NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Finn fram skiene!

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 13.11.2009

Det er 18 skianlegg som holder åpent denne helgen, og flere av skianleggene har nå åpent hver dag frem til sesongslutt nærmere mai. Det ser ut til at denne helgen vil bli den beste pudderhelgen i flere skianlegg hittil denne sesongen, med ventet snøfall på over 20 cm i løpet av de neste fire dagene.

Trykk for større bilde
Skeikampen © Irene Thorsplass
Lørdag ser ut til å bli dagen da det kommer mest snø i alle disse skianleggene (13-16 cm).

Per idag er det Hemsedal som har mest snø på sin toppstasjon av skianleggene i Norge med sine 70 cm natursnø. Dette er veldig bra til å være så tidlig i sesongen, og det har i tillegg blitt produsert mye kunstnø. Hallbjønnsekken (åpner 12. desember) og Tyin-Filefjell (åpner til helgen) har 50 cm med natursnø, og Beitostølen og Gaustablikk kan melde om 45 cm natursnø.

"Nå åpner noen av skianleggene såpass mange nedfarter, heiser samt barneområde, så skikjøringen er ikke lenger bare for de "spesielt interesserte". Mye snø har kommet og mer er i vente, og skianleggene åpner fortløpende flere heiser og bakker dersom forholdene tillater det", sier Jens Løland som er Norgesansvarlig i Skiinfo.no.

Skiinfo.no sitt snøvarsel (Snowfinder):
Gaustablikk 28 cm (Åpent)
Hemsedal 27 cm (Åpent)
Beitostølen 25 cm (Åpent)
Hovden 24 cm (Stengt, åpner 21. november)
Norefjell 24 cm (Åpner denne helgen)
Røldal 24 cm (Stengt, åpner 28. november)
Se hele oversikten over ventet snøfall her: http://www.skiinfo.no/Snorapport-Snowfinder/Norge-ENO-7711-no.jhtml?&sort=futuresnow

Skiinfo.no sin langrennsoversikt (flest åpne km langrennsspor)
Sjusjøen 135 km med meget bra forhold
Skeikampen 75 km med bra forhold
Beitostølen 50 km med glimrende forhold
Geilo 45 km med bra forhold
Gol-Golsfjellet 30 km med meget bra forhold
Gålå 30 km med meget bra forhold
Se hele langrennsoversikten her: http://www.skiinfo.no/Snorapport-Langrenn/Norge-ENO-790-no.jhtml?orderBy=LIST_NORDIC_OPEN_KM

Disse skianleggene åpner denne helgen
Haukelifjell
Hafjell
Norefjell
Oppdal (håper veldig på å åpne, men må ta snøproduksjonsforbehold)
Tyin-Filefjell
Det kan skje endringer helt opp mot helgen så følg med på denne oversikten: http://www.skiinfo.no/Sesonginfo/Norge-ENO-8058-no.jhtml

Restplasser
Har du lyst til å gjøre noen restplasskupp på overnatting i fjellet så kan kanskje noen av disse tilbudene være fristende? Leilighet på Skeikampen (58 rabatt), leilighet i Hemsedal (55 rabatt), hotell i Kvitfjell (54 rabatt), leilighet i Uvdal (49 rabatt), hytte i Bjorli (44 rabatt) og mange flere destinasjoner. Se detlajer for restplassene: http://www.skiinfo.no/Skiferie-Restplasser/Norge-ENO-7775-no.jhtml

Hafjell
Hafjell Alpinsenter åpner helgen 14.-15. november. Gondolen og Stolheis II vil gå og det er en 2 km trase i Seterløypa som vil holde åpent. Det er "Hafjell-standard" på løypa når vi åpner til helgen, kan Lars Thomas i Hafjell alpinanlegg love. Skianlegget vil denne helgen ha åpent fra kl. 09.30 - 15.30

Gålå
Det har vært noen hektiske dager på Gålå, med full fart både i langrennsløypene og i alpinbakkene. I Gålå Ski Arena utvides nå kapasiteten, der nedre del av terrengparken åpnes rekordtidlig med 2 linjer med hopp og rail. Dermed er både rød og blå trasé, deler av terrengparken og barneområdet Knerten åpent. Blant annet har Therese Johaug og Kristin Størmer Steira vært og trent langrenn i Gålå, og deres trener Egil Kristiansen gir denne kommentaren "Det er vanvittig fine forhold. Jeg har aldri vært borti så fine forhold så tidlig i november før! Utøverne er storfornøyd, og vi kan ikke bedre ha det"

Haukelifjell
Haukelifjell Skisenter åpner både Grasdalsheisen og T-trekket, samt barnebåndet den 14.november. Barnebåndet er et gratis tilbud til alle. Det er meldt kuldegrader og 17 cm nysnø (i følge Snowfinder på Skiinfo) og da vil produksjonen av snø også gå for fullt. Det ligger 30 cm natursnø på toppen av skisenteret og kunstsnø i traseen som åpnes, sier Ida Beate Kjenstadbakk i Haukelifjell Skisenter. Langrennsforholdene er veldig gode med ca 11 km klassisk- og fristil-spor.

Skeikampen
Skeikampen Alpinsenter åpner 4 seters stolheisen til helgen i tillegg til nybegynner og barneheisen. Det vil altså være 3 heiser åpne i helgen. Totalt 3 nedfarter/2 km. Det meldes om gode forhold i bakkene, snøkanonene har gått for fullt hele uken, og det ligger an til nok en flott skihelg. Du får 20 rabatt på dagskort/weekendkort i helgen. 75 km med nypreppa langrennsløyper er også klare, sier Irene Thorsplass i Destinasjon Skeikampen.

Norefjell
Norefjell Skisenter åpner 4 heiser på lørdag 14. november. Det er heiser som ligger i sentralområdet fra Skistua og oppover i fjellet, sier Bjørn Viker i Norefjell SkisenterFølgende heiser er åpne:
Tilbringeren (D), Fjellheisen(E), Nedre stolheis (F) og Knerten (I). Da kan du boltre deg i forskjellige nedfarter, samt at det med det ventede snøfallet sannsynligvis kan bli gøy på siden av løypene også.

Trysil
I trysil jobber nå snølegger- og maskinførerlagene nesten døgnkontinuerlig turnus for å kunne åpne mange bakker så tidlig som mulig. Dette er åpent til helgen: På Trysil Turistsenter: Fjellekspressen (T2), Eventyr (T6), Hesten (T10). På Trysil Høyfjellssenter (Fageråsen): Toppekspressen (F2), Kanken (F3), Sm. otten (F10). Totalt åpner vi 11 kilometer skikjøring, med en total fallhøyde på 680 meter. Skikjøringen er fordelt på i alt ti bakker. Åpne bakker fra lørdag: 15, 21, 26, 28 på Trysil Turistsenter og 29, 53, 41, 42, 47 og 48 på Trysil Høyfjellssenter (Fageråsen). Husk også åpningsfesten Ski In - der du blant annet kan teste sesongens ski- og snowboardnyheter, sier Ola Matsson i Trysil Skianlegg. Se skikart her: http://www.skiinfo.no/Skikart/Trysil-ENOTRYSI-105-no.jhtml

Hemsedal
Til helga vil følgende heiser og bakker være i drift: Fjellreven med Holdeløypa og Hagaløypa, Hamarheisen og Hamarløypa, Hollvin Ekspress og Hemsedalløypa, Holdeskarheisen, Trolløypa, Lialøypa og deler av Turisten, sier Hilde Hagen i Hemsedal Skisenter.

Kvitfjell
Etter to gode uker med skikjøring ved mellomstasjonen er det nå klart for åpning til topps. Så langt i sesongen, har toppen av Kvitfjell vært forbeholdt pudderentusiaster som ikke er redd for å ta skia på nakken. Kommende fredag er det imidlertid klart for åpning helt til topps med stolheisen Kvitfjell Express, og herlighetene blir tilgjengelige for oss mer bedagelige anlagte. Nedfarten Karirenna er manges favoritt, og blant annet denne nedfarten kan testes fiks ferdig preppet på fredag, sier Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg. Fra og med fredag vil stolheisen Kvitfjell Express og skitrekkene på mellomstasjonen være i drift. Det vil si minimum 4,3 km med åpne bakker. Langrennsspor er preppet fra mellomstasjonen og innover fjellet, legger Solberg til.

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag