NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Hva skjer og når blir det vinter?

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 19.10.2010

Ski-nerd-info: I Norge står nå 2500 snøkanoner og 150 preppemaskiner klare for å dekke 262 km med kunstsnø før 15. November!

Trykk for større bilde
© Espen Børresen
Skianleggene har besvart årets sesongstart undersøkelse fra skiinfo.no, og her er det lett å se at noen få er fornøyd med det de har, men at de fleste fleste satser stort til vinteren. Investeringene er spesielt i retning av økt produksjon av kunstsnø, samt at det er kjøpt inn enkelte nye preppemaskiner, laget flere nedfarter og mange har ryddet plass til bredere bakker.
70 av Norges skianlegg venter nå bare på kulden for å øke trykket på snøproduksjonen, og bare30 av skianleggene venter til November med å lage snø.

Så mye som 2500 snøkanoner er det totalt på de 44 største skianleggene i Norge, og når disse har fått gjort jobben sin kan 262 kilometer med nedfarter åpne. Det er veldig forskjell på effektiviteten til hver snøkanon, hvor mye snø de lager i timen, ved hvilke temperatuer de kan lage mest snø, osv. I denne artikkelen tar vi høyde for at alle skianlegg har litt av hvert av nye/gamle kanoner, og at hver kanon i snitt lager like mye snø.

Kanskje et veldig snø-nerd uttrykk, men "Snøkanon tettheten" (antall snøkanoner per meter nedfart) er størst på Kongsberg, der de 270 snøkanonene er satt opp med bare 36 meters avstand og dekker 9km av nedfartene, deretter er det på Gålå, Vaset og Bjorli bare 40 meter mellom snøkanonene, noe som også er veldig tett.

Deretter følger 3 store skianlegg med Trysil i spissen, som har 60 meter mellom hver av sine 422 snøkanoner som dekker 27 kilometer med nedfarter. Skistar sitt andre rike, Hemsedal har også 60 meter mellom hver av sine 300 snøkanoner. Her er det også forbedret vanntilførsel, og skianlegget sier dette vil øke kapasiteten med 25, så la oss håpe på kuldegrader så de får åpnet sine 18 kilometer med nedfarter.

I Tryvann og Varingskollen er det like tett mellom snøkanonene, og med litt kulde kan de i løpet av 48timer begynne å åpne deler av sine totalt 7km med snøkanon utstyrte nedfarter.

Geilo er den destinasjonen med flest nedfarter dekket av kunstsnø utstyr, og med sine 225 kanoner dekker de 30km nedfarter. Dvs at hver snøkanon på Geilo må dekke 130 meter alpinbakke, noe som er fullt mulig med så gode snøkanoner. På Skeikampen er det også 130 meter mellom hver snøkanon, og her kan de 80 snøkanonene åpne 10km nedfarter.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag