NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Strandafjellet - Store nyheter til sesongen 09/10

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 20.10.2009

Strandafjellet Skisenter går inn i en veldig spennende sesong med et utgangspunkt som vi aldri før har hatt. Det vil foran denne sesongen bli gjort store investeringer og oppgraderinger som vil gjøre anlegget lang mer attraktivt for både små og store skiløpere på alle nivåer.

Trykk for større bilde
Arbeidet med stolheisen går sin gang. © strandafjellet.no
Det blir ny stolheis, nye traseer, oppgradering av varmestuen, lengre og utbedret lysanlegg, større kapasitet på snøproduksjonsanlegget for å nevne noen av nyhetene.

Planene for både vinter- og sommersesongene fremover er mange og store, følg med oss fremover å ta del i den største satsningen som har vært innenfor et alpinanlegg på Nordvestlandet noe gang.

Stolheis på Strandafjellet Skisenter
Den største nyheten for kommende sesong, og kanskje siden Strandafjellet Skisenter ble etablert i 1957, er at vi får stolheis. Denne blir satt opp på Furset-siden og går ca 400meter lengre opp på fjellet enn dagens trekk, i retning mot Langdalen. Den nye stolheisen har en max. kapasitet på 2400 personer i time, hvor til sammenligning har den gamle T-krokheisen har en kapasitet på 750personer i timen. Altså en tredobling av dagens kapasitet.

Arbeidet med å sette opp stolheisen er i full gang og mye av arbeidet utføres av Taubane Teknikk som har lang erfaring med denne typen arbeid. De første semitrailerne av totalt trettifem, har nå ankommet Strandafjellet med master, stoler, wire osv. Dette blir fraktet hele veien fra Italia av produsenten Leitner. Det er med store glede at vi kan informere om at den nye stolheisen vil stå klar til kommende sesongen.

Mer tilrettelagt for barn og utvidet familieområder
Barneheisen ”Snøkvit” vil bli flyttet tettere inntil ”Skuleheisen” for å gi et bedre og åpnere område rundt påstigningen til stolheisen. Når barneheisene nå kommer tettere sammen medfører det at vi får et mer kompakt og meget godt egnet barneområde med god plass og god kapasitet. Her kan barn leke og lære å stå på ski i trygge og tilrettelagte omgivelser. Det er også planlagt et utvidet aktivitetsområde hvor barn (og voksne) kan ta en pause og leke uten ski på beina.

T-korken på Furset har for mange vært en liten barriere for å komme seg opp til Egga som har en lang mer tilrettelagt profil for barn, nybegynnere og familier. Med den nye stolheisen, som kan ta deg både opp og ned fra Egga, er denne barrieren eliminert og både gamle og unge kan nå nyte de fine traseene og den fantastiske utsikten som Egga gir. I tillegg til at stolheisen gjør tilkomsten til Egga og dens traseer lettere, vil det også bli opparbeidet flere nye grønne løyper fra toppen av stoleheisen og ned mot bunnstasjonen. Alt dette gjør at løypenettet på både Furset og Egga blir mye mer tilrettelagt med lettere løyper og dermed også langt mer familievennlig en tidligere.

Nytt flomlysanlegg.
Siden den nye stolheisen vil gå ca 400meter lenger opp på fjellet, vil flomlysanlegget bli tilsvarende forlenget. I tillegg vil det eksisterende flomlysanlegget bli oppgradert. Alle lyskastere vil bli byttet ut med nye og kraftigere lyskastere som gi en mye bedre belysning i anlegget. Dette tilbudet vil alle våre gjester som besøker oss på kveldstid få gleden av. Med det nye flomlysanlegget har Strandafjellet Skisenter med sine 1300meter, det lengste sammenhengende flomlysanlegget på Nordvestlandet.

Forlenget snøproduksjonsanlegg.
Som med flomlysanlegget har vi valgt å forlenge snøproduksjonsanlegget slik at det følger hele veien opp til toppstasjonen på stolheisen. Den nye traseen vil ha en lengde på ca 1300meter og sikrer en solid såle og muligheter for tidlig sesongstart.

Nye traseer
Som et positivt resultat av at den nye stolheisen går lenger opp på fjellet, vil det bli opparbeidet flere nye løyper fra toppen av stoleheisen og ned mot bunnstasjonen. Disse vil være av ulike vanskelighetsnivåer og graderinger. Det blir også traseer fra toppen av Egga via toppstasjonen på stolheisen og helt ned til bunnstasjonen, en trase som vil strekke seg hele 2500m fra topp til bunn.

Varmestue i topp og bunn.
Dagens varmestue i bunnen av stolheisen vil bli oppgradert med større kapasitet av sitteplasser og en forbedring av serveringstilbudet i kiosken. Det gamle sanitæranlegget vil også bli oppgradert slik at det også her blir bedre kapasitet. Vi er noe usikker på om varmestuen og dens fasiliteter vil være helt klar til sesongstart. Dette vil vi komme tilbake til når det nærmer seg.

Det er i tillegg planlagt og tilrettelagt for en Pavillion/ varmestue ved toppstasjonen til den nye stoleheisen. Denne skal ha et utvidet serveringstilbud hvor gjestene kan nytte god mat og en fantastisk utsikt over Verdensarvområdet. På grunn av det unormalt tidlige snøfallet er det fortsatt noe uklar om vi klarer å få denne på plass til kommende sesong. Dette beror på at vi er helt avhengig av å bruke vei for å få opp de materialer som trengs for å sette opp dette bygget. Vi vil kommet tilbake med mer informasjon rund dette punktet.

Sesongstart
Dette er selvsagt helt avhengig av vær og temperaturforhold, men i utgangspunktet tar vi sikte på å åpne helgen 5 desember. Følg med på siden for oppdatert informasjon.

Planfri overgang
En ny planfri vil være på plass i løpet av kommende sesong. I tillegg til at den vil knytte de to sidene tettere sammen, vil den planfrie overgangen også sikre ferdselen mellom parkeringsplassen/Roalden og varmestua/Furset for både store og små. Dette er et flott sikkerhetstiltak som vi ser frem til å få på plass.

Oppgradering av heisene på Roalden
Til kommende sesong vil det bli gjort omfattende og grundige servicer på heisene på Roalden for å oppnå ønsket driftsstabilitet. Dette fører mellom annet til at vi kan øke antall ”tallerkenkroker” på tallerkenheisen. Til glede for mange av våre gjester, får vi på denne måten økt kapasiteten på Roalden også.

Nytt servicebygg
Et nytt midlertidig servicebygget vil bli lokalisert på parkeringsplassen omtrent i området hvor skiutleien er i dag. Her vil man blant annet finne billettutsalg, skiutleie og skishop, kontor og administrasjon.

Utbedring og utviding av parkeringsplassen
Det arbeides med å utvide parkeringsplassen. I den forbindelse skal parkeringsplassen også oppgraderes med nytt og bedre dekke. Arbeidet er i gang, men vi er dessverre usikre på om den blir helt ferdig til sesongstart. Vi håper uansett å kunne gi våre gjester bedre parkeringsmuligheter til denne sesongen.

Som nevnt i innledningen så går vi inn i en veldig spennende sesong med mange fantastiske nyheter som vi er sikker på at alle våre gjester vil sette stor pris på

Kilde: www.strandafjellet.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag