NO
EN
DE
IT
FR
ISL
Velg religion
600 Polar W
Kandahar
300 Polar
Everest
GT-450
LH 500
Leitwolf

 

  Medlemmer

 

- Bli medlem
- Glemt passord?
Brukernavn:

Passord:

Husk meg

 
 

  Generelt

 

- Gå til startsiden
- Om tråkkemaskin.no

 
 

  TråkkeNytt

 

- Omtaler
- Siste 15 artikler
- Artikkelarkiv

 
 

  TråkkeMap

 
 

  TråkkeGalleri

 

- Søk
- Topp 100
- Siste 100 Norge (0)
- Siste 100 Verden (0)
- Screeners Choice
- Kommentarer (0)

 
 

  TråkkeForum (0)

 
 

  TråkkeMarkedet

Oversikt over sesongens nye skiheiser:

Lagt til av: Thomas Tovang | publisert: 05.09.2009

Det bygges i skrivende stund 10 skitrekk og 4 stolheiser i Norge:

Gaustatoppen Skisenter:
I Gaustatoppen Skisenter som ligger i tilknytning til allerede veletablerte Gaustablikk skisenter bygger Taubane Teknikk en Leitner 4-seter koblingsbar heis på 1415 meter, denne vil få 11 master. Bunnstasjon er ferdig støpt og det samme er de 4 første mastefundamentene. Resten av mastefundamentene er ferdig utgravd og armert og klare til forskaling.

Bunnstasjonen på nye stolheisen blir skisenterets laveste punkt på 709 moh. Heisen vil bli liggende langs riksveien og vil også på et punkt passere over veien og en nedfart vil gå under.Strandafjellet:
Den andre koblingsbare stolheisen er under bygging i Strandafjellet. Også her er det Taubane Teknikk som setter opp en Leitner 4-seter koblingsbar heis. Totalt blir heisen på 1130 meter med 8 master.

Bunnstasjonen er ferdig støpt og alle mastefundamentene er ferdig armert og klare for forskaling og støping. Denne heisen erstatter Fursetheisen som nå er demontert.Holmenkollen:
To andre stolheiser med faste klemmer bygges i forbindelse med Holmenkollen utbyggingen i Oslo. Den ene vil være i Holmenkollen fra bunnen og opp til hoppet og blir på 125 meter, den andre blir i Midstubakken og denne bakken følger mer terrenget og heisen blir da på 250 meter.

Av skitrekk er det hele 10 nye heiser under bygging:

Sulitjelma Fjellandsby:
I Sulitjelma Fjellandsby bygges en Loipolder tallerkenheis på 770 meter, denne blir levert av Skiheis Service. Her er arbeidene godt i gang og de starter å støpe mastefundamentene rett over helga.Gaustablikk Skisenter:
Gaustatoppen/Gaustablikk bygger også to skitrekk, den ene blir en fjellheis fra Leitner på 1000 meters lengde levert av Taubane Teknikk, denne vil være en fortsettelse av Fyrieggheisen som ble bygget i fjor.

Den andre blir en Loipolder t-krok levert av Skiheis Service på 750 meter, dette blir en tilbringerheis fra Vatnedalen og vil samtidig være en perfekt nybegynnerheis.Totalt vil Gausta med dette få 5 km. nye nedfarter, totalt blir det 12 heiser, 30 nedfarter på tilsammen 30 km. Høydeforskjellen vil bli på 550 meter, men denne økes til 1174 meter når Gaustabanen inne i fjellet åpner for trafikk 1. Januar. Men her er kapasiteten begrenset da det bare er plass til 12 personer pr. tur. Totalt ca. 300 personer hver dag.

Norefjell:
I Norefjell bygges det også heiser. Bøseter området vil få en ny Leitner t-krok på 680 meter, her er arbeidene i gang og de 3 første mastefundamentene er ferdige. Det skal også bygges en tallerken barneheis på 160 meter og et ca. 150 meter langt trekk med stramt tau. Disse er ikke igangsatt ennå og når det gjelder trekket med stramt tau vil dette bli bestillt i disse dager og det er ikke sikkert dette blir i drift til sesongstart.Hafjell:
Hafjell, der skal Moseterheisen på 540 meter bygges, denne blir liggende nord for Kjuusheisen, og får avstigning på høyde med gondolavstigningen. Heisen leveres av Doppelmayr og skal betjene en ny leke/jibbe/snowboardpark. Denne får full dekning av snøkanoner og vil være en snillere utgave av den eksisterende parken i Hafjell.

Breimsbygda Skisenter:
I Utvikfjellet, Breimsbygda Skisenter skal det bygges en barneheis, dette blir en leitner tallerken på 240 meter. Den skal plasseres til venstre for varmestua. Anleggsveien til topps er akkurat ferdig og arbeidene videre vil gå fortløpende.

Volda Skisenter:
Volda skisenter, her bygges en ny Loipolder barneheis på 350 meter, denne er levert av Skiheis Service og vil gå parallelt med Pomaheisen og vil gi et veldig bra tilbud til de yngste!

Kjerringåsen:
I Kjerringåsen i Sarpsborg er det hugget ut 60 mål skog for å gjøre plass til en ny barnebakke, denne får en 350 meter lang heis fra JL Toppteknik, arbeidene med heisen er ikke i gang ennå, men den skal monteres i Oktober.


Totalt vil vi med disse nye heisene få 510 skitrekk og 78 stolheiser i drift til vinteren...
Den eldste stolheisen som fortsatt er i drift er Oppheimsheisen ved Voss som ble bygget i 1962.
Norges lenste stolheis er Fjellekspressen i Trysil som er 2108 meter.
Lengste skitrekk er i Hafslo ved Sogn og er 1980 meter langt.
Til sammenligning er gondolbanen i Hafjell 2570 meter.

Hva er Norges eldste skitrekk som fortsatt er i drift? Bruk forumet om du har noen tips!

Takk til leverandørene og Taubanetilsynet for hjelp til denne artikkelen.

Bildegalleriet har 23084 bilder!
0 lagt inn i dag - 0 den siste uken

Velkommen til Tråkkemaskin.no! På denne siden finner du den største oversikten over bransjenytt, det største bildegalleriet, den ferskeste diskusjonen og mye seriøs fakta!

 

Siste 5 forum

Opplæringsdokument (2 svar)

Opplæringsdokument (0 svar)

Type Hydraulik olje (2 svar)

deler til kassbohrer (1 svar)

Sikksakk kjøring (19 svar)

Alle diskusjoner

 

Siste 20 Screeners Choice

 

Siste screenede bilde

 

Hole Olsen Aktiv - Copyright 2006-2016 (All rights reserved)

All information on this page (including pictures) belongs to the author, and commersial
use of the information is not under any circumstances allowed without the owners acceptance.
For private purposes information can be used, but we strongly demand you in any case to refer to trakkemaskin.no.

informasjons lag