NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Snøproduksjon er igang og naturlig snø i vente

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 16.10.2010

Snøproduksjonen er nå igang i flere av skianleggene, og det meldes om muligheter for snø på østlandet i starten av neste uke. 63 av skianleggene her økt snøkanonkapasiteten sin, det lover godt!

Trykk for større bilde
Snøkanoner i Kvitfjell 29. oktober 2009. © Kvitfjell Resort
Mandag, tirsdag og onsdag neste uke er det store sjanser for at det kommer snø, og kulden gjør at det allerede er flere av skianleggene som legger grunnlag for kommende skisesong med snøproduksjon. Så nå er det bare å få på vinterdekk, begynne å se over skiutstyret og ikke minst finne ut når ditt favorittskianlegg åpner.

Snøproduksjon
Vi har gjort en undersøkelse blant norske skianlegg, og den viser at hele 63 av skianleggene som oppdaterer snøforholdene sine på Skiinfo.no har økt kapasiteten på sitt snøproduksjonsanlegg foran kommende sesong. Blant utbedringene er større rørsystem som gir mer vann til snøkanonene som igjen kan pumpe ut mer snø. Andre har økt kapasiteten på strømtilførsel og kjøpt inn nye snøkanoner.

Ett eksempel på hvor mye snø som produseres fra snøkanonene er Kirkerudbakken, som med sitt "lille" snøanlegg kan produsere hele 68 lastebillass med snø på en time i følge Hans i Kirkerudbakken.
Samtlige 14 bakker i Tryvann Vinterpark er utstyrt med avanserte snøkanoner. Fem av bakkene har blitt oppgradert med helautomatiske snøkanoner, og ved optimale forhold kan deres snøanlegg produsere hele 4 500 lastebillass med snø på ett døgn, sier Ina Mørch i Tryvann Vinterpark til Skiinfo.no.

Med en gang temperaturen er lavere enn -3 C starter anlegget automatisk å produsere snø av topp kvalitet. Den 900 meter lange Tårnbakken kan for eksempel i løpet av ett eneste døgn snølegges ved -5 C, legger Mørch til.

Skianleggene med aller flest snøkanoner er blant annetTrysil med 418 stk, Hemsedal med 300 stk og Geilo med 225 stk.

Vær
Akkurat nå er det et høytrykk over østlandet, som gir fint vær og kalde netter, og dette vil ut fra Skiinfo.no sin værtjeneste i samarbeid med Storm Weather Center vedvare utover både lørdag og søndag. Så du kan altså vente deg sol og fint vær dersom du er på sør- eller østlandet denne helgen. Mandagen vil temperaturen droppe noen grader ned på minustallet og sammen med noe ventet nedbør, kommer dette forhåpentligvis som snø. Gradene vil antageligvis ligge fra rundt -1 (Tryvann) til - 5 (Trysil).

Tirsdag og onsdag er det ventet at temperaturene vil holde seg rimelig stabile og det vil komme noe mer nedbør, forhåpentligvis i form av snø det også! Per idag er det ingen av de norske skianleggene, foruten sommerskianleggene som melder at de har snø.

Åpningsdatoer for norske skianlegg
Det er alltid spennende å se hvilke skianlegg som klarer å åpne først, og i år ser det ut til at kampen vil bli mellom fire skisenter som tar sikte på å åpne siste helgen i oktober.
Bjorli 30.10.2010
Haukelifjell 30.10.2010
Trysil 30.10.2010
Kvitfjell 30.10.2010

Hemsedal
Etter en testkjøring i Hemsedalsløypa, Blåparken, Fjellheisen, Roni og Hamaren i natt, trår Hemsedal Skisenter til for fullt med snøproduksjonen fra og med fredag. Snøproduksjonen er ca en uke forsinket i forhold til i fjor, men planlagt sesongåpning den 5. november har vi fortsatt stor tro på å kunne gjennomføre, sier Hilde Hagen i Hemsedal Skisenter.

Hemsedal vil med sin økte snøproduksjonskapasitet kunne produsere mer snø i flere bakker på samme tid, og vil bruke kortere tid på snøleggingen enn ifjor. I tillegg er Hemsedalsparken flyttet og har fått ny trase mellom Såhaugen og Hemsedalløypa.

Skeikampen
Håper nå på en tidlig sesongstart, kanskje en av de første i landet både for langrenn og Alpint. Siden det er en lang vinter i år med veldig sen påske er forventningen store til en lang og god sesong for skeikampen. Vi er også optimistiske pga økt markedsføring både fra skeikampen sin side og fra Lillehammer Ski Resorts, noe som allerede har vist seg å gi utslag med god økning i innsalget for kommende vinter, sier Alexander

Er du en av de som skal være blant Norges første med ski på beina denne sesongen kan det være lurt å sjekke ut restplassene fra overnattingsbedriftene ved skianleggene.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag