NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Visste at gassen frøs - ingen gjorde noe

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 03.04.2010

- Gassvaieren frøys fast. Jeg fikk panikk og klarte ikke å stanse.

Trykk for større bilde
Nøye forklart: Aktor, forsvarer, dommer og meddommere fikk en grundig gjennomgang av tråkkemaskinen og gassvaieren som flere brukere mener fryser og henger seg opp. © Lars Ivar Hordnes
Dette var forklaringen den tiltalte tråkkemaskin-føreren ga i retten.

Ganske oppsiktsvekkende kom det fram i retten at flere hadde visst om dette, men kun en hadde sagt ifra til vedlikeholdsansvarlig Ole Tom Gustavsen.

Kun en varsling
Gustavsen fortalte til retten om en konkret hendelse som han hadde fått angående at gassvaieren hengte seg opp/frøs fast. Men ut i fra den informasjonen han hadde fått, hadde dette kun skjedd når tråkkemaskinen ble parkert, var kald og skulle startes igjen.

- Det er kun en fører som har tatt kontakt med meg angående dette problemet. Han fikk da beskjed at han kunne prøve å tine vaieren opp med en varmepistol eller lignende, forklarer han til retten. Han legger til at hvis det var problemer med maskinen, var det naturlig at førerne tok kontakt med ham som var vedlikeholdsansvarlig.

Alle visste det
Tre av førerne vitnet i retten om hvordan man håndterer en tråkkemaskin, problemene med den mye omtalte gassvaieren og ikke minst hvordan det er å kjøre den store løypemaskinen.

Per Ingebrigtsen, Ole Petter Gravningen og Jan Erik Gravningen skal alle ha opplevd at gassen har frosset fast og hengt seg opp. Men de andre har løst problemet med tekniske innstillinger som blant annet manuell styring av framdriften. Dette opplevde Per Ingebrigtsen.

- Jeg hadde kjørt løyper og stoppet maskinen utenfor hos meg selv for å spise middag. Da sto maskinen stille mellom to til fire timer. Da jeg kom ut for å starte opp maskinen var gassvaieren frosset, forklarte han til retten.

Ringte vedlikeholdsansvarlig
Han ringte derfor til vedlikeholdsansvarlig og fikk beskjed om at han måtte prøve å tine vaieren med en varmepistol for eksempel. Maskinen sto og gikk på tomgang. Ingebrigtsen er usikker på om det var varmen fra varmepistolen eller motoren som resulterte i at vaieren løsnet. Han kjører videre og preparerer løyper ved Botne skole. Da skal gassen ha hengt seg opp under ferden.

- Det var mye løssnø og gassen hengte seg opp. Jeg valgte å bruke manuell styring av framdriften for å komme meg tilbake til garasjen ved Botnestua. Men på veien løsnet vaieren igjen og jeg kjørte som normalt opp for å parkere maskinen, forklarer han videre. Han skal ikke etter dette ha tatt kontakt med vedlikeholdsansvarlig og informert om problemet.

Dyktig sjåfør
Jan Erik Gravningen har kjørt løypemaskin for Botne skiklubb siden 1977. Dette er første gang han opplever at noe slikt hadde skjedd. Han forteller at den tiltalte var en dyktig sjåfør som kjørte oftere enn turnusen tilsa, han kjørte også løyper for flere store renn både lokalt og nasjonalt.

- Han var en ildsjel og en stor pådrivet når vi kjøpte denne tråkkemaskinen.

Aktor ba om en redegjørelse om hvor nærme man kan kjøre skiløpere som befinner seg i løypetraseen. Ingen av førerne ga noe konkret svar på dette. Flyktige svar som å vise hensyn, holde fokus og være observant var svarene. Henrik og Kristin Schrøder fortalte om en ubehagelig opplevelse med den samme føreren kort tid før ulykken. Det var i en akebakke som ble preparert. Han skal etter det Schrøder forklarte ha hatt en klaring på en halv meter fra ham og hunden.

Sammen med barna og hunden var Schrøder ute i akebakken. De hørte tråkkemaskinen og begynte å pakke bort tingene sine slik at det ikke var i veien. Da de så tråkkemaskinen, hadde han retningen rett mot området der de sto. Schrøder måtte sette sin to år gamle datter opp i kanten i løssnøen og fikk akkurat røsket tak i halsbåndet til hunden sin før den, etter hans mening, hadde blitt overkjørt av tråkkemaskinen.

- Etter at tråkkemaskinen kjørte vekk gikk det en liten stund, så hørte vi et skrik. Vi reagerte ikke med en gang, men da vi så ambulansehelikopteret sa jeg til min kone at nå har nok tråkkemaskinen kjørt på noen, forklarer Schrøder. De syntes saken var ubehagelig og meldte ifra til politiet.

Schrøder ga klart utrykk for sin frustrasjon over oppførselen i form av å riste oppgitt på hodet

Kilde: www.jarlsbergavis.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag