NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Fra grillsesong til snøballkrig på en uke

Lagt til av: Espen Børresen | publisert: 06.10.2009

Årets skisesong står snart for døren. I Kvitfjell hsatser de på åpning 31. oktober.

Trykk for større bilde
I Kvitfjell kunne man i helgen se golfere nede på golfbanen, mens det 500 høydemeter lenger opp i fjellet var ti - femten cm snø © Kvitfjell Alpinanlegg
For en uke siden var det grillsesong i Gudbrandsdalen, væromslaget før helga har imidlertid vekket skifrelste fra sommerdvalen.

- I Kvitfjell kunne man i helgen se golfere nede på golfbanen, mens det 500 høydemeter lenger opp i fjellet gikk mest i aking og snøballkrig i ti-femten cm med snø. På vestsida av Kvitfjell ble de første skikjørerne observert i dag. Vi anbefaler imidlertid å vente et par-tre uker til, før skia prøves i bakkene, melder Eskil Solberg i Kvitfjell.

- Når åpner dere?

- 31. oktober, håper vi. Det er det tidligste vi kan få til nå. Alt avhenger av temperaturen. I fjor var det åpning første helga i november, sier anleggssjef Odd Stensrud.

Kvitfjell økte både trafikken og omsetningen med 10 prosent i fjor. Og i år har de investert flere millioner. Totalt er det snakk om 2,3 millioner kroner.

For proffene
Det vil ikke bety så veldig mye for den jevne alpinist, men mer for proffene, for å si det slik. For Kvitfjell får nemlig splitter ny treningsbakke til snøen kommer.

Ifølge markedssjef Eskil Solberg har det vært en smule konflikt mellom de som trener og de som bare står på ski i anlegget.

- De som trener har hatt noe trøbbel med at folk krysser løypa og lignende. Den konflikten slipper vi nå, sier han. Treningsbakken er 600 meter lang og ligger ved mellomstasjonen. Den er utstyrt med t-krok heis for å frakte de aktive raskt opp. Selv om 600 meter ikke er all verden i alpinsammenheng, er den mer enn lang nok til trening, understreker Solberg.

- Her skal det kjøres effektivt. Er den for lang, blir de fort slitne, sier han. De store sedlene er imidlertid brukt på utforløypa. Den skal holde FIS-standard og være i topp stand til world cup. Anleggssjef Odd Stensrud forklarer.

- Det går mest på breddeutvidelse av selve løypa og utskifting av mastekonstruksjoner til sikkerhetsnettet vårt. Vi har 2 km med høysikringsnett. Mastene til disse har stått siden før OL og er modne for å skiftes ut. Et kostbart og omfattende arbeid, ifølge Stensrud.

Om ikke det er nok, så har de tenkt på turfolket også. Nå er det opparbeidet en såkalt tørrsti fra mellomstasjonen og ut mot setervegnettet i området. Det gjør det enklere å preparere langrennsløyper vinterstid og bedre forhold for tur- og sykkelentusiastene sommerstid.

Kilde: www.gd.no

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag