NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Nå blir alle løypene i Lillehammer kjørt

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 02.02.2010

Godt vante skiløpere som har merket seg lavere standard på skiløypene i Lillehammer-marka kan ta det med ro. Det er ikke økonomien det står på.

Trykk for større bilde
NY MASKIN: Bare smil og latter på Birkebeineren i går formiddag. Endelig kan Tage Skamsar, Lars Nes og Per Otto Bergersen (til høyre) ta i bruk den nye tråkkemaskinen som legger bak seg løyper med 6,8 meterer bredde © Asmund Hanslien
- Nei, været. Og til dels at vi har manglet en maskin, sier avdelingsleder Lars Nes i Lillehammer Olympiapark og viser fram den nye tråkkemaskinen.

Den flittige staben ved Birkebeineren skistadion har denne vinteren måttet tåle langt flere negative kommentarer enn tidligere. Mange har reagert på forholdene i den populære Inga-låmi-traseen rundt Mesnasaga og i Birkebeinerløypa. De har også måttet tåle klager på at OL-løypene har vært nedprioritert og ikke kjørt i perioder.

- Men det er vel halvmeter snø nå ...

- Ja, men problemet er at snøen er så lett, det har mange huseiere sikkert merket når de har måkt gardsplassen i vinter. For oss blir det et problem. Både Inga-låmi og Birkebeinerløypa er traseer som krever mye snø. Flere steder er vi nå nedpå med maskinen, selv etter det siste snøfallet. Snøen er som dun, det er ingen hold til å kjøre på den. Vi kjørte riktignok løypene sist helg, men det er så hardt at vi burde ha freset for å oppnå optimale forhold. Dessverre må vi vente. Kjører vi, blir det enda verre, sier Nes som mener de aldri tidligere har kjørt Inga-låmi-traseen på så lite snø.

- Nå er vi avhengig av nysnø, gjerne 20 centimeter bløt nysnø, sier Nes, som i går hadde minus 26 grader på morgenkvisten.

Han og kollegene har nå på ny tre maskiner til rådighet, etter at de overtok og bygde om den store prepareringsmaskinen fra Lysgårdsbakken.

- Vi har lenge ventet på en større maskin. Den bidrar til at vi kan øke servicen i OL-løypene. Med to maskiner i drift i et tidkrevende turløypenett, har vi måttet nedprioritere OL-løypene. Med den nye maskinen, som setter løyper over seks meters bredde, kan vi kjøre èn gang der vi tidligere måtte kjøre to-tre turer for å oppnå samme kvalitet, sier Nes, som kun kan bruke maskinen i de brede OL-løypene, Birkebeinerløypa og lysløypa.

Birkebeinerstadion er dessuten oppgradert med et par nye kameraer, hvor skigåere nå kan gå inn via nettsiden, www.birkebeinerenstadion.info for iaktta forholdene.

- Tidligere hadde vi ett kamera. Nå kan interesserte observere området via tre kameraer, på skiskytterstadion, langrennsstadion og ved Skistua kafé. Dessuten vil vi bruke nettstedet til å legge ut relevante opplysninger om forholdene på stadion og i løypene, sier Nes

Kilde: www.gd.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag