NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Kjempet for livet under fem tonn

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 16.02.2010

- Da tråkkemaskinen på fem tonn kjørte over min klient, ble han liggende under kjøretøyet å kjempe for livet i flere minutter, sier advokat Lasse Bernø Larssen

Trykk for større bilde
En 37 år gammel mann fra Hof ble skadet da han ble påkjørt av en tråkkemaskin i Bringakerveien i Holmestrand i februar 2009 © Jan Gulliksen/NRK
Han ivaretar interessene til 38-åringen fra Holmestrand.

Holmestrand: En koselig skitur med samboeren fikk alvorlige konsekvenser for mannen fra Holmestrand som ble kjørt på og over av tråkkemaskinen til Botne skiklubb i februar 2009.

Forferdelig opplevelse
- Når fem tonn reint jern står oppå kroppen din, er det mange ting som farer igjennom hodet. Skiløperen rakk og tenke om han ville overleve eller ikke, forteller bistandsadvokat Lasse Bernø Larssen på sin klients vegne. Det var en forferdelig opplevelse både for han som ble overkjørt og hans samboer som var med på skituren og ble vitne til hendelsen.

- Begge bærer preg av den traumatiske opplevelsen, legger han til.

Løssnøen reddet ham
Det var løssnø i området der ulykken skjedde, og legene har sagt at mannen trolig ikke ville overlevd hvis det ikke var for det bløte underlaget.

- Min klient prøvde å komme seg unna, men ble innhentet av maskinen, forklarer han videre.

I over to minutter skal tråkkemaskinen ha stått oppå mannen før den rygget bakover igjen. Da var det like før holmestrandingen mistet bevistheten.

- Han hadde fått snø i ansiktet og munnen og hadde problemer med å trekke pusten. Det var bare snakk om sekunder før min klient mistet bevisstheten, sier Bernø Larssen. Skiløperen på 38 år er opprinnelig fra Hof, men bor i Holmestrand.

Store skader
Etter det advokaten kan fortelle har mannen fått store skader på bløtvev, flere ribbeinsbrudd og tannskader. Han har vært sykmeldt siden ulykken, men er under opptrening og har nå begynt å jobbe i halv stilling, opplyser advokaten.

- Dette har vært en stor påkjenning for min klients kropp. Han var innlagt på sykehuset en lang stund, forteller han.

Han legger til at arbeidsgiver i dette tilfellet har vært samarbeidsvillig og interessert i å gjøre alt for å tilrettelegge arbeidsdagen for at en trofast medarbeider skal komme tilbake i arbeid.

- Uvirkelig og absurd
- Min klient bærer preg av hendelsen for nøyaktig ett år siden, men han er sterk og jobber seg nå tilbake i hverdagen, sier Bernø Larssen.

- Dette er nokså uvirkelig og absurd. Det var romslig og godt med plass på området der ulykken skjedde. Min klient mener det er uforståelig og ubegripelig at føreren ikke klarte å stoppe eller svinge unna med maskinen.

Flere måter å stoppe på
- Ut i fra den informasjonen jeg besitter skal det være tre måter å stoppe en tråkkemaskin på. Enten kan man lukke opp døra, noe som gjør at maskinen stopper, man kan slå av gassen eller man kan bruke en stoppknapp, sier advokaten og legger til at tiden og mulighetene lå til rette for at føreren skulle ha hatt mulighet for flere avgjørelser før han kjørte på og over hans klient.

- Legene påpeker at han har hatt flaks og at ufallet av ulykken kunne vært fatalt. Min klient var en godt trent mann som hadde mye muskler i kroppen. Hvis ikke føreren av tråkkemaskinen hadde stoppet i tide, kunne han i verste fall ha blitt skadet av fresen som sitter mellom selve tråkkemaskinen og sporsetteren.

Saken mot føreren går i Nordre Vestfold tingrett 23. til 26. mars.

Kilde:www.jarlsbergavis.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag