NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Snøkanonene er i gang

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 29.10.2009

Snøproduksjonen går for fullt i mange av Norges skianlegg, og at det nå er mange skianlegg som kun trenger noen ordentlig kalde netter for å ha nok snø til å åpne. Bjorli og Gaustablikk har allerede hatt åpent 2 helger, og denne helgen åpner Gålå og Kvitfjell i tillegg.

Trykk for større bilde
Snøkanoner på Kvitfjell 29. oktober © kvitfjell alpinanlegg
Det betyr at skikjørere har litt å velge mellom til helgen, selv om det fortsatt er oktober.

Flere skianlegg på sør- og østlandet kan vente seg et lite påfyll av snø de neste fire dagene, men det er kun snakk om mellom 6 - 12 cm ifølge Skiinfo.no sitt snøvarsel. På Gaustablikk meldes det om 3 cm nysnø på søndag og 7 cm nysnø på mandag. Høytrykket over Norge ser ut til å bli værende noen dager, og det gjør sjansene gode for kalde netter med snøproduksjon. På den andre siden vil det derfor komme lite naturlig snø i fjellet frem til helgen

Gålå
Det som åpnes er hovedtraséen (rød trasé) i Blåbærfjell, fra Triltåsveien og ned - dvs. 700 meter med bakke med en bredde på ca. 15 meter. Traséen blir åpen lørdag og søndag kl. 09.30 - 16.00. Siden vi har stor pågang fra treningsgrupper anbefaler vi privatpersoner og avvente til vi får åpnet flere traséer før de finner frem skiene, sier Gunn Marit Brenden i Gålå Skiarena.

Kvitfjell
I går meldte vi at åpningen blir utsatt til 7. november. Etter en særdeles kald natt har vi imidlertid fått produsert så mye snø at det fortsatt kan være mulig å åpne 31. oktober. Vi trenger en god produksjonsnatt til for å kunne si at vi åpner lørdag. Endelig bestemmelse taes fredag formiddag, sier Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg.

Gaustablikk
Gaustablikk øker med 50 . Fra 8 til 12 heiser, fra 19 til 28 km nedfarter, fra 350 til 550 fallmeter, og Vips! er skianlegget ved Gaustatoppen blant de største i Norge.
- Nå har vi variasjon nok, og kapasitet nok, til å møte den store utbyggingen som skjer i området her, sier Lars Svartdal ved Gaustablikk Skisenter. Det jobbes dessuten knallhardt for å få til en transportløsning fra sørsiden av den nye t-krokheisen og opp til Gaustabanen, som gir tilgang til ytterligere 600 fallmeter. Allerede i årets sesong kan det bli snakk om en snøscooter-løsning, legger Svartdal til.

Bjorli
I natt har snøkanonene gått for fullt i nedre del av anlegget. Oppe i lia er det mildere, men også her er det produsert litt snø. Kanonene vil fortsette å gå utover dagen, så lenge temperaturen tillater det. Vi har også startet snøproduksjonen i barneområdet. De kommende døgn vil avgjøre om det blir mulig å tilby aktiviteter her til helga. Værutsiktene for kommende døgn tilsier at vi snart kan utvide tilbudet til våre skihungrige gjester, sier Arne Ivar Lyngen i Bjorli Skisenter.

Langrenn
Steder du nå kan gå langrenn er Geilo (25km), Gol-Storefjell (20km), Skeikampen (14km), Ål (9km) Haukelifjell (7km).

Kilde: www.skiinfo.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag