NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Gjennom isen med løypemaskinen

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 04.01.2010

Løypemaskinfører Leo Egil Henriksen fikk en iskald opplevelse da han i går gikk gjennom isen med den store tråkketraktoren. Våt og kald bakset han i tre timer for å berge den kostbare maskinen

Trykk for større bilde
© Leo Egil Henriksen
ÅSERAL: Onsdag ettermiddag var løypemaskinfører Leo Egil Henriksen ute og kjørte opp løyper på heia ved Eikerapen alpinsenter i Åseral da uhellet plutselig var ute, og han gikk gjennom isen.

– Jeg hadde allerede kjørt en runde over noe som jeg trodde var en myr, da det plutselig knaset under meg og maskinen vippet over mot siden og sank ned. I løpet av noen sekunder befant passasjersiden av maskinen seg under vann, forteller Henriksen.

Tre timer
Henriksen forteller at han kom seg greit ut av maskinen, men at det gikk nærmere tre timer fra han gikk gjennom isen til han fikk tak i folk som kunne komme opp på heia for å hjelpe ham.

– Jeg kom meg greit ut av maskinen, men uheldigvis så lå varmedressen i passasjersetet og ble gjennomvåt. Så jeg var absolutt ikke kledt for å oppholde meg utendørs i den harde kulda, sier han.

Med minus ti grader ute ble det derfor en svært kald opplevelse.

– Jeg måtte jo bakse rundt en god stund for å skaffe hjelp og. Blaut var jeg også, så det ble en kald og tøff ettermiddag og kveld inne på heia. Ikke hadde jeg hansker på meg heller, forteller han.

Fæl opplevelse
Etter at han hadde fått tak i hjelp prøvde de å få dradd opp maskinen fra vannet ved hjelp av taljer, men lyktes ikke med dette.

– Mens vi jobbet med å berge maskinen, tråkket jeg gjennom isen – sånn bare for å gjøre en fæl opplevelse enda verre, sier han og må i ettertid smile litt av seg selv og uflaksen han hadde på årets nest siste dag.

De måtte derfor gi opp bergingen av den kostbare løypemaskinen, og Henriksen kunne endelig reise ned fra heia for å få varmen tilbake i kroppen. Men han ga ikke opp å berge maskinen. Senere på natten dro han igjen inn på heia for å gjøre et nytt bergingsforsøk. Denne gangen med hjelp av tråkkemaskinen fra skisenteret på Verdal.

– Ved hjelp av denne klarte vi å få dratt maskinen opp på land igjen. Nå gjenstår det bare å se om vi kan få svev på maskinen. Jeg tror nok vi skal klare å få den ned fra heia igjen, sier en optimistisk Henriksen.

Optimist for 2010
Med en så tøff avslutning på 2009 satser løypekjører Henriksen på at 2010 bare kan bli bedre.

– Det var en strabasiøs oppladning til det nye året. Men jeg ser lyst på månedene fremover. Det kan umulig bli verre enn det jeg opplevde i går.

Kilde: www.fvn.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag