeli har uttalt at nedfarten "Hovden" er verdens beste storslalom bakke, og nå blir denne bakken utbedret enda mer. Starten av traseen er endret og skogen i midthenget er fjernet slik at henget blir enda bredre, i tillegg er den gamle halfpipen i bunnen av henget fjernet. "For den som liker utfordrende carvingkjøring og fart blir dette den nye favoritt bakken - garantert "- hevder Markedssjef i Oppdal Booking og tidligere verdensmester i Telemark Knut Jarle Lysklett. For alpingrupper som vil trene fartsdisipliner vil den nye utfortraseen medføre en betydelig forbedring med tanke på treningseffektiviteten. Her kommer man raskt opp til toppen med en heis og kan kjøre mange effektive omganger. På Toppen Restaurant kan også løperne se seg selv på video i pausene. Oppdal har kjøpt enda en ny preppemaskin, og har nå 5 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 2000 varme senger til utleie på destinasjonen.

Rauland Skisenter, Raulandsfjell Alpinsenter & Vierli Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger snø når mulig, de venter bare på kulda. Har 28 snøkanoner, og kan åpne 6 km nedfarter basert på kunstsnø. Laget nye nedfarter Raulandsfjell Alpinsenter har ny off-piste trasé "Extrempisten". Ny skogsløype i Vierli Terrengpark, bearbeidet terreng , ny glattrørlinje, større fokus på blålinjepark. Har også kjøpt ny preppemaskin, og har nå 7 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 2800 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Kveldskjøring i alle 3 skisentrene, så nå er det kveldskjøring 6 kvelder i uken! Kveldskjøring inkludert ved kjøp av weekendkort (fredag og lørdag), 3 dagers kort og mer samt sesongkort.

Røldal Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger snø så fort det blir minusgrader. Har 4 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfarter basert på kunstsnø. Økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Nytt snøanlegg i år , og har ikke hatt dette tidligere. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren med grunnpreparering av store deler av anlegget. Det er nå totalt 3 preppemaskiner på destinasjonen. Tilsammen er det nå 2100 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Nytt snøanlegg og nytt lysanlegg i 3 heiser

Sauda Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og alle 8 snøkanonene er klare. Åpner 1 km nedfart basert på kunstsnø.
Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, med større kapasitet på strøm, og de kan potensielt øke antall snøkanoner. Planering i nedfarter for å ha minimalt med snø for åpning. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren. Planering av nedfartene er også gjort for å kunne åpne anlegget med mindre snø. I terrengparken er det kommet flere og bedre elementer, og de jobber hardt for å få terrengparken på plass så tidlig som mulig. Tilsammen er det nå 400 senger til utleie, totalt på destinasjonen.
Andre nyheter: Stor byggeaktivitet i området rundt skianlegget og Sauda, med ny fylkesveitrase. Snøfritt sentrum(oppvarmet) Oppvarmet og snøfri idrettsbane.

Sjusjøen skisenter
Har allerede kjørt litt snøkanon, og prøver mer så fort minusgradene er der. Har 12 snøkanoner, og kan åpne 4 km nedfarter basert på kunstsnø. Terrengparken er utvidet og de har kjøpt inn flere rails Vi har nå 6 preppemaskiner på skidestinasjonen, og 1500 varme senger til utleie på destinasjonen.

Skeikampen Alpinsenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når mulig. Snøanleggene er testet og klare til bruk. Anleggene både på Austlid Langrennsarena og Skeikampen Alpinsenter starter automatisk ved -3 grader. Har 75 snøkanoner, og kan åpne 4 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Tettheten mellom kanoner er forbedret slik at vi kan legge flere kilometer i løpet av kortere tid. Det er 5 preppemaskiner som er klare så fort det trengs prepparering av løyper og nedfarter. Tilsammen er det nå 2500 varme senger til utleie på destinasjonen.

Trysil
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Snøanlegget er satt i stand by-modus og starter automatisk når det blir kaldt nok. Har så mye som 422 snøkanoner, og kan åpne hele 27 km nedfarter basert på kunstsnø. Det er kjøpt inn nye automatkanoner i terrengparken. Hensikten er større kapasitet og tidligere sesongåpning. En ny spennende og tilrettelagt skogsløype med figurer i barneområdet "Eventyr". Der er det også satt opp en scene hvor det blir ukentlige skuespill for barna. Det er også gjort enkelte forandringer i terrengparken, der det er bygd hopp av faste masser for å sikre tidligere sesongåpning. Det er kjøpt nytt flomlys til arenahoppet (Knetthoppet), og nye snøkanoner for tidligere åpning. I tillegg kommer det noen nye rails og elementer. Trysil har også kjøpt ny preppemaskin, og vi har nå totalt 9 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 8900 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Fortsetter satsingen på bedre barneområder og innfører supertirsdag og supertorsdag, der barna kan oppleve skuespill i bakken, gå på afterski og leke med våre barnefigurer. Barneområdet får også en ny grønn park, flere figurer og aktiviteter. Endringene i terrengparken inkluderer også en utvidelse av blåparken med ny inngang og flere hopp. Etter tilbakemeldinger fra gjestene har Trysil også økt antall varmestuer og grillhus. Hytteheisen i Fageråsen forlenges slik at enda flere får ski inn og ski ut i anlegget.

Tryvann Vinterpark
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Med 120 snøkanoner, kan Tryvann Vinterpark åpne 7 km nedfarter basert på kunstsnø (inklusiv Varingskollen). Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene Vi er i gang med en omfattende rehabilitering i Wyllerløypa til denne sesongen., med ny T-krok heis som bedrer heiskapasiteten med 30, ny infrastruktur for snøanlegg er på plass og flere kanoner. Wyller er blitt en 20 bredere bakke i tillegg til nytt lysanlegg. Det er også gjort enkelte forandringer i terrengparkene.
Andre nyheter: 16-19 februar blir det snowboardfest i Tryvann Vinterpark med TAC/ Prøve VM! Denne vinteren er det andre gangen The Oakley Arctic Challenge arrangeres i Tryvann Vinterpark og i 2012 har de fått tildelt VM i snowboard.

Tyin Filefjell Skisenter
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har 6 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfarter basert på kunstsnø.
Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Ny heis er også på plass, et bånd for de aller minste, for å sikre litt rekrutering og barneaktiviteter. Nedfarter er breddet ut samt planert. Det er også ryddet utenfor nedfartene slik at offpist kjøringen blir forlenget/forbedret. Tyin Filefjell har nå 4 preppemaskiner til tjeneste. Tilsammen er det nå 500 senger til utleie, totalt på destinasjonen.
Andre nyheter: Tyin Filefjell har en av Norges lengste skisesong grunnet beliggenhet fra 990 -1280 moh. I fjor stengte anlegget 10 Mai og denne sesongen planlegger de stenging den 8 Mai.

Uvdal
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har 55 snøkanoner, og kan åpne 6 km nedfarter basert på kunstsnø, og har gjort enkelte forandringer i terrengparken. Tilsammen er det nå 600 varme senger til utleie på destinasjonen.

Varingskollen
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter snø så ofte det er mulig. Har 120 snøkanoner, og kan åpne 7 km nedfarter basert på kunstsnø (inklusiv Tryvann Vinterpark). Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Har gjort enkelte forandringer i terrengparken og kjøpt ny preppemaskin.

Vaset Skiheiser
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når mulig. Har 23 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfarter basert på kunstsnø. Tilsammen er det nå 300 senger til utleie på Vaset.

Vassfjellet
Har allerede kjørt litt snøkanon, og legger mer snø når mulig. Har 50 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og kjøpt inn 2 nye snøkanoner. Vassfjellet har også kjøpt ny preppmaskin tilpasset for park.

Voss Resort Fjellheisar
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når det er minusgrader. Har 26 snøkanoner, og kan åpne 20 km nedfarter basert på kunstsnø. Voss har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene med 6 nye kanoner og 500 meter med nye vannrør oppover i Familieløypa (mellom Alphaløypa og Utforløypa). Det er laget nye løyper på toppen av Tråstølen og en ny nedfart fra midten av Tråstølen til nederste del av parken. Det er gjort følgende endringer: Ny innkjøring til Tråstølen (løype 10) fra Familieløypa 150 meter fra toppen, grunnpreparert Badnakrokjen og området rundt Storestova på Slettafjellet, samt nedfarten fra Slettafjellet mot Tråstølen. Familieløypa er blitt vesentlig bredere i den nederste delen. I terrengparken blir det noen justeringer av hoppenes plassering, nye rails og en ny enkel rød linje, samt BigAirBag og Bigair på Slettafjellet. Senere i sesongen (til vinterferien) mega bigair på Horgaletten, og skicross løype på Slettafjellet. Det er kjøpt ny preppemaskin, og de har nå 4 preppemaskiner. Tilsammen er det nå 350 varme senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Kveldskjøring onsdager og fredager (kl 18-21) for alle, og tirsdager og torsdager er kveldskjøring reservert alpin- og freestyleklubbene. Lørdager kjøres Vetlebakken frem til kl 18.00 samtidig som det er afterski i den populære Bula-bar på Bavallstunet. Det er 350 varme senger fordelt på leiligheter og hytter innenfor Voss Resort. I tillegg er det 3 hoteller, 1 vandrarhjem og et pensjonat i sentrum. Serveringstilbudene er oppgradert og Storastova er pusset opp.

Vrådal skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Har 78 snøkanoner, og kan åpne 9 km nedfarter basert på kunstsnø. Økt kapasitet på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og løype nr 9 har fått snøanlegg, samt at det vil bli brukt flyttbare lavtrykkskanoner. Enkelte forandringer i nedfartene er gjort i løpet av sommeren, med forbedring av løype nr 9, med nytt snøanlegg og planert løypa. Helt ny terrengpark blir laget i jord, egen heistrasé kun til parken. Ny parkmaskin er innkjøpt for å preppe løypa enda bedre og oftere. Det blir også en 600 meter lang egen løype for rails. Tilsammen er det nå 1150 varme senger til utleie på destinasjonen.

Ørsta skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når mulig. Har 17 snøkanoner, og kan åpne 2 km nedfarter basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, og det er lagt til rette for snøproduksjon øverst i Knuteløypa. Tilsammen er det nå 100 senger til utleie på destinasjonen.
Andre nyheter: Ørsta er med i samarbeidet "Alpepasset", sammen med Stranda, Fjellseter, Arena Overøye, Stryn, Harpefossen, Volda og Ørskogfjellet. Felles kort for disse skianleggene.

Østerdalen Skisenter
Venter til etter 1 November med å legge kunstsnø, og produserer deretter så ofte det er mulig. Vinteren i Østerdalen er stabil, og de opererer kun med natursnø. Tilsammen er det nå 150 varme senger til utleie, i umiddelbar nærhet til skianlegget.

Ål Skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når mulig. Har 45 snøkanoner, og kan åpne 6 km nedfarter basert på kunstsnø. Ål har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene. Nye snøkanoner satt opp i ny minipark for barn, det er laget nye nedfarter, de har også ryddet småkratt og skog for å øke muligheten for tidligere oppstart. Det lages nå "minipark" for de minste barna. Tilsammen er det nå 1700 varme senger til utleie på destinasjonen.

Ålen skisenter
Håper å starte snøproduksjon så fort som mulig, og legger mer snø når mulig. Har 12 snøkanoner, og kan åpne 1 km nedfart basert på kunstsnø. Har økt kapasiteten på snøleggingen for å dekke fler meter av nedfartene, de har fått ny terrengpark. Tilsammen er det 100 varme senger til utleie på destinasjonen.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag