NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Choisis ta religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Membres

 

- Devenir membre
- Oubli de votre mot de passe
Identifiant:

Mot de passe:

Se souvenir de moi

 
 

  Site

 

- Accueil
- A propos

 
 

  News

 

- Compte rendu
- Les 15 derniers articles
- Nouvelles archives

 
 

  TråkkeMap

 
 

  Galerie photo

 

- Rechercher
- Top 100
- Les 100 dernières photos de la France (0)
- Les 100 dernières mondiales (0)
- Fonds d`écran
- Commentaires (0)

 
 

  Discussion (0)

 
 

  Marché de l`occasion

Bedre skiløyper i Stor-Elvdal med Alpina Snowmobiles

Lagt til av: Ole Kristoffer Hole Olsen | publisert: 24.01.2010

Olav Trøen (t.h.) har driftskontrakt med Vinjevegen løypelag, og viser fram nyinvesteringen for noen av dem som har spleiset på innkjøpet av snøscooter og sporlegger. F.v. Gunnar Myrvang (Myrvang eiendomsutvikling AS), Haakon Akre (KF Stor-Elvdal kommuneskoger) og Liv Selbekk (Sparebanken Hedmark).

Trykk for større bilde
©
Vinjevegen Løypelag har gjort investeringer de mener passer sin økonomi, og presenterer nå flotte oppkjørte skiløyper i Tryvang-området i Stor-Elvdal med nytt utstyr til 300.000 kroner.

– Vi vurderte lenge å anskaffe oss ei stor løypeprepareringsmaskin, men kostnadene forbundet med både investering og drift til ei slik maskin tvang oss til å sondere etter andre muligheter, sier Haakon Akre i Vinjevegen løypelag. Løsningen de har valgt består av en spesielt stor og tung snøscooter med dobbel beltebredde og ei vekt på 560 kilo. Den sleper ei enkel men funksjonell sporleggermaskin på 85 kilo som lager trasé i 210 centimeters bredde.

– Her kommer det skispor på ene siden og skøytetrasé på andre siden, sier Akre.

Investeringskostnadene har vært et spleiselag mellom Sparebanken Hedmark, Borregaard skoger AS, Myrvang eiendomsutvikling AS, Vinjeveien vel og Stor-Elvdal kommune (kommuneskogen). Disse har bidratt med 50.000 kroner hver, bortsett fra Stor-Elvdal kommune som har lagt i 100.000 kroner.

Driftskostnader
– Driftskostnadene dekker vi med en frivillig løypekontingent pluss noen tilskudd, sier Akre.

I fjor var det om lag 220 hytteeiere som betalte den frivillige løypekontingenten på 500 kroner. Men disse 220 utgjør bare halvparten av det potensial som finnes av hytteeiere i området, så løypelaget håper å få flere med på å dele kostnadene ved å ha flotte oppkjørte skiløyper i fjellet.

– Løypelaget hadde like store inntekter som utgifter i fjor. Disse var på 140.000 kroner, sier Akre. Vinjevegen løypelag prøver å justere driftskostnadene i løpet av sesongen slik at de samsvarer med inntektene for å unngå at de ender opp med et stort underskudd.

– Løypelaget er nå omorganisert til en frivillig organisasjon, og vi er dermed berettiget til å motta grasrotandel fra Norsk tipping, minner Haakon Akre om.

Kontrakt
Entreprenør Olav Trøen har inngått kontrakt med løypelaget om å utføre sporleggingen.

– Vi ser det som en fordel at det er de samme personer som betjener og bruker dette utstyret hele tiden, sier Akre. Det kjøres 50 kilometer med skiløyper i området ved Vinjevegen, og ei "minimumsløype" på 21 kilometer skal være åpen hele sesongen. Skiløypekart kan fås ved henvendelse til KF Stor- Elvdal kommuneskoger.

– Dette er en nøktern investering som er tilpasset løypelagets økonomi. Anslagsvis så er investeringskostnaden om lag en million kroner mindre, og driftskostnadene om lag bare en tredjedel av hva det ville vært med ei nyinnkjøpt løypemaskin – og likevel blir resultatet meget bra, sier Gunnar Myrvang.

Den noe spesielle snøscooteren er italienskprodusert og har en Peugeot bilmotor på 1,4 liter som utvikler 75 hestekrefter. Dermed kan ethvert bilverksted gjøre vedlikehold og reparasjoner på den.

Kilde: Østlendingen

La galerie a 23084 photos !
0 ajoutées aujourd`hui - 0 ajoutées la semaine dernière

Bienvenue sur snow-groomer.net ! Sur ce site vous trouverez la plus grande galerie photo de dameuses, de nouvelles discussions et plein de faits nouveaux ! La toute nouvelle version française !

 

Les 5 dernières discussions

Opplæringsdokument (2 Réponses)

Opplæringsdokument (0 Réponses)

Type Hydraulik olje (2 Réponses)

deler til kassbohrer (1 Réponses)

Sikksakk kjøring (19 Réponses)

Toutes les discussions

 

Les 20 derniers fonds d`écran

 

Les dernières photos validées

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag